Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Oscar-díjas Deák Kristóf első televíziós nagyjátékfilmje, a Foglyok (Captives) a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) minősítése szerint A-kategóriásként elismert Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a világ színe előtt (hazai premieren túlvagyun, Miskolcon, a Cinefesten volt) aminek versenyprogramjában mindössze 15 film szerepel évről évre.

  India legrégebbi és legnagyobb fesztiválja a mindössze 15 filmből álló versenyprogramban fogja vetíteni a Foglyokat. Itt az Arany Páva díjért versenyez majd olyan alkotások között, mint például a Narcos c. nagy sikerű sorozat főszereplőjének, a brazil Wagner Mourának az első rendezése, vagy az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok.

  Deák filmje az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ávós alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nem csak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért. Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

  A hihetetlen, de igaz történetet az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezte, a forgatókönyvét pedig Vörös András írta.. A szereplőgárdában ott van Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Molnár Levente, Porogi Ádám, Jászberényi Gábor, Csőre Gábor, Lengyel Ferenc,Soltész Bözse, Kardos Róbert és Vasvári Emese, a gyártója a Filmfabriq (producerek: Dreissiger László és Osváth Gábor), támogatója pedig a Magyar Média Mecenatúra program.

  Bemutató a Duna Televízióban várhatóan 2019 végén.

 • Will Smith és Helen Mirren az arca a “The World’s Big Sleep Out” nevű eseménynek, ami 1 millió hajléktalannak gyűjt pénzt, szerte a világon.

  "Gondolj bele, hogy mit jelent számodra az otthon. Nekem az otthon egyet jelent a beszélgetéssel, egy olyan hely, ahol együtt van a család, és nekem ez az otthon legcsodálatosabb része. De a világon több, mint 100 millió olyan ember van, akik nem rendelkeznek saját otthonnal."

  - erről beszél Will Smith a jótékonysági akcióhoz készített videóban. 

  Az eseményt december hetedikén rendezik meg, a cél pedig az, hogy 50 ezer ember aludjon az utcán, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a hajléktalan emberekre. A tervek szerint a világ 50 városában szereznek ilyen megmozdulásokat. Ezen keresztül a résztvevők pedig a saját bőrükön is megtapasztalhatják, hogy milyen helyzetben vannak a hajléktalanok. 

  Az akció részeként Will Smith New Yorkban fog esti mesét olvasni a résztvevőknek, de terveznek akusztikus koncerteket is. 

 • A Booking.com-on jelent meg egy brooklyn-i hirdetés, amiben az Addams Family szobáinak másolatai láthatók: és mi több, bérelhetők is.

  222269953
  Fotó: booking.com

  A szobákat a most készülő animációs film tiszteletére rendezték be, ami egyébként október 11-én kerül az amerikai, október 31-én pedig a magyar mozikba. A szobák stílusosan halloweenre foglalhatók le, azaz október 29 és november 1-je között kell Brooklynba látogatnia annak, aki nem akar lemaradni a 19. századi villában található három szobáról. 

  222269985

  A szobákat egyébként 101.10 dollárért, azaz kb. 30 ezer forintért lehet kibérelni per fő per éjszakára. Aki pedig esetleg kedvet kapott hozzá, az ne csüggedjen, nem keltek még el, a foglalás ugyanis csak 28-a éjféltől startol.

 • A belga Gust’eaux étteremnek azzal sikerült bekerülnie a nemzetközi hírekbe, hogy egy teljesen új technológiával biztosítanak ingyen ivóvizet a vendégeiknek. Az új berendezésüknek köszönhetően képesek újrahasznosítani a wc-k és a mosogatók vizét. 

  Állítólag a rendszer olyan jól működik, hogy a tisztított vizet utólag kell még ásványi anyagokkal dúsítani. A vizet kínálják a vendégeknek, de készítenek belőle jégkockát, illetve ebből a vízből főzik a kávét is. 

  View this post on Instagram

  Lunch Gust'eaux, reserveer tijdig...

  A post shared by Gust'Eaux-Grill & koffie (@gusteaux_kuurne) on