Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nehezen elképzelhető, hogy egy amatőr játékos által rúgott gól elnyeri az év legszebb góljának járó Puskás-díjat. Ezúttal talán mégis...

   A szögletből szerzett káprázatos találat egy angliai vasárnapi liga-meccsen született. amatőrök mérkőzésén, ráadásul úgy, hogy a gólszerző oda sem nézett, amikor elrúgta a labdát; olyan volt ez, mint a kosárlabdában egy no-look pass. Mindennek tetejébe, amikor a gólt ünnepelték, a játékos még át is esett a szögletzászlón.

  A videót időközben hárommillióan tekintették meg, köztük Gary Lineker is, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek a gólnak kell megkapnia a 2020-as Puskás-díjat.

  Azért mérget ne vegyünk rá, hogy meg is kapja.

 • A csatornák látványának védelmében hozott döntést a holland főváros vezetése. Eszerint a legforgalmasabb hidakon virágládákat szerelnek a korlátra, megakadályozandó, hogy az oda kikötött teljesen elállhassák a kilátást. A dísznövényeket a város hajléktalanszállóit látogató vendégek feladata lesz gondozni – írja a The Guardian.

  A parkoló kétkerekűek tömege leszorítja a keskeny járdákról a gyalogosokat, ami baleset-veszélyessé teszi a közlekedést. A Holland Királyi Közlekedési Klub emellett hangsúlyozta azt is, hogy a biztonságos közlekedésre sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni mostantól az Amszterdam 767 kilométernyi bicikliútját ellepő e-robogók, e-rollerek, e-biciklik és versenybiciklik miatt.

  Amszterdamban eddig is több volt a kerékpár mint az ember, de a koronavírusnak köszönhetően a kerekezők száma tovább nőtt. A tömegközlekedést a pandémia nyomán elhagyók 37 százaléka váltott át a biciklizésre, akik többségükben úgy érzik, hogy a szigorítások után is a szabad közlekedés mellett maradnak.

 • Győr, Szombathely, Szolnok, Siófok, Hajdúböszörmény és Budapest XIX. kerületében is utcát neveztek el Mészáros Lőrincről. Utóbbiról empirikus tapasztalatunk is van, a 123-as busz közönsége rendszeresen neveti el magát, amikor bemondják a megálló nevét. Én is. 

  Azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem a felcsúti milliárdos, Orbán Viktor jó barátja nevét viseli az utca. Mészáros Lőrinc ugyanis egy ferences szerzetes volt, aki részt vett a Dózsa György-féle parasztháborúban is, seregének egyik alvezére volt. 1514-ben aztán fogságba esett Bihar városának ostroma alatt, és mint a felkelés vezetőjét, máglyán égették el. 

 • Hétfőről keddre virradóra új trailert kapott a The Mandalorian második évada, amely október 30-tól indul a Disney Pluson.