Ákos, Bátor
1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Tapló polgi sokadik felvonás” – ezzel a mondattal vezette fel az Ellenvélemény Szarvas Facebook-oldal azt a videót, ami a város polgármesteréről, Babák Mihályról készült a múlt heti képviselő-testületi ülésen. Babákot nem igazán lehetett jól hallani, amikor pedig egy ott lévő nő megjegyzi neki, hogy nem elég hangos, a következőket mondja:

  Maga engem nem hall? Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba, különben ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

  Később még megjegyezte a nőnek, menjen akkor „fülorvoshoz”, ha nem hallja őt jól. Babák jót derült a szexista beszóláson. A videót itt lehet megnézni.

 • Egy egész fürdőlepedőt húztak ki egy szőnyegpitonból Ausztrália egyik állatkórházában, miután az állat lenyelte azt, derült ki a CNN-en közzétett videóból. A pitont a gazdája vitte be a kórházba, ahol előbb elaltatták, majd egy hosszú eszközzel benyúltak a szájába, megfogták a törülközőt, és kihúzták azt. Az állatorvosok egyöntetűen állították: a piton meghalt volna, ha nem tudták volna megszabadítani a törülközőtől.

  Jegyzet 2020-02-28 105513.png
  Fotó: cnn

  De a legfontosabb kérdés mégiscsak az: 

  Milyen minta van a törülközőn?

  Adunk választási lehetőségeket is, de a videót csak ezután ér megnézni!

  Milyen minták van a törülközőn?

  • 1238
   Peppa malac és családja
  • 899
   Elza és Anna a Jégvarázsból
  • 460
   Gyümölcsök
  • 433
   Tengeres, hajókkal

  És akkor jöjjön a videó:

 • Ugyan ellentmondóak a hírek arról, hogy mennyire alkalmas az arcmaszk viselése a koronavírus terjedése elleni küzdelem elősegítésére, ez nem gátolja meg az embereket abban, hogy készlethiányosra vásároljak azokat a boltokat, ahol lehet ilyen maszkokat kapni.

  Kapcsolódó

  Nyakunkon a koronavírus – mit kell tennünk járvány idején?

  Kell-e maszkot hordani? Hogyan kell köhögni? Mit csináljunk, ha betegnek érezzük magunkat? Mit csináljanak a cégek? Mit kezdjünk a fertőzöttek használati tárgyaival?

  A nagyobb áruházláncok az online készletinformációk alapján túl vannak az első rohamon, ennek ellenére eléggé beindult a maszkok másodpiaca.

  Jófogáson a legdrágább teljesen sima arcmaszk, amit találtunk 15 ezer forintba kerül. Ez az eredeti bolti ár nagyjából tizenötszöröse. De akad olyan is, aki nem ennyire mohó, és az eredeti ár csupán ötszöröséért kínálja a maszkjait.

  Screenshot 2020-02-28 FFP3 Maszk 3M.png

  A Vaterán a legdrágább ugyanilyen kaliberű maszk csupán 1500 forint, vagyis nagyjából bolti áron mérik. Itt inkább az okozhat problémát egyébként, hogy a különféle szépészeti, bőrregenerálós, ránceltűntetős, sose halunk meges maszkok között megtaláljuk a megfelelő porvédőket.

  A nagy külföldi webáruházakhoz hasonlóan a Jófogás és a Vatera is odafigyel arra, hogy az oldalaikon ne jelenjenek meg koronavírusos kamu csodaszerek, abba viszont alapból nincs beleszólásuk, hogy ki mennyiért hirdeti a termékeit. A Vaterától mindenesetre azt nyilatkozták a bekezdés alatt beágyazott cikkünkben, hogy ha nagyon túlzó árat találnak egy terméknél, akkor első körben figyelmeztetik az eladót.

  Kapcsolódó

  Tiltják az online piacterek a koronavírust gyógyító csodaszerek hirdetéseit

  Aki a koronavírust használja fel a termékei eladásához, tiltásra számíthat Facebooktól Amazonig, Jófogástól Vateráig..

  Frissítés: Az anyagunk megjelenése után megkeresett minket a Jófogás, és azt írta, hogy a hirdetést eltávolították a rendszerből.

  „A Jófogás igyekszik megfelelő szűrési technikákat alkalmazni, hogy a problémás tartalommal, árral rendelkező hirdetések ne kerüljenek ki az oldalra, de ahogy a korábbi válaszunkban is hangsúlyoztuk, a nagyszámú hirdetésfeladás miatt minden hirdetést nincs lehetőség manuálisan előszűrni. Az „Ezer forintos szájmaszkot 15 ezerért? Valaki? Most eladó!” c. cikkben szereplők alapján finomítottunk a beállított feltételeken és kiemelten figyeljük ezeket a termékeket, illetve a kérdéses hirdetéseket eltávolítottuk. Reméljük, hogy ez megoldja a problémát, de ha bárki ilyen termékkel találkozik az oldalon, természetesen arra biztatjuk, hogy jelezze az ügyfélszolgálatunknak.” - írta a cég.

 • Az elmúlt hetek egyik legnagyobbat futott videója az volt az interneten, amiben egy nő orra alá váratlanul mikrofont dugnak a londoni metróban, hogy folytassa Lady Gaga Shallow című számát, ő pedig néhány bátortalan sor után gyakorlatilag úgy elénekli a számot mindenféle különösebb rákészülés vagy próba nélkül, ahogy azt csak igazán képzett énekesek tudják.

  Charlotte Awbery - merthogy ez a rendes neve, hiába terjedt el metrós énekes néven - egy rakás meghívást kapott a metrós produkció után, eljutott például Ellen DeGeneres műsorába is, ahol ismét előadta a számot, ezúttal zenei kísérettel, a metróaluljárónál eggyel jobb díszletek között.