Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyperces néma csenddel adóztak a frankfurti Commerzbank-Arena focistadionban az Eintracht Frankfurt focicsapat szurkolói csütörtökön a Hanauban meggyilkolt 10 áldozat emlékének, ám egy, a Twitteren közzétett videófelvétel szerint a néma csendet szélsőjobbos bekiabálók zavarták meg. 

  A csenddel tisztelgő tömeg válaszul előbb a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt elleni szlogenként ismert „kuss"-t kezdte kiabálni, majd az egész aréna zengte: „nácik kifelé.”

  Az MTI pénteken azt írta: a német labdarúgó-bajnokság harmadosztályának hétvégi mérkőzésein a játékosok rasszizmus ellenes mezt viselve tiltakoznak a hanaui fegyveres vérengzés, illetve a bajnokságban egy hete történt rasszista eset ellen.

  A német szövetség (DFB) pénteki bejelentése szerint az osztály csapatainak jelentős része, valamint a játékoskísérő gyerekek és a játékvezetők is „piros lapot a rasszizmusnak” feliratú mezben sétálnak ki a pályára. Ezt követően egyperces gyászszünettel és az emlékezés virágaival fejezik ki tiszteletüket a hanaui támadás áldozatai és családtagjai előtt.

  Együtt kiállunk mindenkivel szemben, aki támadja az értékeinket

  – fogalmazott Fritz Keller, a DFB elnöke azt követően, hogy múlt pénteken a Münster egyik szurkolója majomhangokat imitálva sértegette a vendég Würzburger Kickers védőjét, Leroy Kwadwót. A münsteri szurkolók erre „nácik haza!” felkiáltások kíséretében távozásra kényszerítették a provokátort. Az elnök hozzáfűzte, lenyűgözőnek tartja a klubok és szurkolók reakcióját a münsteri eseményre, illetve a hanaui támadásra.

  Mint megírtuk: egy Tobias R. nevű, 43 éves férfi lövöldözött szerda este Hanau belvárosában. 9 bevándorlót lőtt le, ezután otthon kivégezte az anyját, majd magával is végzett. A férfinek nem volt priusza, korábban soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, nem volt tagja szélsőjobboldali szervezetnek. Az általa hátrahagyott 24 oldalas „manifesztum” és a videóüzenetei arra utalnak, hogy Tobias R. rasszista volt, nőgyűlölő és beteges összeesküvés-elméletekben hitt. Részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

 • Zsuppán András esti newsroomfőnök helyett kutyája, Bogyó irányítja ma az Index hírügyeletét.

  Bogyó a világ legkedvesebb, legnyugodtabb és legügyesebb kutyája, és nem mellesleg ilyen cuki:

  Bogyó
  Bogyó

  Ön dolgozna együtt Bogyóval?

  • 416
   Csak vele szeretnék ezentúl dolgozni.
  • 271
   Igen!
 • Olvasónktól kaptunk képeket arról, hogy péntek délután egy Mercedes női sofőrje a villamossínekre hajtott, majd a Vigadó tér előtti részen szemben találta magát a 2-es villamossal:

  31723341 9f068b2a5e474e2b40c2e8091b687371 o.png
  Fotó: Olvasónk

  Jogosan merül fel a kérdés, hogy ezt vajon hogy csinálta?! Hiszen ezen a részen nem is lehet autóval felhajtani a sínekre, csak gyalogosan lehet megközelíteni a villamost, mindenhol korlátok védik a síneket. Legközelebb talán a Petőfi téren lehet kocsival ide felhajtani, akkor viszont a nő körülbelül 400 métert tett meg a villamossíneken. 

  31723343 89df3d0e9b8640a9857bde7eba8bbc93 o
  Fotó: Olvasónk

  A BKK közlése szerint körülbelül 40 percig nem tudott járni emiatt a 2-es villamos, de azóta újra közlekedik, addig busszal lehetett járni. 

  Az eset során senki nem sérült meg. 

 • Kovács Gergely
  Kovács Gergely
  Fotó: Nagy Attila / Index

  Nemcsak a kerületi újságnak, hanem magának a XII. kerületi önkormányzatnak is szórakoztató bemutatkozást adott magáról Kovács Gergely, Kétparkú Kutyapárt vezetője, aki kompenzációs listáról jutott be a kerületi közgyűlésbe. Az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozati bizottság elnöke a következőket írja magáról a honlapon: 

  1980-ban született Budapest VIII. kerületében, de már egy éves korában szüleivel Óbudára költöztek, hogy közelebb lehessen a XII. kerülethez. 1986-ban költözött a XII. kerületbe, ahol a kerület tanulmányozásának szentelte minden idejét.

  1990-től a II. kerületben lakott, mert úgy érezte, hogy az ott levő domboldalból jobban ráláthat a XII. kerületre és így jobban megismerheti azt. 

  Beszámol aztán arról, hogy egyetemi tanulmányait Szegeden végezte, illetve nem végezte.

  Több szakon is kijárt másfél évet, ezért az összes "Bevezetés a..." kezdetű szemináriumon részt vett és ebből kifolyólag semmihez sem ért, de úgy tud tenni, mintha mindenhez értene: ezért lett politikus. Itt közgazdasági programozó matematikus hallgatóként főként a XII. kerülethez kapcsolódó gazdasági informatikai témák érdekelték, szociológia szakon behatóan tanulmányozta a XII. kerület társadalmi változásait, biológia hallgatóként pedig a XII. kerület élővilágát kutatta.

  Főbb műveinél az alábbiak szerepelnek:

  A XII. kerület és én.

  A XII. kerület titkai.

  A XII. kerületről XIII. kerületieknek.