Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvégén négy, 11-15 év közötti ausztrál fiatal mókából felgyújtotta a 2014 óta üresen álló egykori Big Brother-házat. A Vice cikke szerint szándékos gyújtogatásról van szó, nem véletlen esetből égett porrá az egykori műsorhelyszín.

  A rendőrség végül hat fiatalt tartóztatott le a szombati tűzeset után, de végül két kilencéves gyereket elengedtek, a többieket viszont gyújtogatással vádolják.

  11238776-3x2-700x467

  A Vice azt is megjegyzi, hogy a gyújtogatás nem sokkal azután történt, hogy egy YouTuber videót töltött fel az egykori BB-házból, amit már több mint 30 ezren néztek meg.

 • D9xpZe3VUAAo-DK
  Fotó: Elon Musk / Twitter

  Elon Musk, a SpaceX alapítója a Marsról szóló mémet posztolt a Twitterre, csakhogy a képen a Hold szerepel. 

  Musk éppen a napokban jelentette be, hogy felgyorsítja a sok milliárd dolláros költségvetésű Starship néven futó űrhajója fejlesztését, amely a marsutazásra is alkalmas lesz a tervek szerint.

  Kérdéses, hogy mennyire volt véletlen hiba a Holdat szerepeltetni az Occupy Mars (Foglaljuk el a Marsot) feliratú képen. A jelmondatot már öt éve is használta a SpaceX, mégpedig az igazi Mars képével.

  Így felmerül, hogy Musk az internetezők szándékos provokációja érdekében cserél(tet)te le az égitest képét a tavalyi holdfogyatkozás idején fényképezett, úgynevezett vérhold vörös fotójával.

   Forrás: Business Insider

 • Ilyen. Németországban ez történt, szerencsére nem lakott területen, hanem a szántóföldön, Limburg-Ahlbachban, így nem sérült meg senki. A Focus forgatott egy rövid videót hozzá, jól látszik rajta a négy méter mély, és tíz méter széles kráter. A 250 kilós bomba robbanásának erejére jellemző, hogy nem találtak repeszeket utána. A bomba saját magától robbant fel, amit az okozott, hogy a gyújtószerkezet az eltelt évtizedekben elöregedett, és gyakorlatilag szétbomlott a föld alatt, ezzel működésbe hozva a bombát, bár nyilván a haditechnikai szaknyelv ismerői ezt sokkal szebben és pontosabban is ki tudják fejezni. A Focus azt írja, ilyen önrobbanás évente átlagosan egy van Németországban.

  bomba.PNG
 • A II. kerületben lévő Hotel Tiliana vasárnap délelőtt rakott ki egy kétségbeesett felhívást a Facebookjára:

  Homoky Péter, a szálloda tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy négy hónappal ezelőtt kezdtek el gondolkodni azon, hogy mivel tudnának felejthetetlen élményt szerezni a vendégeiknek. Végül egy állatszakértővel való egyeztetés után a Bennett-kenguruk mellett döntöttek, mert cukik, viszont nem védett állatok, és tökéletesen éreznék magukat a hotel két és fél hektáros kertjében.

  Hosszú előkészítő munka után - külön, kétméteres hálóval körbevett épületet építettek nekik - múlt péntek este érkeztek meg a 4-5 hónapos kenguruk Hollandiából. Öt perc után az albinó hím már evett és ugrált, majd őt látva a barna színű nőstény is jókedvre derült. Azonnal a szálloda személyzetének kedvencei lettek, 20 percenként mindig kiment hozzájuk valaki a stábból. Ettek, ittak, ugráltak, jókedvűek voltak még szombaton is. 

  Szombat este a négyfős éttermi stáb búcsúzott el tőlük utoljára, ez nagyjából negyed 12 körül volt. A kenguruk már összebújva alváshoz készülődtek és minden rendben volt. Vasárnap reggel 6-kor ébresztett a személyzet azzal, hogy eltűntek, és sajnos azóta sem kerültek elő. Mindössze 36 órát voltak nálunk

  - mondja a szállodaigazgató.

  Homoky szerint az állatszakértővel átvizsgálták a nyomokat, hogy az állatok megszökhettek-e, vagy valamilyen állat elkaphatta-e őket, de sajnos arra jutottak, hogy lopás történhetett. Azonnal értesítették a rendőrséget és a szállodát körbe vevő Pilisi Parkerdő igazgatóságát. A rendőrség kiment helyszínelni, Homoky pedig büntetőfeljelentést tett az ügyben.

  A szálloda környékén 20 kamera van, de a kert közepét csak egy kamera látta fél perifériáról. Ennek a felvételein az látszik, hogy 20 perccel a személyzet távozása után a parkerdő felől mozgás látszik, majd a kenguruk otthona környékén is, de ennél  pontosabb az éjszakai sötétség miatt nem. Az igazgató szerint ők alapvetően a vendégeik vagyonát védik a kamerákkal, az életében nem gondolta volna, hogy a kenguruk otthonát is be kéne kamerázni, mert ilyen megtörténhet.

  A szálloda igazgatója és a személyzet azért is nagyon szomorú, mert gyerekvendégeik segítségével ma tartották volna a kenguruk névadó ünnepségét. 

  Nagyon aggódunk értük, és minden segítséget várunk.