új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A beszéd tartalma ismeretében persze annyira nem lehet meglepő, hogy a nyugati világrend végóráit harsogó évértékelő pont oroszul is olvasható a miniszterelnok.hu-n, de ez mégis újdonság.

    6yQxFS9ErcMKKICLs.png

    Orbán Viktor válogatott beszédei és interjúi ugyanis eddig főként angol nyelven voltak még hozzáférhetőek a honlap idegennyelvű szekciójában, néhány esetben pedig németül.

    A 444 vette észre, hogy az idei beszéddel komoly nemzetközi olvasótábort célzott meg a Miniszterelnökség, hiszen az angolul, németül, oroszul, sőt franciául is olvasható. Ha nem változik megint nagyot a világpolitika egy év alatt, akkor jövőre jönnie kell a török fordításnak is!

  • A Pest Megyei Kutató- Mentőszolgálat búvár csoportja szerdán egy félig elsüllyedt hajót mentett ki a vízből a Duna Pest megyei szakaszán.

    Megszüntették a vízbetöréseket, eltávolították a vizet a hajótestből, és újra lebegőképes lett. 

    hajocska
    Fotó: Pest Megyei Kutató- Mentőszolgálat Facebook
  • A Mad Scientist magyar sörfőzde összeállt a Noé Állatotthon Alapítvánnyal egy tök jó kampányra, hogy gazdát találjanak hét menhelyes kutyának.

    A Noénál ugyanis megteltek a helyek a tél miatt, úgyhogy azt találták ki a sörfőzdével együtt, hogy néhány kiválasztott kutyához párosítanak sört a Mad Scientist kínálatából, így aki örökbe fogadja a kutyát, kap ajándékba egy hozzá illő rekesz sört is. 

    Radisson nevű rottweiler leendő gazdája például egy rekesznyi jó kávés portert kap, a Kis Jani nevű kutyához szerintük leginkább egy búzasör illik és így tovább. A többi állatról a Facebook oldalukon lehet olvasni. 

    Azt írják, hogy „ezek a kutyák egy valódi probléma méltatlan elszenvedői, hívjuk fel együtt az emberek figyelmét erre."

  • Mindenki, aki valaha élt társasházban, tudja milyen, amikor az alatta lakó gyereke az első lépéseket megteszi a zeneiskolában. Általában minél vékonyabbak a falak, annál inkább valószínű, hogy a gyerek trombitán, vagy hegedűn fog otthon gyakorolni, aminél az első évek azzal telnek, hogy egy normális hangot kicsikarjon a hangszerből. Ezt a szintet idézi fel popslágerek segítségével a legjobb Youtube-csatorna, a shittyflute, aminek a készítője elképesztő bénán tülköli el a kiválasztott számokat. Hely szűkében csak a két legjobbat teszem be, de bátran ajánlom az egész csatornát. Jó szórakozást!



    Külön érdemes megfigyelni, hogy az alábbi Britney Spears videónál már megjelenik a shitty violin is! 

  • A X. kerületi Fertő utcában, és leszedte a tetejét.

  • A 4-es metró Bikás parki állomásánál új vízesés van! 

    – írta olvasónk a következő képet mellékelve:

    bikas
    Fotó: Olvasónk, Tamás

     Mondhatni, hogy a 4-es metró és a vízesés már szinte szinonimák a közbeszédben, annyi beázás történt a metróvonal átadása óta eltelt szűk három évben. Kezdődött azzal, hogy a Kálvin téri állomásra ajánlott volt esernyővel érkezni.

    Vigyen esernyőt, ha 4-es metróval utazik!

    Aztán titokzatos forrás tört fel a Gellért téri metróperonon. Ugyanitt a fagyok idején félméteres jégcsap meredezett a mozgólépcsőzők feje fölött.

    De a falon csorgó látványvízesés sem új, a Fővám téri megállóban sűrűn megfordulók már jól ismerik a jelenséget.

    Azt tudjuk a 4-es metróról, hogy drága volt, azt is, hogy jó részét ellopták, sőt még azt is, hogy ebben a formájában szinte fölösleges. De (Moldova klasszikus viccét idézve) azt, hogy ez mind a nyakunkba folyik, senki sem gondolta volna.

  • Ha igen, ha nem, az tény, hogy legalább ennyi magyarnak kéne kiállnia, hogy le tudjuk nyomni az indiaiak új Guinness-rekordját. A most hitelesített rekord szerint

    509 261 tagú kórus zengte egyszerre a Dzsana Gana Manát - de az eseményre több mint egymillió ember ment el, csak nem fértek be az elkerített helyre, ahol a rekordkísérlet zajlott.

    Persze azt nem tudjuk, hogy ez a rengeteg ember önként ment-e el himnuszt énekelni. Mindenesetre a 2014-ben megválasztott Narenda Modi elnök tavaly novemberben még a moziknak is kötelezővé tette a himnusz bejátszását a vetítések előtt. Volt is jó pár letartóztatás, amiért néhány mozi nem engedelmeskedett a hatalmi szónak.

