új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem? A Telegraph videóján szereplő hölgynek sikerült áthajtania magán. Ha valamiért nem szeretné megnézni a videót, összefoglalom a lényeget:

    A körforgalomnál várakozó autósnak szól a szomszédos sofőr, hogy valami nem stimmel a tanksapka fedelével. Ezért a nő kiszáll, hogy megigazítsa, ám autója gurulni kezd. Megpróbál visszaszállni, azonban kiesik a járműből, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy a hátsó kerekek átmennek a lábán. Szerencsére nem lesz komolyabb baja sem neki, sem a távolba lassan eltűnő autónak sem.

    És ha ezek után mégis megnézné, tessék:

    Saját autója ütötte el a nőt
  • California partjainál akadtak búvárok erre a roppant szimpatikus tintahalra, ami úgy néz ki a fejéből, mint akinek belekevertek valamit az italába. Itt a szerkesztőségben elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mi lenne a neve a tintahalunknak, ha háziállatnak tartanánk, és nem Orly módra sütnénk ki. Az enyém Pax vagy Herlitz lenne. 

  • Andrea Newberry egy chicagói hipszter anyuka, akinek több dologból is elege lett:

    • egyrészt abból, hogy csak nagyon nem menő ruhákban lehet viszonylag egyszerűen szoptatni, amikben nem szívesen mozdult ki otthonról
    • másrészt pedig abból, hogy a szoptató kismamákat kinézik a legtöbb nyilvános helyről. 

    Éppen ezért fogta magát, megtanult varrni és ruhákat tervezni, és tervezett egy olyan ruhakollekciót kismamáknak, ami egyszerre stílusos és a szoptatást is egyszerűbbé teszi. A Leche Libre nevű vállalkozása pedig éppen a Kickstarteren gyűjt arra, hogy beindulhasson a sorozatgyártás. 

    Newberry azt mondja, azzal, hogy stílusos, de funkcionális ruhákat hordhatott akkor is, amikor még szoptak a gyerekei, segített neki visszanyerni az identitását és az önbizalmát, a Leche Libre ruháival pedig most más anyukáknak is segíteni akar ebben. 

  • Mielőtt bárki rosszra gondol, természetesen nem az orrában turkált a róka, hanem a svédeknél az angol ötórai teázásra hajazó, nyugodt kávézásba szállt be, méghozzá olyannyira, hogy meg is itta az őt fotózó svéd Viktor Risling kávéját. Bár a fahéjas süteményre nem tartott igényt, a svéd férfi frissen szerzett haverja másnap visszatért, amikor pulykával kínálták, amit örömmel elfogadott. 

    01c5736f7336cb7b96fbd6e9d9c9518f2dd9ba1ea7c7c9225d2e4479e2960df5
    Fotó: Viktor Risling / Facebook
  • Az elképesztően vicces, és egyben gyönyörű felvételről rögtön Italo Calvino mesterműve, a Famászó Báró jutott eszembe, meg hogy mennyire jófejek a mókusok úgy általában. A videó egyébként a kanadai Montreál egyik parkjában készült. 

  • Ha azt gondolják, hogy egy majom háziállatként való tartása csupa szórakozás és cukiság, kicsit távol vannak az igazságtól. Az ohiói Lancaster városában egy nő sikoltozva avatkozott közbe, hogy megakadályozza, hogy házi kedvence kárt tegyen a Walmart egyik dolgozójában. A nagy igyekezet nem csak annak szólt, hogy szegény melósnak ne legyen baja, hanem ha az incidens eldurvul, el is altathatják az állatot. 

  • Az egyik legtipikusabb szigetes bénázás az, ha az ember zsebében marad a fizetésre használt Festipay-kártyája úgy, hogy még egy valag pénz tanyázik rajta. A Sziget hivatalos információi szerint a kártyákat a fesztivál utolsó napján, zárásig lehet visszaváltani, viszont kollégáink már látták a feltöltő-állomásokon az A4-es plakátokat, hogy szerdán, délután ötig lehet visszaváltani a Festipayt. A tanulság az, hogy mindenki időben váltsa vissza, és úgy általában nem felejtse el, hogy volt egy ilyen a zsebében.

