Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Január 7-én készült az alábbi, mostanában publikált kép, amin tényleg az égvilágon semmi különös nincs. Tíz matróz fekszik a hóban az egyik legnagyobb amerikai repülőgéphordozó, a nukleáris meghajtású USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) fedélzetén. Hóangyalokat csinálnak épp. Mondom, nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen továbbhaladni.

 • Mike Coots nem a félelemről és a haragtartásról híres. A korábban is rendszeresen szörföző férfit egy tigriscápa kapta el, melynek következményeként amputálni kellett a jobb lábát. 

  Ez azonban nem vette el a kedvét a szörfözéstől, sőt búvárokkal együtt meglátogatott pár tigriscápát és meg is simogatta őket. 

 • Egész jó tartalom van ennek a szakácsnak az instáján. Nem egy Laci bácsi, de a késsel elég jól bánik, érdemes megnézni ezt a videót például, csodás:

  Ottoman steak *

  nusr_et (@nusr_et) által közzétett videó,

  vagy ezt:

  Magic🔪

  nusr_et (@nusr_et) által közzétett videó,

  Vagy ezt:

  Ucani kacani dedi*

  nusr_et (@nusr_et) által közzétett videó,

 • Egy éve, 2016. január 10-én halt meg David Bowie angol zenész, aki már a 2000-es évek előtt tisztában volt vele, milyen nagyot fog majd szólni az internet.

  Nem véletlenül írta róla halála után a BBC, hogy az internet egyik úttörője volt, amit ez a videó is tanúsít:

  Bowie 1996-ban a Telling Lies című dalát kizárólag online jelentette meg, 1998 nyarán pedig saját webes szolgáltatást indított. A BowieNet volt az első zenei közösségi portál. Meglátta a lehetőséget az internetben, ami nem csak marketing szempontból volt számára fontos, hanem azért is, mert így kommunikálni tudott a rajongóival.

 • 14417838 c0d21dbbb29dd104e2c44002f36022f7 o.png

  Egy képen nehéz visszaadni ennek a névtelen, ismeretlen hősnek a gigantikus viccelődését, úgyhogy álljon itt egy galéria, amiben Berger olyan helyeken fotózkodott, amik a feltételezhetően saját gyártású pulcsijain szerepelnek. Gratulálok cimbora, nyertél!

 • 13 év után ismét új EP-n és nagylemezen dolgozik a kultikus C.A.F.B. zenekar, amibe az elmúlt két évben tért vissza egy-egy koncertre az Amerikába költözött, és ott Sledgeback néven punkzenekart alapító Szakácsi Greg. 

  A lemezen új dalok mellett lesz egy feldolgozás is, méghozzá a Bikinitől a Megüssem, vagy ne üssem.

  A C.A.F.B. március 11-én a klasszikus felállással fel is lép a Dürer kertben olyan együttesek társaságában, mint a Fegyelmező Részleg, a Hétköznapi Csalódások vagy a Macskanadrág.

  Szakácsi Greggel készült interjúnk egyébként itt olvasható.

 • sznuker

  Bár a felvétel minősége nem a legjobb, de akkor is őrület, ez az angol sznúkeres trükkpálya, amin 152 méteren át gurulnak a golyók. 

  Egy bristoli sznúkerszalonban rögzítették, ahol nagyjából tizenegy órán át rakták össze a pályát. Megérte.

 • Korábban már írtunk arról, hogy Fagyott május címmel készült Lichter Péter első egészestés film, az avantgárd horrorként is definiált fagyos május, de most elkészült hozzá a teaser is.

  1990, az összeomlás után. Egy erdei vadászházban rejtőzködő férfi hónapok óta küzd a túlélésért. Egy nap egy elhagyatott gyerektáborban észrevesz valakit

  - áll a film szinopszisában, aminek bemutatóját erre az évre tervezik.

 • Pénteken indult a Budapest Bike Maffia akciója, amelyben takarókat és ennivalókat osztanak az utcán és kiserdőkben élő hajléktalanoknak. Eddig már több ezer civil segített nekik, de a mostani előrejelzések szerint erre még mindig szükség van.

  Mint Facebook oldalukon írják, az akciót szerda estig meghosszabbítják, és várják az adományokat a Food Truck Udvarban (9., Üllői út 51.)