  • Szerbia ma és holnap ünnepli államiságának napját (napjait), és ilyenkor aki teheti, Magyarország felé veszi az irányt. A szerényebbek beérik Szegeddel, mások egészen Budapestig jönnek. A két ország között három non-stop és négy időszakos határátkelő van, ezek gyorsan bedugulnak, ha mindenki egyszerre indul útnak.

    Horgos 2-nél az egyik várakozó 147 autót számolt meg, Királyhalomnál egy bejegyzés szerint „Berta Vilmos bácsiék előtt van a sor vége”, ami nagyon rosszul hangzik. Mielőbbi szabadulást kívánunk a veszteglőknek. (Szabad Magyar Szó)

  • Who the fuck is OLAF?! 1 percben a 4-es metró botrányról

    Érdekelnek a részletek? Olvasd el kapcsolódó cikkeinkben!

  • Elég fura esetről számol a L'Équipe francia hírportál nyomán a Síelők.hu. Franciaország síterepein léteznek a könnyűnél is könnyebb, kifejezetten a sporttal csak most ismerkedőknek szánt, zöld színnel jelölt pályák is. Egy ilyen pályán indult el egy csoportnyi síelő a Les Deux Alpes nevű helyen, és mivel tényleg nagyon egyszerű pályáról volt szó, arra se figyeltek, hogy mind együtt csússzanak.

    Egyikük képességeit viszont meghaladta a feladat, úgy érezte, nem tud lecsúszni, lecsatolta a lécét, és elindult gyalog lefelé a pályán, de még órák múlva sem érkezett meg a hegy lábához, úgyhogy úgy döntött, miért is ne töltené az éjszakát a pálya szélén, a fák alatt. Amikor jöttek a pályát kezelő ratrakok, sajnos azt is túl ijesztőnek találta, hogy eléjük álljon, úgyhogy ők sem vették észre, és a keresésére indult mentők sem találták meg. Reggel aztán újra útnak indult, és egy jó fél nap alatt már majdnem sikerült is elérnie a legegyszerűbb pálya végére, ám ekkor, pár száz méterre a céltól megtalálták. Semmi baja nem lett egyébként, amúgy is jó kondiban volt, és még az éjszaka is aránylag meleg volt.

  • A szegedi Móra Ferenc múzeum a március 5-ig látogatható Pompeji-kiállításának apropóján készített egy videót, ahol óvodások mesélnek a vulkánok működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell egy vulkán kitörését megakadályozni, hogy mi az összefüggés a vulkánok és a dínók között, és hogy mi történt a repülőkkel a vulkánok kitörésekor az ókorban.

  • - mondta nemrégiben egy mellettem álló idősebb férfi a villamoson, miközben arról magyarázott valakinek a telefonba, hogy most egy jó darabig megint nem jön Budapestre, mert itt csak szomorú és gondterhelt arcokat látni az utcákon.

    Körbenézve utastársainkon nehezen tudtam volna vele vitatkozni, azonban abban is biztos voltam, hogy hangos diagnózisa biztosan nem segített a körülötte állók hangulatán.

    shutterstock 552635749

    Pedig egy rövid utazásnyi idő alatt is sokat lehet tenni azért, hogy embertársainknak egy picit jobb kedvük legyen. Erről tanúskodik a Bors cikke, amiben Kinga meséli el, hogy pár napja nagyon rosszkedvűen indult haza a szüleihez, még pityergett is a vonaton. Leült vele szembe egy lány, aki egy idő után elővett egy füzetet, és elkezdett írni. Pár perc alatt megvolt, elpakolta a holmiját, majd amikor leszállt, Kinga mellé tette az összehajtott levelet, és rá mosolygott.

    A levélben pedig többek között az állt, hogy

    biztos vagyok benne, hogy Te egy erős, megbízható, kedves, szeretetre méltó lány vagy. ... Így ismeretlenül is nagyon boldog életet kívánok Neked. Soha ne add fel! 

    Kinga a lapon keresztül köszöni meg az ismeretlen lánynak, hogy lelket öntött belé. Mint mondja, "nagyon jólesett, azóta folyton melegség tölt el, ha az üzenetre gondolok".

    Hát, néha ennyi is elég. Segítsünk egymásnak túlélni a tél utolsó heteit!

  • 16708250 593541984176986 2236330646519492436 n

    Ha van egy kis rutinja az ilyesmiben, bele tudja képzelni magát a helyzetbe, amiben egy-egy tökéletesre kimunkált Instagram-fotó készül. Nem is fog meglepődni a Boyfriends of Instagram gyűjtésén. Ha viszont nincs, itt az ideje rácsodálkozni, hogy minden naplementés, tengerpartos jógafotó mögött van egy fotós, aki ülve-guggolva, sziklákon egyensúlyozva próbálja elkészíteni a képet.

    Az ilyen hős férfiaknak állít emléket a Boyfriends of Instagram, ami az én szívemben át is vette a helyet a Miserable men of instagramtól.