  • Ha nem, akkor itt van ez a szexi videó, amelyet a Rajk László Szakkollégium kollégistái készítettek, hogy közérthetően levezessék az okokat.

    Ha ma csak egy videót néz meg az önt körülvevő gazdasági realitások megértése végett, ez legyen az!

  • Diego Luna karaktere mondja 00:25-nél:

    ROGUE ONE: A STAR WARS STORY

    Azaz az előzetes pletykák igaznak bizonyultak, és a főhősnő Jyn Erso apja, Galen (Mads Mikkelsen) (aki elméletileg a Birodalomnak épít Halálcsillagot) dobja fel a lázadóknak a szuperfegyver létét, és (vélhetően) a tervrajzát is. 

  • Az ember igazából nem is tudja, hogy sírjon vagy nevessen:

  • Norvégia fura hely, és most hagyjuk is, hogy azon kívül miért, hogy évente megrendezik a bajnokságot, ahol az ország legőrültebb hasast ugró emberét keresik. Állítólag nem sérült meg senki, de még ezzel a tudattal is fáj minden ploccsanás.

  • Louisianát lassan elmossa a heves esőzések következtében fellépő áradások. Ascension Parish-ban még az egyik koporsót is ki kellett kötözni a temetőben.

  • Vannak olyanok, akik szerint a politikai korrektség miatt torzítva tudósít a média olyan kérdésekről, mint a bevándorlás vagy a radikális iszlamista terrorizmus. Ön egyetért ezzel a véleménnyel?

    Nem, ezt a kérdést nem a Miniszterelnöki Kabinetiroda küldte ki a kedves választópolgároknak, hanem Donald Trump kampánya (ha nem is pontosan így megfogalmazva), amely azt szeretné felmérni, hogy Trump szavazóinak pontosan mennyire van elege a Trumpot folyton csak szidó főáramú amerikai sajtóból. Donald Trump ugyanis most aztán tényleg nagyon kiakadt a médiára, szerinte ugyanis csakis a Hillary Clintonnak elkötelezett és részrehajló mainstream média miatt áll úgy a helyzet, hogy most éppen megverné őt a demokrata jelölt. Trump vasárnap azt írta a Twitteren, hogy 

    Ha az undorító és korrupt média őszintén írna rólam és nem fordítaná ki a szavaimat, akkor 20 százalékkal verném Hillaryt

    De hogy kifejezze, hogy nincs egyedül, a választóinak kiküldött egy 30 kérdésből álló kérdőívet, aminek az eredménye garantáltan azt fogja kimutatni, amit Trump szeretne, vagyis hogy "az amerikai emberek nem értenek egyet a hazug médiával".

    A kérdőívben -  ami a nagyszabású "Főáramú Média Elszámoltathatóság Felmérés" nevet kapta - vannak viszonylag normálisnak mondható kérdések, például, hogy a kitöltő melyik tévéadóból vagy online portálról értesül a kampányról. Ezeknél viszont sokkal több van olyan irányított gyöngyszemekből, amik után még Habony Árpád is megnyalná a tíz ujját. Például: 

    • Ön szerint melyik témában tudósít a legrosszabbul a mainstream média a republikánusokról?
    • Egyetért a kijelentéssel? Hillary Clintont még mindig nem vonja felelősségre a főáramú média, pedig folyton hazudik az emailjeiről.
    • Egyetért a kijelentéssel? Donald Trump szavait rendszeresen kontextusból kiragadva közli a főáramú sajtó.
    • Egyetért a kijelentéssel? A vallásos embereket igazságtalanul mutatja be a sajtó.

    A legjobb kérdés viszont azt hiszem az, ami arról kérdezi meg a kedves szavazót, hogy 

    szerinte is többet foglalkozik-e a sajtó Trump "álbotrányaival" Hillary igazi botrányai helyett?

