Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az NPR készített interjút a horrorpápával - 42 perc, érdemes meghallgatni itt -, aki azt mondja, mostanában mindenki azzal jön, 2020 olyan, mintha lemásolta volna az ő 1978-as Végítélet című regényét. (Egyébként szerencsére nem olyan, abban a szuperinfluenza iszonyú gyorsan öl, míg a covid-19 jellegzetessége pont az, hogy sok a tünetmentes hordozó, és emiatt nagyon nehéz a terjedést megfogni.) Szegény író kínjában már csak annyit mond erre:

  - Sorry

  Egyébként egy csomó más dologról is szó esik, például az új regényéről, amin napi négy órát dolgozik, és a járvány miatt át kellett tennie a cselekményét 2020-ról 2019-be, amikor még normális volt a világ.

 • A jelek szerint jobb híján a szarvasok járnak bevásárolni az osztrák fashion-üzletekbe Parndorfba. A keddi kép tanúsága szerint nagyon úgy néz ki, hogy igazi gourmet növényevők látogatták meg az ottani éttermet. Mivel zárva találták, így valószínű nem kínálták meg őket egy igazi currys rizzsel, vagy ramennel sem. 

  A Burgenland ORF cikke szerint a biztonságiőrök és rendőrök a mezők felé terelték a betévedt állatokat.

  Ez egyre inkább általános jelenség, hogy vadállatok bemerészkednek az üres városokba.

 • A krasznojarszki Rojav Rucsej állatkert két lakója, a Tikhon és Anfisa nevekre hallgató csimpánz-ikerpár depresszióba esett, mióta március 25-étől kezdődően a karantén miatt nem jönnek látogatók, és nagyon ingerszegénnyé vált az élet a parkban. 

  A gondozók azt találták ki a felvidításukra, hogy tévéket raknak a kifutójukba, és rajzfilmeket vetítenek nekik. Állítólag a kedvencük egy orosz rajzfilm, amelynek főszereplője egy állatkerti anyacsimpánz, ezt "éjjel-nappal tudnák nézni", de az Oroszlánkirály is nagyon tetszik nekik. 

  (Siberian Times)

 • A kijárási korlátozások sok futót is nehéz helyzetbe hoztak, nem elég, hogy nem rendezik meg a kedvenc versenyeiket, még az utcára sem nagyon mehetnek ki. (Néhány országban valóban ilyen szigorúak a szabályok.) A futásról persze nehéz lemondani, főleg, ha a bezártság egyhangúságát egy kicsit oldani tudják. Az utóbbi hetekben egyre többen edzettek pár négyzetméteres szobákban, vagy futottak le borzalmasan hosszú távokat. Akár maratont is.

  1
  Fotó: Tóth Kinga

  Tóth Kinga nem szorult be teljesen, de a 16 méteres, garázsbejárón kijelölt táv sem az, amin kifejezett öröm lenne futni. Kinga a lengyelországi Debnóban akart maratont futni, és ha nem is jutott el oda, a célját és a maradjotthont sem adta fel, ingafutással csinált magának egy 42,195 kilométeres pótversenyt, és 2637-szer nyomta le kijelölt résztávot.

  91876572 2721155511267202 6784419920894492672 n
  Fotó: Tóth Kinga

  „Pár hete mindenhol egy francia futóról olvashattunk cikkeket, aki az erkélyén futotta le a távot. Nagyon felkapott lett, számos hírportálon megjelent. Magyar futóról még nem láttam ilyen cikket, szerintem én vagyok az első, aki otthon nyomta le a távot. A francia fickóra pedig ráadásul rávertem majd' 1 órát. Az én 42 km-em 5 óra 57 perc lett, az övé 6 óra 48 perc. A futásom apropója az volt, hogy ezen a napon Lengyelországban futottam volna egy maratont, és ezt helyettesítettem itthon. Előző hétvégén ugyanez volt, de akkor egy lengyel félmaratonom maradt el, ezért akkor 21 km-t futottam a kocsibeállón. A tervem az, hogy a karantén ideje alatt is minden hétvégén lefutom azt a versenyt, ahol épp lennék, ha nem sújtana minket ez a járvány. A futásaim különlegessége az, hogy ez további 7 db maraton lesz, amit 7 különböző országban futottam volna. Egy nemzetközi maratonfutó és országgyűjtő klub, a Marathon Globetrotters egyetlen magyar női tagja vagyok a rengeteg munkának köszönhetően, amit ebbe beletettem. Ott a többiek is úgy gondolják, hogy #maradjotthon, ezért többen is megtettük már otthonunkban ezt a távot" – írta nekünk Kinga.