Csilla, Noémi
10 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Átfogó kutatást indított az ELTE Pszichológiai Intézete a munkafüggőségről, kiégésről, kétoldali akut munkaundorról, és hasonló dolgokról, amikkel időnként hajlamos találkozni az ember, ha szokott dolgozni. Ha szeretne néhány jó karmapontot szerezni, és van 15-20 szabad perce, töltse ki a kérdőívet itt (nyugi, alapban anonim, és olyasmikre különben sem kérdez rá, hogy utálja-e a főnökét), érezze magát jó arcnak hogy segített a tudomány előrehaladásában, és bónusznak a végén még egy gyors értékelést is kap arról, hogy mennyire fenyegeti a kiégés vagy függőség. Aztán legfeljebb kiderül, hogy nem, és akkor lehet örülni, vagy kiderül hogy igen, és akkor is lehet örülni, mert az ilyesmi azért minél előbb derül ki, annál jobb.

    Ja, és lehet nyerni is, három tabletet dobott be az egyetem a kérdőívkitöltési kedv felturbózására. És az egész legvégén, ha minden eredményt kielemeztek, biztos lesznek majd súlyos tanulságok arról, hogy az átlag magyar mennyire rühelli, vagy éppen imádja a munkáját.

  • Richard Arnold amerikai, valamint Oleg Artemjev és Anton Skaplerov orosz űrhajósok pizzát készítettek a Földtől 400 kilométerre keringő Nemzetközi Űrállomáson - MENŐ!

  • A 8 éves állaton CT-vizsgálatot végeztek, amiből annyi látszott, hogy szokatlanul fel van dagadva a gyomra és a lépén van egy daganat. Ez alapján a wakefield-i állatorvos rákra gyanakodott, de a műtét során négy Teddy mackó került elő az állat hasából. Az orvos meglepve nyilatkozott az ügyről, azt mondta, hogy abban nincs semmi meglepő, hogy egyes kutyák szeretnek ilyesmit rágcsálni, de a négy medve elfogyasztása már átlagon felüli teljesítménynek számít. A bernáthegyi gazdája azt mondta, a kutya korábban is eltulajdonította a chihuahuáiktól a medvéiket, de arra nem gyanakodott, hogy elfogyasztotta volna őket. (BBC)