Vince, Artúr
-3 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amerikában a nagyon hidegnek köszönhetően új arcát mutatja a vízesés az odalátogatóknak. 

  A befagyott vízesés
  A befagyott vízesés
  Fotó: nostalgikid / instagram

  A csontfagyasztó időjárás pedig folytatódik az amerikai kontinensen. 

  A jéghideg szélnek köszönhetően New England lakói kedd reggel olyan hidegre ébredtek, mintha -5 és -20 fok közötti hőmérsékletre lenne.

 • Váratlan fordulatot vett egy hotel építése Liverpoolban, amikor az egyik alvállalkozó egy markoló kisgéppel 

  nekirontott a hotel bejáratának és porig rombolta az átadás előtt álló hallt.

  Az egyik munkás szerint a kivitelező 600 angol fonttal, azaz körülbelül 215 ezer forinttal tartozott a markolós férfinek. A hotel munkálatai egyébként már végetértek, éppen a takarítás zajlott, és az átadásra készültek, amikor a csalódott alvállalkozó beizzította a markolót. 

  A szemtanúk szerint a férfi jó húsz percig tombolt a géppel, aztán kipattant a markolóból és elszaladt. Az egyik megszólaló elmondta, hogy "a munkafelügyelő össze-vissza szaladgált, mint egy fejetlen csirke, nem örült egy kicsit sem."

  Az ügynek amúgy van egy másik furcsa szála, ugyanis valaki gyűjtést indított a markolós bérének kifizetésére. "Ez egy munkás és megrendelő vita, az ilyenekből tudjuk jól, ki szokott nyertesen kijönni. De ezúttal nem így lesz!" – mondta el Jack Wellon, aki a gyűjtést szervezte.

  (BBC)

 • Függetlenül attól, hogy értem-e a bíróság ítéletét, amely alapján Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Hadházy Ákostól és kifizetnie 300 ezer forintot – amit a néhai Népszabadság egykori liberális újságírója ötforintosokban szándékozik teljesíteni, bár ennek jogi ás fizikai akadályai is lehetnek –, Bayer bocsánatkérésre vonatkozó terve a legmagasabb szinten válthat ki rosszallást.

  Bayer ugyanis polgári engedetlenséget akar alkalmazni az ítélet teljesítésének ezen részét illetően.

  Na, de mit mondott tavaly Orbán Viktor a polgári engedetlenségről? 

  „Magyarországon az az alkotmányos rend, hogyha a magyar nép választott képviselői az erre előírt rendben és szabályok szerint törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartania...

  A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen.

  idézte a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondottakat a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Sőt, a kormányfő mindenkit, aki polgári engedetlenségen gondolkozik, figyelmeztetett:

  „A jogszabályok betartatása fölött őrködő magyar szervezetek léteznek: hatóságok, bíróság, ügyészség és így tovább. Tehát ha van egy jogszabály, amit valaki nem tart be, akkor a jogszabály betartására való rászorításnak egy pontosan ismert, leírt rendje Magyarországon, tehát senkit semmilyen meglepetés nem fog érni.”

 • Azért a lapszerkesztő elgondolkodhatott volna azon, hogy valóban jól fog-e kinézni ez a két oldal így egymás mellett.  De hát nem gondolkodott.