Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár napja kezdett el keringeni a neten a sztori egy régi westernsorozat, a Tracktown egyik epizódjáról, ami állítólag arról szól, hogy egy poros vadnyugati kisvárosba megérkezik egy Trump nevű szélhámos, aki teledumálja a helyiek fejét azzal, hogy jön a világvége, amit csak úgy tudnak átvészelni, ha falat építenek a város köré. Ő meg pont ért is a falépítéshez, már ha eleget fizetnek neki. Aztán később lebukik a hazugságaival, letartóztatják, majd az epizód végén lelövik.

  Az áthallások annyira szájbarágósan egyértelműek Donald Trump elnökkel és a mexikói határra tervezett fallal, hogy rögtön bejelez az ember kamuriasztója. A történet azonban ezúttal tényleg igaz, a Snopes utánajárt, megkereste a CBS tévé illetékeseit, és kiderítette, hogy a sorozat első évadának 30. része tényleg ezzel a sztorival, ezekkel a szereplőkkel futott 1958-ban. Fel is került YouTube-ra a teljes rész, íme:

 • Van, amikor elindul egy spontán mozgalom, hogy figyeljünk egymásra, tegyük kicsit jobbá a világot, legyen mindenkinek egy kicsit könnyebb. Ilyennek tűnik a tahó parkolás kicikizése. Mondjuk a dolog nem mindig annyira nem egyértelmű, mint amilyennek látszik, van, hogy a tahó parkolás csak annak látszik, mert az autó körül utólag úgy alakult a helyzet. Aztán van olyan is, amikor egy autó talán zavaró helyen áll, de értjük a helyzetet, mert mondjuk mentők álltak le, akiknek talán fontosabb az, hogy gyorsan kiérkezzenek, mint az akkurátus leparkírozás. 

  Így lehetett az a két mentőautó is, amivel életmentő beavatkozásra jött ki a személyzet az óföldeáki idősek otthonába. Ehhez képest az országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán erről számoltak be a mentők:

  „Miközben két mentő személyzete is küzdött egy asszony életéért az Óföldeáki idős otthonban, az épület előtt egy szitkozódó buszsofőrtől visszhangzott az utca. Szerinte a mentők szabálytalan parkolása miatt tolatnia kell a busszal, ami meghaladja a kepésségeit. A magából kikelt arrogáns buszost a menetrend sem izgatta, hiszen a buszról leszállva telefonjával percekig fényképezte a helyszínt, hogy gyorsan fel is tölthesse az eseményt a Facebookra. Végül, miután elküldte bajtársainkat melegebb éghajlatra, a sebességváltó igénybevételével mégis sikerült megoldani a rendkívül összetett közlekedési anomáliát.”

  kulon1
  kulon2
 • Tegnap este mi is megírtuk, hogy felújítás miatt jelképes 1000 forintos áron vihetőek a Corvin mozi székei. Huszti István kollégámmal meg is terveztük, hogy beszerzünk belőle otthonra, egy kényelmes moziszékben remekül lehet olvasni, karfája is van. 

  A sort elnézve nem csak nekünk tetszett meg az ötlet: az egyik oldalon a villamosmegállóig, a másikon a Corvin Plázáig áll a sor. Hirtelen nem is tudom, hogy van-e ennyi szék a moziban. Pedig milyen jól mutatna egy moziszék otthon.

 • chicken dip.png

  Emlékszünk még tavaly őszről az internet antihősére, a nőre, aki egy teniszmeccsen lett híres azzal, hogy kólába mártogatva fogyasztotta a rántott csirkefalatokat? Nem? Tessék, emlékeztető. (És ha esetleg feltámadna önben a kíváncsiság, hogy milyen lehet, ne próbálja ki, mi már megtettük, meg is bántuk.)

  Szóval a hölgy, Alexa Greenfield most visszatért, és megkísérli a 15 perc hírnevét kicsit meghosszabbítani. Ehhez a zenét választotta eszközül, és a bemutatkozó száma klipestül, hát, fogalmazzunk finoman, brutálisan, pusztítóan, értelmetlenül, kozmikus méretekben, már-már költőien rossz. Kicsit olyan, mint az Infinity Warban Thanos csettintése, egy pillanat alatt kisüti az agysejtjeink felét. Ezek után ha elindítja a videót, tényleg magára vessen.