Julianna, Lilla
-3 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van ugyanis pár képünk a Testépítők Nemzetközi Szövetsége profi bajnokságának katmandui nemzetközi selejtezőjéről. Íme:

 • Az amerikai foci a közhiedelem szerint az a sport, amiben gigantikus méretű férfiak tiszta erőből rohannak egymásnak, és ha nem lenne rajtuk annyi védőfelszerelés, tíz perc alatt nem maradna élő ember a pályán. A valóság ezzel szemben az, hogy már 1970-ben is volt olyan nő, aki amerikai focistaként lett híres, Magyarországon pedig 2006 óta működik rendületlenül a Budapest Wolves női csapata. Ami nem jelenti azt, hogy a rengeteg védőfelszereléssel elkerült halálos kimenetelű ütközések ne lehetnének igazak, csak annyit, hogy ugyanezt nők is ugyanolyan lelkesen csinálhatják, mint a férfiak. (Erről korábban már hosszabban is írtunk, ebben a cikkben.)

  A Budapest Wolveshoz pedig most bárki csatlakozhat, akinek kedve van kipróbálnia magát a pályán, és a bárkit itt tényleg szó szerint kell érteni: nők, férfiak, alacsonyak, magasak, testesek, vékonyak, fiatalok, idősek, akárki. Február 24-én lesz a nyilvános toborzó - a jelentkezésről és minden másról a Facebookon lehet olvasni.

 • alexandra (1)
  Fotó: Borbély Alexandra / Facebook

  Esélyegyenlőség-díjat kapott a szlovákiai születésű magyar színésznő, Borbély Alexandra, a Katona József Színház társulatának tagja, aki tavaly év végén egy TEDx-előadással keltett nagy feltűnést (a videót már több mint százezren látták): arról beszélt, milyen volt Szlovákiában magyarként felnőni, a nyelvet beszélni akkor is, ha rászólnak, és "milyen lehet csak egyvalamilyennek lenni, csak szlováknak vagy csak magyarnak". Ugyanerről beszélt korábban az Indexnek adott nagyinterjújában is:

  Kapcsolódó

  Az sem zavart, hogy Mária meztelen

  Első komoly filmszerepe rögtön fődíjat nyert a Berlinalén. Már azt rebesgették, hogy világsztár lehet, pedig korábban úgy érezte, soha többé nem akar színész lenni. Borbély Alexandrával arról is beszélgettünk, mikor vállalta fel kapcsolatát Nagy Ervinnel.

  A díjat a Vodafone és a a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete alapította, most adták át másodszor. A leírás szerint "a díjat olyan magánszemély kapja, aki az alapítók szerint az adott évben életútjával, tevékenységével és példamutatásával a legtöbbet tette a társadalmi egyenlőségért." A színésznő díját így indokolták:

  Személyes példamutatásával, erkölcsi tartásával, bátorságával, következetesen csendes és szelíd munkájával és művészi tevékenységével kiemelkedően sokat tett a megkülönböztetés ellen. Felvidéki gyökerekkel rendelkező színésznő életútja felhívja a figyelmet a nem látható hátráltatottsággal küzdők nehézségeire.

  (via Prim.hu)

 • Van Furmint Február, Száraz November és bajuszos Movember, most itt a Cigicsikkmentes Február, amit a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány hirdetett meg. Az egy dolog, hogy a sok eldobált csikk milyen csúnya és büdös. Sokkal nagyobb baj, hogy egy cigivég még mennyi nem éppen oda való anyagot juttat a környezetbe: toluolt, ammóniát, metanolt, hexamint, kadmiumot, műanyagot és festéket.

  Tudta például, hogy egy eldobott cigicsikk akár 500-1000 liter vizet is beszennyezhet?

  Vagy azt, hogy

  A Budapesti Közlekedési Központ csatlakozott elsőként a kezdeményezéshez, és 51 citylight plakátot tesz ki a megállókba. Mi lenne, ha Cigicsikkmentes Február helyett Cigicsikkmentes Évet rendeznénk? Sokat egymás után! (via Hulladékvadász)

  örs-vezér-tere-cigicsikkmentes
  Fotó: hulladekvadasz.hu