Mátyás
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen magas diplomáciai szintig jutott egy viszonylag obskúrus, de legalább ennyire kedves vita Japánban, amit az váltott ki, hogy  nemrég a központi egyetemi felvételin rákérdeztek, hogy melyik országból származnak a muminok. 

  A vízilovakhoz hasonlító lényekről szóló műveit a finnországi svéd kisebbséghez tartozó Tove Janson svédül írta, de ezekből nem derül ki, hogy a muminok hol élnek. A vizsga megoldókulcsa így valójában tévesen jelölte meg Finnországot a meselények lakóhelyéül.

  Japánban annyira népszerű egyébként a mese, hogy még a finn nagykövetséget is megkérdezték az ügyben: ott elmondták, hogy a mese képzeletbeli helyen játszódik, de aztán volt még egy vicces fordulat a történetben, ugyanis a finn külügyminiszter épp az országban tartózkodott. Ő azt mondta, hogy a muminok valójában "ott vannak mindannyiunk szívében", ezzel pedig a vita le is zárult. (Kyodonews.net, Japantimes)

 • Senki sem tudja hogyan, miért, de januárban egyszer csak megjelent egy narancsszínű cica a törökországi Izmir egyik általános iskolájának kertjében. Miután összebarátkozott a diákokkal úgy döntött, megnézi a tanórákat is, és beköltözött az egyik osztályterembe.

  GettyImages-922870172

   A macska, akit Tombinak neveztek el a gyerekek, azóta nem akar távozni – a harmadikos gyerekek legnagyobb örömére.

  A gyerekek osztályfőnöke eleinte azt gondolta, hogy a macska miatt kevésbé tudnak majd figyelni az órákon a gyerekek, de kiderült, hogy ennek pont az ellenkezője igaz.

  Az osztályközösség erősebb lett a teremben tartott állat miatt, a diákok elkötelezettebbek és a macska gondozását is együtt, csapatban intézik. Ráadásul mindig időben érkeznek az iskolába, hogy a becsengetés előtt foglalkozhassanak kicsit Tombival.

  Tombi történetét a török közösségi médiában rengetegen megosztották, és mára már egy mozgalom is szerveződött az országban, akik azt akarják elérni, hogy minden általános iskolai osztálynak legyen saját macskája. (Dodo)

 • lyrics-added-to-the-walking-dead-theme-song.gif

  Meg éneklést? Nem. Tessék:

 • Nonna Irma egy 93 éves olasz nő, aki úgy döntött, hogy itt az ideje Kenyába utaznia. Nem azért, mert már csak ez az egy ország hiányzik a kaparós világtérképéről, hanem mert úgy gondolja: van benne annyi, hogy hasznára legyen másoknak. Az idős nő a lányával együtt utazik az afrikai országba, hogy ott egy árvaházban (amit korábban többször is támogatott adományokkal) segédkezzen.