  Amire szükség van: kéz-láb testmelegítő, izolációs fólia, tartós kenyér, száraz kolbász, felvágott, egyéb tartós élelmiszerek, vitamin pezsgőtabletták, zsebkendő, wc papír, tisztálkodási szerek, új meleg zoknik, új női és férfi alsónemű.

  Aki beszállna a szendvicskészítésbe is, menjen az Élesztőbe ma és holnap 18-20 óra között.

 • A munkaruha az munkaruha, ha pedig csak rövid felszerelés van, akkor abból kell főznünk, amink van:

 • Egy 65 kilós és 2 méter hosszú harcsát fogtak ki szilveszterkor horgászok a Rábából, írja a Vaol.hu. A rekordméretű fogás az ikervári műcsatornánál akadt horogra, de megkímélték az életét, visszaengedték a folyóba. Ahogy a lap írja, "az állat ennek valószínűleg jobban örül, mint annak, hogy az év hala lett".

  vaol
  Fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége / Vas Népe Online

  A Magyar Haltani Társaság szavazásán ugyanis a harcsa lett 2017-es év hala. Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti példány is ritkaság.

 • Egy moszkvai hőerőmű kéményei tornyosulnak Jurij Gagarin szobra mögött a lemenő nap fényében. Festeni sem lehetne szebbet. Moszkvában egyébként hasonló idő van, mint Budapesten volt: mínusz 17 Celsius-fokokat mérnek.

  Nagy szerencséje a fotónak, hogy nem történt tegnap a világban olyan híresemény, ami egyszerre érdekes és látványos lett volna, így bűntudat nélkül a nap képének választhatta a Reuters.

  Ugyanez a moszkvai fotós lőtte ezt a másik képet a Moszkvai Állami Egyetem körvonalairól egy ortodox templommal:

 • A Pinterest és a kreatív gyereklefoglaló ötleteket gyűjtő oldalak is tele vannak hideg időre szánt játékokkal, mint például a kifújt szappanbuborék megfagyasztása. Ezen a szép napos délelőttön gondoltunk egyet a gyerekekkel az Index2 rovattal és levonultunk az udvarra, hogy majd most csodákat fogunk látni. Hát majdnem.

  A buborékok nagy része azonnal kipukkadt, a maradékot elvitte a szél, néha viszont elkaptunk egyet, mint például ezt a fenti picit is és már csak várni kellett.

  Állítólag mínusz hét fok alatt megfagy a szappanbuborék. Állítólag.

  Zoltán Szabó (@szaboze) által közzétett videó,

  Valószínű, hogy a -7 fok kevés volt a beígért látványos eredményhez, mert pár perces dermedés és kristályosodás után a buborékunk széttört, aztán magába roskadt. Nem baj, talán a hajnali -14-ben újra megpróbáljuk, mert azért az látszik, hogy alacsonyabb fokon gyönyörűen fagynak meg:

  És önnek sikerült már szépen kristályosodó buborékot gyártani? Lefotózta/videózta? Küldje el nekem!

 • képppp.PNG
  Fotó: Pintér Ádám

  „A hétvégén a fagyott Balatonnál jártunk a siófoki kikötőben, ahol az alábbi kisfilmet készítettük" - írta olvasónk Ádám, mi pedig most szívesen megmutatjuk önöknek is (a legvégén a mézzel lecsorgatott ujjat csak saját felelősségre!) :

 • Tudják, minden alkalmazásban és programban, amit használnak, van egy hosszú jogi szöveg, amit általában a tovább gombbal fogadnak el a telepítés előtt, és amit sosem olvasnak el.

  De, ha neki is állnak végigolvasni az 5000+ karakteres szerződést, jó eséllyel úgysem értik, mibe mennek bele pontosan.

  Egy brit gyerekjoggal foglalkozó ügyvéd fogta az Instagram felhasználói feltételeit, és lefordította emberi nyelvre (10. oldal)

  Angliában a Growing Up Digital felmérése szerint a 12-15 éves korosztály fele már fenn van Instagramon, de  a 8-11 évesek között is 43% a saját profillal rendelkezők aránya. Köztük, de az idősebb csoportokban is, nullához közelít azoknak a száma, akik valaha is elolvasták a felhasználói feltételeket.

