Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A választásra buzdítás egyedi formáját választotta egy japán parlamenti képviselő: Hodaka Marujama fizetési papírjait ábrázoló Twitter-üzenetekkel próbálja meggyőzni az embereket arról, hogy érdemes élni választójogukkal, hiszen a nép képviselőinek fáradozásait elég jelentős mennyiségű adójenekkel támogatja az állam. 

  Az egyébként tény, hogy a japán képviselők fizetése kiemelkedő, Hodaka például nettó havi 2,2 millió jent, mai árfolyamon olyan 6 millió forintot keres, és év végén még nagyjából féléves fizetésének megfelelő bónuszt is kap. Tehát a mezei japán képviselő javadalmazása nagyságrendileg egy magyar állami cég NER-potentát vezetőjének felel meg. 

  Hodaka fizetése
  Hodaka fizetése
  Kép: @maruyamahodaka

  Ezen fizetés fejében egyébként Hodoka eddigi legnagyobb politikai teljesítménye az volt, hogy tavasszal kidobták jobbos-populista pártjából, miután tíz pohár konyak után felvetette, Japánnak nincs más választása, mint hogy megtámadja Oroszországot, hogy visszaszerezzen pár vitatott hovatartozású szigetet.

 • A fideszes Járóka Lívia az alábbi bőrdzsekiben jelent meg az Európai Parlamentben Strasbourgban szerdán – vette észre a 24.hu a Reuters fotóját. 

  Igen, egy Punk Not Dead, vagyis hát Deod feliratú jakkét lehet látni, ami alatt pirossal egy love felirat díszeleg. 

  2019-07-17T090325Z 72176765 RC1AF5ED2640 RTRMADP 3 EUROPE-POLITI
  Fotó: Vincent Kessler / Reuters
 • 50 éve egy kisfiú írta azt a levelet, amelyet most talált meg egy halász Ausztrália déli partjainál. Paul Elliot és fia halászatuk alatt bukkant a palackra. A férfi azt mondta, hogy szeretné megtalálni a levél íróját, aki most 63 éves lehet.

  A palackban talált levelet a 13 éves Paul Gibson írta, aki egy hajóúton vett részt Dél-Ausztrália partjainál – írja az Independent. 

  David Griffin, óceánkutató szerint a palack 50 évig nem úszhatott a vízen, hiszen „az óceán mindig mozgásban van.″

  Untitled-2
  Fotó: ABC Great Southern / Facebook

  „Ha valahol Ausztráliától délre dobták volna be, semmiképpen nem maradhatott volna ezen a helyen körbe-körbe járva egy-két évig. " – mondta Griffin.

  Az 1960-as években százezrével vándoroltak a britek Ausztráliába, az útiköltséget pedig az ausztrál állam fizette, a gyerekek azonban ingyen utazhattak. Néhány évvel később viszont sokan tértek vissza Nagy-Britanniába, miután Ausztrália nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

  A világ legrégebbi palackba zárt üzenetét egyébként tavaly Ausztrália nyugati partjainál találta meg egy pár. Az üveg körülbelül 132 éves volt, a levél pedig 1886. június 12-én Németországban kelt.

 • Űrhajós menüt kínál két étterem is a houstoni George Bush repülőtéren – írja az Airportal, ami gyorsan hozzáteszi, hogy azért nem fagyasztott vagy épp víz hozzáadása nélkül nagyjából fogyaszthatatlan ételekre kell gondolni, hanem rendes ételekre, amik a legnépszerűbben az űrhajósok körében.

  Ilyen például a garnélarákkoktél, a kockázott bacon, a steak krumplival, vagy épp a gyümölcskoktél.