Mátyás
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Svájcról mindig az a vicc jut eszembe, amikor egy külföldi férfi bemegy egy svájci bankba egy aktatáskával, majd az idegességtől remegve odasúgja az egyik dolgozónak, hogy 100 ezer dollárt szeretne betenni a bankba, mire a bankár csak annyit mond:

  Nem kell sugdolózni uram, nálunk nem szégyen a szegénység.

  Persze Svájcban is akadnak szegények, néha pedig épp az ország szociális rendszere tréfálja meg őket. Egy nőnek ugyanis, miután talált magának egy jól fizető állást, 224 866 frank szociális támogatást (61 millió forint) kell visszafizetnie.

  A 43 éves nő egyedülálló anya, aki a beteg gyermeke miatt nem tudott dolgozni, a volt férje pedig nem volt képes tartásdíjat fizetni, így az állam biztosította a megélhetését kilenc évig. Azonban talált magának egy 6700 frankot (1,8 millió forint) fizető állást, így kapott egy levelet, hogy hát jó lenne visszafizetni a támogatást.

  Svájcban kantononként eltérnek a szociális segélyek feltételei, vannak olyan régiók, ahol például csak egy tetemes örökség után kell visszafizetni a támogatást. Más kantonokban viszont már az is elég a pénz visszakéréséhez, ha valaki rendbe teszi az életét. Az említett nőnek így havonta 980 frankot kell visszafizetnie 20 éven keresztül.

  (Via)

 • A magyar duó egyik fele összeállt a manchesteri Synkróval (aki nem, nem azonos a legutóbbi Aphex Twin-nagylemezzel, akárhányszor is fogom összekeverni a kettőt, amikor az egyiket meglátom), és kihoztak egy közös mixet a héten. Van benne Nosaj Thing, Chromatics, Ulrich Schnauss, Com Truise, meg még egy csomó ember, akit nem ismerek, viszont eléggé úgy hangzik, mint ami a Tiloson szokott szólni:

 • Nem elég, hogy Ryan Coogler rendezett három elég jó filmet, de még arra is van ideje, hogy játsszon a Stardew Valley című, tök nyugis videojátékkal, amiről egyébként itt írtam. Jó, lehet, hogy a szimpatikus = ugyanazokat a dolgokat szereti, mint én, de legalább nem valami bullshit választ adott az ezredik vörös szőnyeges interjúján.

 • aBxwVWz 700b

  A dél-afrikai víztakarékossági kezdeményezést népszerűsítő izé, amitől lever a víz, de menten. Gondolom, vízcsepp az az izé a nyakán, vagyis annak szánták, csak nem jött össze. ÉS AZOK A SZEMEK BASZKI.