  *Az Index Instagramját egyébként itt tudják követni*

  Na, nem mintha arról lenne szó, hogy például az Instagram eladná a lelkünket vagy a szerveinket az ördögnek, de megtehetné. Mi meg leokéznánk. Nem árt azért megismerkedni egy-két fontosabb ponttal.

  Például, hogy a képeink szerzői joga a miénk marad, de az Instagram is felhasználhatja és továbbadhatja őket bárkinek a világon, fizetni pedig nem fognak érte.

  Az Instagram összegyűjtheti és használhatja a megadott személyes adatainkat, és azokat is, amiket kiderít rólunk a szokásaink (privát csevegések elemzése, aktivitási minták) alapján. Például, ha nem is adtuk meg, mikor van a szülinapunk, az alkalmazás jó eséllyel kitalálja, ha posztolunk róla és közben erről beszélgetünk a barátainkkal.

  Az összegyűjtött adatokat felhasználhatják arra, hogy reklámokat toljanak elénk, olyanokat is, amikről nem feltétlenül derül ki, hogy valójában reklámok.

  Az Instagram bármikor elveheti vagy megváltoztathatja a felhasználónevünket, de ki is tilthat az alkalmazásból. Sőt, az egész Instagram megszűnhet egyik napról a másikra, mi pedig bukjuk a képeinket.

  Érthetőbb?

  (Qz, Petapixel)

 • Az Egyesült Államok keleti partján a halászok mintegy 2700 tonna tüskéscápát fogtak ki tavaly. Viszont a hal egyáltalán nem népszerű az országban, így hiába a töméntelen mennyiség, kénytelenek mindet külföldön eladni. 

  Szerencsétlen tüskés cápák egyébként csak azért kerültek a halászok célkeresztjébe, mert nagyon lecsökkent a tőkehalak száma, a halászoknak pedig élniük kell valamiből. A cápából pedig elég jó taco készül állítólag. Rosszkor voltak rossz helyen. 

  (via)

 • A XIII. kerületben két dolgot iszonyú nehéz, ebből az egyik az, hogy bármikor bárhol szabad parkolót találjunk. Ezért akinek van, az védi, ahogy tudja. Vagy legalábbis megpróbálja védeni – valaki egy kanna vizet és egy dobozt tett ki egy parkolóhelyre, mintegy a körbepisilés szinonimájaként. De hiába.

  parkolo
  Fotó: Olvasónk, Gergő / Index

  Jobb híján tacepaózott egyet a szélvédőn, ha első dühében tette, valószínűleg pillanatragasztóval. Az üzenet a Kedves Paraszt megszólítással kezdődik, ám ezután meglepően tárgyszerűen csak annyit ír, hogy legközelebb ne parkoljon a másnak foglalt helyre. Hogy persze mi a nagyobb suttyóság, parkolót foglalni vagy másnak odaállni, azon lehet vitatkozni (még ha előbbire lehet normális magyarázat is, például egy költözés).

 • Avagy következzék az Index hülyenév-ügyi különkiadása.

  Avagy: mit gondolnak, hogy hívják a magyar kormányban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárt?

  Hát igen.

  török

  Nyilván a török gyerek üldözi, Török Tamás megmenti szintű poénokkal már tele lehet a helyettes államtitkári padlása, szóval ezt most nem is emlegetem. Inkább azt, hogy az életrajzából azért látszik, hogy nemcsak egy hülye tréfa volt a kinevezése: bár magyar-töri tanárként diplomázott, 1992 óta külügyekkel foglalkozik, 1996-tól öt évig az apostoli szentszék melletti nagykövetségen volt, majd a római nagykövetségünkön dolgozott összesen nyolc évet.

 • A Severe Weather Europe Facebook-posztjában látható ez a látványos kép a ma reggeli európai időjáráshelyzetről. Sokat nem hiszem, hogy magyarázni kellene rajta. Az angolul nem tudóknak annyit, hogy a "very cold" felirat azt jelenti:

  nagyon hideg

  15966324 1935959213293837 1392976282637872396 n.png
  Fotó: Severe Weather Europe / Facebook
 • Megfagyott vörösfarkú boát talált egy járókelő egy pesterzsébeti játszótéren, írja a Bors. A lapnak nyilatkozó vadállatbefogó szerint az egyéves állat valószínűleg élve került az utcára, de trópusi állat lévén nem bírta a hideget. Mivel a vörösfarkú boa védett állat, tulajdonosa bűncselekményt követett el.

