Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az állatkert legidősebb elefántját, Luckyt ünnepelték meg vasárnap a San Antonio állatkertben, aki 1962 óta tartózkodik ott. A szülinapi partit két elefánttársával élvezhette Lucky, a rajongók pedig egy Facebook élő videón követhették:

  Az ázsiai elefántok normál esetben egy évtizeddel hamarabb elpusztulnak, mivel romlik a látásuk, hallásuk és elhasználódnak a fogaik. 

  Az állatkertben viszont odafigyelnek a rendszeres mozgásra, és különleges ételeket kapnak, plusz napi szinten megvizsgálják őket.

  Egy elefánt etetése 3500 dollárt (~ 1,2 millió forintot) igényel havonta.

  Ezért az ünneplést egyben arra is használta az állatkert, hogy adományt gyűjtsenek. Ugyanis a San Antonio Állatkert 100%-ban a jegyértékesítésből finanszírozza a költségeket, ami most a koronavírus miatt teljes egészében kiesett. 

  A Fővárosi Állat- és Növénykert is hasonlóan zárva tart a veszélyhelyzet ideje alatt, amire egymást követő napon pedig legutóbb az 1956-os forradalom idején, vagyis 64 éve volt példa.

  via CNN

 • Shop-Show
  Shop-Show

  Ahogy világszerte bezártak a mozik, a filmforgalmazók jobb híján kezdenek megbarátkozni az online filmpremierek gondolatával (erről mi is írtunk a karantén első napjaiban). Több stúdió az új, kevésbé kiemelt bemutatóit tölti fel a netre, de a Focus máshogyan próbál közel kerülni a karanténban otthon ülő mozirajongókhoz: ők hétfőnként régebbi filmklasszikusaikat adják, élő Facebook-közvetítés formájában.

  Ráadásul minden vetítésen "jelen lesz" a rendező is, aki a film után válaszol a nézők korábban feltett kérdéseire.

  • Április 6-án a Gosford Parkot vetítik, és Julian Fellowes válaszol,
  • április 13-án a Holdfény királyság és Wes Anderson lesz soron,
  • április 20-án a Shop-Show és Kevin Smith,
  • április 27-én pedig a Szerelmem nyara (Pawel Pawlikowski jelenlétéről egyelőre nincs hír).

  Bővebben a Slashfilmen.

 • Új-Zélandot is elérte a járvány, a kormány elképzelése a védekezésre az, hogy az állampolgároknak muszáj otthon, saját "buborékukban" maradniuk most. Március 25-e, a lezárás kezdete óta nem szabad szomszédokkal, barátokkal találkozniuk.

  Az új-zélandi gyerekek aggodalmukat fejezték ki a helyi sajtónak, hogy mi lesz így kedvenceikkel, de Jacinda Ardern, az ország miniszterelnöke megnyugtatta őket sajtótájékoztatóján:

  Mind a fogtündért, mind a húsvéti nyuszit létfontosságú munkavállalónak tekintjük. De valószínűleg most őket is lefoglalja majd saját családjuk, saját nyuszijaik. Szóval azt mondom Új-Zéland gyermekeinek, ha esetleg nem jelenne meg nálatok a húsvéti nyuszi, akkor meg kell most értenünk, hogy ebben a helyzetben neki sem könnyű mindenhová eljutnia.

 • Amerikában is óriási gondokat okoz a járvány, ezért a közel 9 millió lakosú New Yorkban a helyi tömegközlekedésen az alábbi sokat mondó tábla várja az utasokat:

  A felirat arra kérdez rá az utastól, hogy fontos munkát végez-e, vagyis olyan dolgozó, akinek ezekben az időkben feltétlenül szükséges a munkája. Ha az utas erre a kérdésre nemmel tud válaszolni, akkor a tábla megkérdezi tőle, hogy mit keres itt egyáltalán, menjen szépen haza.