Albert, Lipót
2 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Aratott a virtuális cellákkal a hazai bv! Átadták ugyanis a 17. Év Honlapja pályázat díjait, amin a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is indult. A zsűri Minőség Díjjal ismerte el a büntetés-végrehajtás weboldalát, a bv.gov.hu-t, amiről korábban mi is írtunk, mert imádtuk, ahogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről. 

  „A büntetés-végrehajtás megújult weboldala modern és letisztult weblap, melynek célkitűzése, hogy bemutassa a büntetés-végrehajtási hivatást és a rácsok mögötti világot. Meglepődéssel tapasztaltuk, hogy egy ilyen nehéz témát milyen sok szemszögből és milyen profi módon tud kommunikálni egy weblap. Úgy látjuk, hogy sok közigazgatási tematikájú oldal tanulhatna tőlük” – hangzott el a díjátadón.

  Egyrészt gratulálunk a bv-nek, másrészt mindenkinek javasoljuk, hogy kövesse a BV hivatalos Instagram-oldalát!

 • Még a hétvégén történt Egyesült Államokbeli Mississippi államban, hogy egy huszonnyolc éves férfit őrizetbe vettek, miután pickupjával belehajtott egy helyi bíróság épületébe.

  Az amúgy részeg Keith Cavalier elmondta, ez volt a terve, mármint, hogy szándékosan belehajt az épületbe, mert szerinte így közölhette a leghatékonyabban azt, hogy valaki ellopta a drogozáshoz használt szettjét. 

  A helyszínen őrizetbe vették, azóta a megyei börtönben tölti idejét. 

 • „TE ne adj esélyt a kaszásnak” – ezzel a címmel készült a rendőrség legújabb balesetmegelőzési kisfilmje, amelyben a Balázs Béla-díjas Szőke András indul a halálba a Karinthy-gyűrűs Badár Sándorral. Utóbbi örül neki, mert ő a kaszás.

  badar

  Váratlan dolog nincs a filmben, bár a triviális igazságokat is érdemes néha kimondani: biztonsági öv, kéz a kormányon, szem az úton.

  Aki váratlanabbat keres, az nézze meg Szőkééktől a felejthetetlen Európa kempinget, nem közlekedésbiztonságos járművek akadnak bőven ott is.

 • Nagy levegőt veszek, és tízig számolok. Oké, nem fakadok ki ismét, hogy minek ekkora köztéri szobrokat és emlékműveket állítani a 2010-es évek végén. Ezen már dühöngtem számtalanszor az Urbanistán. Például ennél az ellenpéldánál.

  Veszek még egy nagy levegőt, és elszámolok megint tízig. Oké, nem kezdem el elemezni a szobrot, hogy milyen, mert az túlfeszítené ennek a posztnak a kereteit.

  Itt ugyanis csak azt a kérdést szeretném feltenni, hogy mégis miért állították ezt ide a Madách térre, ami egy teljesen korrektül rendberakott közterület, és mostanáig úgy tűnt, van rendes koncepciója, meg amúgy már szobra is?

  Budapest tele van szobrokkal, és a legtöbbről tudjuk, hogy miért állították őket. Megemlékezni egy fontos emberről vagy eseményről, valamely ideológia szolgálatában, egyszerűen feldobni vele a környezetet, népszerű turistalátványosságnak, fényképezkedő pontnak, vagy azért mert az adott teret, parkot, házat rekonstruálják és újraalkotják azt a szobrot, ami ott volt valamikor. A célokkal persze lehet vitatkozni, meg a művészi minőséggel is, de legalább értjük a koncepciót.

  De könyörgöm, itt mi a koncepció? Rendben, ez Erzsébetváros, és Sisi a névadója.

  Ennyi erővel egy nagy hetesnek is állíthattak volna szobrot.

  Tele van a város, az ország Erzsébet-szobrokkal, mit tud ez még hozzátenni itt? Kedvesnek nem kedves, szépnek nem szép, harmonikusnak nem harmonikus a környezetével. Még csak szelfizni sem lehet vele rendesen, mert felették egy olyan posztamens tetejére, amely egy barátom szavaival élve, "olyan mint egy ArchiCAD-sablon, amire közvetlenül a Wordből nyomtatták a szöveget".

  Persze értem: régebben állítottunk ilyeneket, szerettük. 

  Tényleg. Régebben telefonfülkéket is állítottunk, azokat is szerettük.