  Ugyan méregfoga nincsen, de ettől még nem veszélytelen, a kifejlett példányok akár 2,5 méteresre is megnőnek, szélességük pedig egy férfi combjával ér fel - könnyen meg tudnak fojtani egy kisebb testű állatot, vagy akár egy kisgyereket.

 • Pár napja posztoltam az Urbanistán, hogy bontják a legendás zugligeti villamosmegállót, az egykori lóvasút (vagy ahogy akkor akkoriban hívták, a lóvonat) végállomását. Persze pánikra semmi ok, nem pusztítanak, csak a 20. századi toldásokat távolítják el, hogy azután – visszaállítva az eredeti nagyvonalú váróteret – Zobokiék tervei szerint alakítsák helytörténeti múzeummá.

  zugliget mome.png
  Fotó: MOME

  Ennek kapcsán küldött nekem izgalmas levelet és egy prezentációt Huszár András, a Hello Wood egyik alapítója. Mint írja:

  2008-ban még az önkormányzatnál volt egy olyan terv, hogy ez az épület MOME inkubátorházként is üzemelhetne a jövőben. Erre hirdettünk meg egy többnapos workshopot a MOME-n. A diákok azóta már a szakmában tevékenykednek pl. HeonLab, Numbernow, BIVAK, CELLUX csoport, Kovács D. Barna, aki a Mongol Nemzeti Múzeum pályázatát nyerte, és még sokakat lehetne kiemelni az akkori résztvevőkből. A konzulensek Kádár Bálint, Szemerey Samu, Pozsár Péter, Cosovan Attila, Huszár András voltak, a zsűri: Kopek Gábor, Nagy Tamás és Muszbek Johanna.

  Akit érdekelnek az izgalmas pályaművek, ebben a pdf-ben böngészheti őket. 

 • És ha nem hiszi, nem is kell utánajárnia, a Nyíregyházi Állatpark videója tökéletes bizonyíték.

 • Ez a 3 éves kölyök úgy tekeri a kis bringát a RooDolon, mintha csak valahol kint az utcán suhanna.

 • A dohányosoknak kiesett a szájukból a cigaretta, miután leesett az álluk, megtudva, hogy milyen módon akarná elejét venni a dohányzásnak az egészségügyi minisztérium kezdeményezésére született törvénytervezet.

  Egész egyszerűen a 2014 után születetteknek megtiltanák, hogy dohányterméket vegyenek, nagykorúságuk beköszönte után is – írta a Newsru.com.

  Így a dohányosok majd egyszerűen kihalnak, elvileg amúgy is gyorsabban teszik, mint a nemdohányosok.

  Persze a mostani dohányosok akár örülhetnek is, mert sajátos megélhetési forrást biztosíthat majd 2033 után azoknak a 2015 előtt születetteknek, akik nagykorúként majd megvehetik a cigit és odaadhatják már szintén nagykorú, de a dohányvásárlástól eltiltott fiatalabb honfitársaiknak. 

  De van még más is:

  A nemdohányzók közelében tilos lesz rágyújtani, akár a dohányos lakásában is. (Már látom az orosz poliszponthu híreit arról, hogy egy dohányos és egy nemdohányos vodkafogyasztó jól összeveszett, és végül egyike a másikát kidobta az ablakon a 10. emeletről, de szerencsésen túlélte a 10 méteres hóbuckára zuhanva.)

  A törvénytervezetet már körbeküldték, megvitatják, bár a parlament állítólag kétségekkel fogadja a javaslatot, amit, ha máshol nem is, de a dohányzás területén még a kormánypárti képviselők esetében is elhiszek.

 • Egy izraeli techcég megalkotta a repülő autó prototípusát, ami sikeres felszállást és landolást hajtott végre.

  A Kormorán névre elkeresztelt jármű akár 185 kilométer/órás sebességre képes. A gyártás 2020-ban indulhat meg, darabja 14 millió dollárba kerülhet.

 • Ha hajszobrászatról van szó, Lisa Farrall az egyik legjobb a világon. Az afrikai kultúra előtt tisztelgő Armour kollekciója három kategóriában is első lett a The Black Hair Awardson.

  lisa

  További képekért kattintson IDE. Megéri.