    Hogy mi pontosan a célja ezzel Trump kampánycsapatának, azt nem igazán tudni, mert bár a hardcore szavazókat lehet ezzel hergelni, új szavazókat viszont nem nagyon lehet vele bevonzani, arról panaszkodni pedig, hogy a média rosszul bánik egy jelölttel, inkább béna magyarázkodásnak hangzik, mint nyerő stratégiának. 

  • Lehet, hogy nem azokat a bizonyos droidokat keresi ez a rohamosztagos, de a TK-436: A Stormtrooper Story című rajongói film a maga rövidségében simán veri az időrendileg első, gyártásilag második trilógiát. Ezt a 2016-os Star Wars Celebration zsűrije is így látta, ezért a film kapta a filmkészítők különdíját.

  • A Genfi Egyetem tudósai kikutatták, hogy a dohányosok inkább hajlandók letenni a cigarettát, ha azért pénzjutalmat kapnak, derül ki  a Journal of the American College of Cardiology című szaklapban közzétett kutatási eredményeikből.

    A pénz, mint leszoktató eszköz jelentőségét kissé azért leértékeli, hogy ugyanolyan hatásosan segít abbahagyni a dohányzást, mint a gyógyszerek vagy a leszokást segítő gyógyászati eszközök, többek között a nikotintapasz. Viszont sokan ezek segítségével sem tudják letenni a cigarettát.

    Az MTI szemlézéséből kiderül, hogy a kutatásban 800 dohányos vett részt, férfiak és nők vegyesen. Mindannyian Genf kantonban éltek, jövedelmük évi 50 ezer svájci frank (14,2 millió forint) alatt volt. Két csoportra bontották az embereket: az egyikben vásárlási utalványokat adtak a leszokóknak, a másikban semmit. Az előbbi volt a hatékonyabb.

  • Az első alkalommal elkészített Clean 200 listára legalább 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cégek kerülhettek fel, de ezek közül csak olyanok, amiknek az árbevételüknek legalább 10 százaléka zöld technológiák értékesítéséből származott. A gyűjtésből azok az olajipari cégek automatikusan kimaradtak, amiknek a bevételének kevesebb mint 50 százaléka származik megújuló energiából és azok a cégek is, amik bizonyíthatóan "negatív klímalobbizásban" vettek részt (tehát mondjuk pénzt adtak olyan kutatásokra, amiknek azt kellett bebizonyítania, hogy a klímaváltozást nem az ember okozza), erdőirtás árán érnek el nyereséget, fegyvergyártásban érdekeltek vagy gyerekmunkásokat alkalmaznak.

    A listán a Toyotát a Siemens követi, de a Schneider Electric , a Panasonic, a Vestas, a Tesla, és a Samsung is elöl végzett. A listán lévő 200 cég közül több mint 70 olyan, aminek a bevételének több mint 50 százaléka tiszta energiából származik. A legtöbb cég a listán kínai (66), de amerikai (40), japán (20) és német (8) cégből is sok van.

    A Clean200-as listán szereplő cégek az elmúlt 10 évben átlagosan 21,82 százalékos hozamot értek el a környezetszennyező cégeket tömörítő Carbon Underground lista 200 cégének 7,84 százalékos hozamához képest, ami azt mutatja, hogy a tiszta energia jobb beruházás a hagyományos, nem megújuló energiánál. A Clean200-as lista átlagos hozamának növekedéséhez a lista készítői szerint nagy mértékben hozzájárultak az utóbbi évtizedben felfutó kínai cégek. (Guardian)

  • Miközben az elefántmama már nagyon szorgalmazná ezt. Mondjuk a kísérőzene – amely egyébként bármely tetszőlegesen kiválasztott magyar focimeccs aláfestésére is tökéletes – nagyban javít az élményen.

  • A Home Sweet Home-ra playbackeltek egy sort a játékosok, edzők, riporterek, satöbbik.