Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kazahsztán leghíresebb és egyben legszokatlanabb fogvatartottja, a Kátya névre hallgató, 36 éves barna medve 15 év börtönbüntetés után szabad lábon távozhat egy állatkertbe, írja a Mirror.

  0 PAY-Life-sentence-bear-Ekaterina 1 East2west-news
  Fotó: east2west news

  Kátyát a kazah-orosz határhoz közeli, Kostanay nevű város 161/2 számú büntetés végrehajtási telepén tartották fogva 2004 óta, ahol két ketreces cellája, és saját medencéje is volt. A medve az évek során olyan népszerű lett Kazahsztánban, hogy a börtönben – ahol 730 elitét bűnöző mellett egyedüli nőként tartották fogva – egy aranyozott szobrot is állítottak a tiszteletére. Ugyanakkor Kátya (becsületes nevén Jekatyerina) élete közel sem volt örömökkel teli.

  Még medvebocs korában egy cirkusz hagyta Kostanay városban, ahol aztán egy közeli kemping turistalátványossága lett, és egy ketrecbe zárták. Itt történtek azok az incidensek is, amiért a kazah hatóságok börtönbüntetésre ítélték. Előszór egy kisfiú akarta megetetni Kátyát, majd nem sokkal később egy részeg férfi akart vele kezet rázni. Mivel a balesetek rövid időn belül történtek, a hatóságok úgy látták jobbnak, ha elzárják a medvét.

  0 PAY-Life-sentence-bear-Ekaterina 3 East2west-news
  Fotó: east2west news

  Orvosi vizsgálatok és hosszú alkalmazkodási időszak vár rá. Kátya másfél évtizedig semmilyen más állattal nem találkozott, de a börtön szóvivője, Jerlan Zhutajev szerint idővel megtanítják őt majdnem természetes körülmények között élni. Kátya az Abkshino rekreációs központban más medvékkel is találkozni fog, mondta Valentina Dmitrijenko, a központ vezetője.

 • Sajnos azt nem tudjuk, hogy ez a címlap személyesen Ómolnár Miklós bulvárpápa munkája, vagy valaki más volt ennyire kreatív a Ripostnál, de ilyenkor érzi azt a mezei online kisújságíró, hogy nagy kár, amiért a nyomtatott lappiac közel 100%-ban a kormány kezében van, hiszen állati jó lehet egy ilyen kreatív munkaközösség részének lenni. De most komolyan, nézzék már meg ezt a címlapot!

  VONUL A HOLTAK SEREG, A ZOMBIK ENNI KÉRNEK

  Most azt hagyjuk, hogy a Ripost szerkesztőségében nincs senki, aki jelezte volna, hogy ezek nem zombik, hanem "mások" vagy "white walkerek" a Trónok harcából, akik nem enni, hanem ölni akarnak. Az külön nagyon vicces, hogy Gyurcsány Ferencet egy óriásra montírozták ahelyett, hogy ő lenne mondjuk a Night King, aki az egész "éhező zombisereget" vezeti. Helyette Karácsony Gergely lett az, de például Demszky Gábor is előkelő helyett kapott az éj seregében.

  Így csak egy kérdésünk maradt:

  Ki a magyar Havas Jon?

  • 799
   Orbán Viktor
  • 434
   Orbán Viktor
  • 387
   Orbán Viktor
  • 283
   Orbán Viktor
  • 233
   Orbán Viktor
 • Sokan igyekeznek kihasználni a fogyasztás karácsony utáni legnagyobb ünnepét, a Black Fridayt és leértékelten venni egy laptopot, játékkonzolt vagy valami hasonló kütyüt. A Világgazdaság viszont arról ír, hogy valaki ennél sokkal tovább ment és

  8 millió forint értékben vásárolt be gyakorlatilag minden olyan elektronikai eszközt, amit be lehet tenni egy lakásba. 

  A vásárlás új magyar ikonja egyebek mellett konyhai gépeket, tévéket (többes szám!), számítógépet és házimozi-rendszert is vásárolt az egyik webáruháznál. 

 • Két hete jelent meg pécére is a Rockstar Games őrületesen népszerű játéka, a Red Dead Redemption 2, és ahogy az várható volt, a modderek rögtön el is kezdték kedvükre módosítani a játékot.

  Az első olyan modra, ami meztelenné teszi a karaktereket, szokás szerint egy hetet sem kellett várni, de pár napja a kenyérpirítókon játszó gémerek megváltója, LowSpecGamer is megérkezett, és megmutatta, hogy néz ki a játék, a lehető legalacsonyabb beállításokon. Igen, rettentően csúnyán, egészen konkrétan így:

  doge.PNG
  Fotó: YouTube / LowSpecGamer

  Az egészben nem is az a legrosszabb, hogy minden úgy néz ki, mint ha gyurmából lenne, hanem az, hogy a lovaskocsik a legalacsonyabb beállításokon konkrétan eltűnnek, csak megmagyarázhatatlanul álló kerekek vannak a helyükön. Az ikonikus bajszok is eltűnnek amúgy, de ez már tényleg a legkisebb probléma, mikor a karaktereknek egyáltalán nincs arca.

  (via)