Barbara, Borbála
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tom Jones és Jamie Cullum, akik évekkel ezelőtt már zajos sikert arattak a VeszprémFesten, hamarosan újráznak.

  A két művészt 2021-ben ismét a zenei fesztivál fellépői között köszönthetjük:

  • Jamie Cullum július 14-én a História kertben,
  • Tom Jones július 18-án a VeszprémArénában ad koncertet.

  Tom Jonest nem kell talán bemutatni, Cullum az Egyesült Királyság legeredményesebb jazzművésze, aki gyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rock-ot, pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is.

 • A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület plüsskutya örökbefogadási programot indít.

  Céljuk, hogy felelős gazdikat képezzenek ki a potenciális kutyatartókból. A "Fogadj örökbe egy plüsskutyát" kezdeményezésüket azért hozták létre, hogy átgondolt döntés előzze meg a karácsonykor divatos szokássá vált kutyavásárlást illetve ajándékozást.

  Az oldalukra feltöltött képek alatti leírásban, különböző fajtájú, karakterű és tulajdonságú kutyák személyiségével ruházták fel a plüssállatokat.

  A kutyusokért jelentkezőknek pedig egy egy hónapos program keretén belül segítenek, hogy a jövendőbeli gazdik tényleg életvitelükhöz megfelelő négylábút választhassanak. 

  Fogadj Örökbe Egy Plüsskutyát 🎅🏼🐶Karácsonykor sokan vesznek, fogadnak örökbe kutyát, vagy ajándékozzák meg szeretteiket...

  Közzétette: ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület – 2020. december 3., csütörtök
 • A koronavírus-járvány miatt nem tartják meg a 2021-es nizzai karnevált a híres francia üdülőparadicsomban, melyet eredetileg február 13. és 27. között rendeztek volna meg – jelentették be a szervezők, akik azt is elmondták, hogy 2022-re halasztják a megmozdulást.

  A város vezetése tájékoztatott róla, hogy a rendezvény elnapolásától függetlenül támogatja jövőre a felvonulás résztvevőit, akiknek mesterségbeli tudása a település szellemi kulturális örökségének része.

  A híres felvonulás több százezer embert vonz évente Franciaországból és a világ minden tájáról. 

 • Alig három hét van hátra Karácsonyig, és mindig vannak köztünk, akik az utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást. Ezen a ponton már nem csak az jelenthet nehézséget, hogy a plázák tömve vannak, a futárcégek pedig túlterheltek, hanem az is, hogy vajon mivel lepjük meg szerettünket. Következzen néhány last minute ajándékötlet hölgyeknek, amiket eddig talán cikinek talált, de a legtöbbünk valójában nagyon is örül neki.

  Gyertya, főleg, ha illatos

  Valamiért sokan hangoztatják, hogy a gyertya ciki karácsonyi ajándék, pedig valójában az év minden részében jól tud jönni. Pluszpont jár az évszaknak, vagy éppen az ünnepnek megfelelő illatokért. Karácsonykor minden mennyiségben jöhet az almás-fahéjas, narancsos és mézeskalácsos aroma!

  Dezodor, tusfürdő, és egyéb kencék

  Ha már a sokadik alkalommal próbálna tisztálkodási szerekkel kedveskedni, akkor talán elvetheti az ötletet, nehogy magára vegye a dolgot az illető (kivéve persze, ha célzás!). Viszont ha eddig jellemzően előrukkolt valami oda illővel, mostanra azonban kifogyott az ötletekből, egy ízlésesen összeállított csomag nagyon is hasznos lehet. Már csak azért is, mert előbb vagy utóbb amúgy is kénytelenek lennénk feltölteni a tárat, és a kedvenc dezodorunknak, tusfürdőnknek, testápolóknak vagy bőrradírunknak mindig jut hely. De imádjuk a színes, mindenféle csodákat ígérő arcmaszkokat is. Az sem gond, ha valójában nem tünteti el a pattanásainkat, vagy tölti fel a ráncainkat. Illatos, és amíg fent van, úgy érezzük, miénk a világ.

  Bögre

  Ezzel is hasonló a helyzet. És hogy hiányzik-e egy negyvenkettedik bögre a lakásba? MÁR HOGY NE HIÁNYOZNA? Főleg ha dombornyomott, baglyos vagy van egy jó kis kötött pulóvere.

  Apró dekoráció

  Ehhez igencsak fontos, hogy elég mélyen ismerjük a hölgy ízlését, de egy otthonába illő dísz, mécses vagy akár élethű műnövény remek választás lehet.

  +1 ajándékutalvány

  Nem valami személyes, de ha tudjuk, hogy az illető hajlandó lesz emiatt utazni egy kicsit, akkor nem is olyan rossz ötlet ajándékkártyát csináltatni, amit beválthat kedvenc üzletében, vagy szépségszalonjában.