  • 21. század ide vagy oda, az orosz mellett az osztrák hadsereg is alkalmaz négylábúakat. Az oroszok rénszarvasokkal gyakorlatoznak, ami a sarkvidéken érthető, vannak olyan helyzetek, amikor egy kutya- vagy rénszarvasszán megbízhatóbb, mint egy jármű.

    Az osztrákok is hasonlóan gondolják: ők a saját tenyésztésű, kifejezetten alacsony, halfingi lovakra bízzák a teherhordást a nehezen megközelíthető terepen. (Meg persze a teherhordó csacsikra.)

  • A főpolgármestert annyira zavarják a nyári fővárosi futóversenyek, hogy két éve még rendeletmódosítást is kilátásba helyezett, hogy kevesebb rendezvényt tarthassanak. Szerinte ugyanis

    a városokat nem arra találták ki, hogy éjjel-nappal tömegek rohangáljanak benne.

    Most örülhet, ugyanis szombaton ismét megrendezik a BBU Föld Alatti Futást, ami egy részben a föld alatt zajló futóverseny. A pálya a kőbányai pincerendszeren halad keresztül, és bárki indulhat az alagút minimaratonon (7 km), vagy az alagút félmaratonon (21 km), sőt ez utóbbi váltóban (3x7 km) is teljesíthető.

    foldalatti4

    Hogy Tarlós István öröme azért ne legyen teljes, a föld felett is lesz néhány szám: ovis, sulis és családi futamok (300, 700 és 1400 m). A BBU Föld Alatti Futás versenyközpontja február 25-én 8 órától várja a versenyzőket Budapesten a X. kerület Előd u. 1. szám alatt található Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban (KÖSZI).

  • Bár létrehozni már létrehozták a szakközépiskolák és gimnáziumok szerelemgyerekét, a szakgimnáziumot, leírni még nem sikerült tökéletesen a szót az óbudai Bécsi út és Gelléri Andor Endre utca sarkán álló táblán.

  • Jó szándékkal vágott bele a politikába, de nem folytatja tovább, kilép a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjából Drotár Adrienn, aki a hajdúszoboszlói városi tévén ment nagyot, aztán most hirtelen el is tűnik a nyilvánosság elől.

    ii.png

    "Névtelenül, arctalanul gyalázkodtak velem szemben, undorító megjegyzéseket tettek, pedig nem is ismernek. A párt eddig csak nekem került pénzbe és időbe, nem pénzkereseti célból léptem volna politikai pályára. Van vállalkozásom, nem ebből akarok megélni. Úgy gondoltam, ha van rá esély, hogy segítsek embertársaimon, akkor ezért a pártban tudok tenni valamit" – mondta az interjúkirálynő a Borsnak, aki állítólag sok pozitív visszajelzést is kapott.

  • Látja? Nem látja? Na látja! Pedig ott van. Íme Magyarország egyetlen metrós hídja Vörös Attila fotóján:

    hid
    Fotó: Vörös Attila

    Sokan a környékbeliek sem tudják, hogy a 3-as metró a Váci út hídján/hídjában megy át a Rákos-patak fölött, pontosan a Gyöngyösi úti és a Forgách utcai megállók között. Erre csodálkozott rá Vörös kolléga (velem együtt), és mint közölte: a hídtestben épp áthaladt a metró, ami elég jól hallatszott. Ennyire:

    A 3-as metróvonal ugyanis ezen a szakaszon már épp csak a felszín alatt közlekedik, a Gyöngyösi úti megálló és a Forgách utcai is alig több, mint négy méterrel vannak a föld alatt. A két állomás között egy 20‰-es emelkedővel hozták felszínre a zárt metróalagutat, hogy át tudjon haladni a Rákos-patak medre fölött.

  • Igaz, az ára meglehetősen borsos, így a többség valószínűleg egy darabig még nem ússza meg a zsúfolt utakon való vánszogást. A holland Pal-V idén már elkezdi értékesíteni a Liberty Pioneer és a Liberty Sport modelleket: az előbbi 500 ezer, az utóbbi 299 ezer euróba - 154 millió, illetve 92 millió forint - kerül. Mindkét modell árában benne foglaltatik egy rövid képzés, hiszen a repülési engedély megszerzéséhez 20-30 órát kell teljesíteni - Hollandiában, a magyar hatóságok valószínűleg még nem készültek fel a repülő autók forgalomba helyezésére.

  • Kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam,

    énekelte a Ladánybene 27. De vannak egyrészről a vágyak, és van ugyebár a realitás. 

    A végtelenül szomorú fotón egy horgászkunyhó látható Tiszafürednél, amit a tiszai jégzajlás sodort el kedden. Ezen a szakaszon továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

    Ha visszavonultam,

  • Valentin-napon ünnepelte negyedik születésnapját Asha,  a Fővárosi Állat- és Növénykertben született elefántborjú. Azon túl, hogy kapott egy különleges szénás-mogyorós tortát és egy gumiabroncsokból összerakott játékot, megtudta, hogy nemsokára kistestvére lesz. Angele, az anyaállat ugyanis ismét vemhes az állatkert közleménye szerint.