új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Screen Shot 2017-02-17 at 18.03.12.png

    Mi is jól kiröhögtük az énekesnőt az újévi haknijáért, amit meglehetősen elbaltázott ugye, és nem vállalta be, hogy elbasztam, gyerekek, hanem rákente a technikára, a szervezésre, tán az időjárásra is. Énekelni ettől nem felejtette el persze, és ezt Jimmy Kimmel talkshowjában meg is mutatta:

  • Pénteken este ez a BMW-s úgy gondolta, megáll egy kicsit, kiszáll, lehet, elzsibbadtak a végtagjai vagy látott lehullani egy falevelet valahol, mindenesetre otthagyta az autót, és ezzel sikeresen blokkolta a teljes forgalmat az Október 6. utcában.

    Gratulálunk neki, reméljük, megérte.

    image1
    Fotó: Olvasói fotó / Index
  • Van egy úriember Japánban, a 73 éves Tosiko Akihara, akinek az egészsége már nem a régi, így elég rendszeresen eljár egy közeli orvosi rendelőbe. Ahol, miközben a dokira várt, az elmúlt tíz év során (!) igyekezett megoldani egy első blikkre lehetetlennek tűnő gyűrűs puzzle-t, ezt itt:

    Screen Shot 2017-02-17 at 19.00.06.png

    Azaz a zöld golyó feletti gyűrűt kell valahogy átjuttatni a vörös golyóhoz, úgy, hogy nem lehet szétszedni a cuccot. Tosiko úr elég alapos és felettébb türelmes embernek vallja magát, tíz év alatt viszont kezdte elveszíteni az eszét is lassan, mert bármivel próbálkozott, a nyamvadt gyűrű nem ment át a másik oldalra. 

    A japán tévében persze (ami nemcsak emiatt, hanem úgy általában is a világ messze legszórakoztatóbb tévéje) van egy műsor, vagy volt, ezt nem tudom megállapítani, amiben az ilyen problémás ügyekkel is foglalkoznak. Remélem a köztévén megy, sokkal értelmesebb erre költeni a pénzt, mint teszem azt egy szüntelen hírfolyamra, de hagyjuk, örülni jöttünk. A  műsor ki is szállt Tosiko úrhoz, majd elvitték egy tudósemberhez, de ő sem tudott mit kezdeni a problémával azon túl, hogy egy táblára rajzolt valami irtó bénát és azt tette hozzá, hogy

    a szándékom, hogy a karika eljusson az A pontból B-be,

    majd sokat izzadt, de nem oldotta meg a feladványt. Egy bűvészhez is elvitték a 73 éves, mosolygós öregurat, aki egy nagyon ótvar trükkel igyekezett megoldást mutatni, majd még neki állt feljebb, amikor lebukott (jó, ez tök megrendezett volt szerintem, de így is nevettem), majd jött a végső megoldás:

    a japán gyűrűspuzzle-egyesület.

    A megfejtés a videó végén látható, de érdemes végignézni. (via)

  • Ezt a nagyon pici állatot Thanosnak hívják, kirk-dikdik antilop, az angliai Chesterben egy állatkertben született és mivel szegényke árva, gondozói etetik és gondoskodnak róla. Thanos egyelőre cumisüvegből eszik, a fejadagja napi öt üveg tej, szépen gyarapszik, még egy kicsit kell nőnie és akkor súrolni fogja a magassága a 20 centit.

    A kirk-dikdik egyike Afrika legkisebb antilopfajainak, a kifejlett példányok vállmagassága 30-40 centiméter, 50-70 centiméter a hosszuk és 3-6 kilogramm a súlyuk. Tényleg picik. És cukik. Nagyon-nagyon cukik. Főleg Thanos.

  • A fehérorosz Pressball újságírója biztos volt benne, hogy nem lesz ott a KHL-rájátszásban a Dinamo Minszk, úgyhogy a legrégibb fogadással állt elő, és közölte, hogy bizony megeszi az újságot, ha mégis téved.

    screen shot 2017-02-17 at 11.56.04 am.png
    Fotó: youtube

    Szegény Vjacseszlav Fedorenkov nagyot tévedett, úgyhogy kénytelen volt elfogyasztani egy komplett napilapot. Levesként kérte a tálalást, és becsületére legyen mondva, majdnem az egészet be tudta nyomni.

    via Sports Illustrated

  • Most éppen Stephen Colbert szedi szét az elnököt, mint bolond a hógolyót. Komolyan, a végére már kicsit sajnáltam a palit.

  • 24 óra sem telt el azóta, hogy Orbán Viktor ultipartiról tett ki fotót a Facebookjára, illetve tette ki az, aki a Facebookját kezeli.

    16804384 10154883799581093 737898988165802604 o

    A miniszterelnök „munka után” - frakcióülés - csapott a lapok közé, a képről pedig az is kiderül, nem volt éppen a legjobb a lapjárása, egy gyenge zöld ulti, egy piros hetes és piros ász, egy makk ász és egy tök filkó látszik a kezében, ami így összességében bukó lapnak számít.

    Az ATV megkérdezte kártyapartnereit, Font Sándort, Kerényi Jánost és Vitányi Istvánt, hogy ki nyert, amire az a válasz érkezett, hogy

    összességében a miniszterelnök úr.

    Meg azt is kiderítette az erősödő fideszes kötődéssel vádolt lap, hogy amúgy Font Sándor volt az est győztese.

    Erről amúgy eszembe jutott egy anekdota, amit az ultiszövetség egykori tisztségviselője mesélt nekem. A hetvenes években újságíróként dolgozott, és egyszer, amikor Kádár János Hajdúszoboszlóra utazott, őt is odaküldte a főszerkesztő. Este mindenki ment a szállására, ő is így tett, amikor kopogtak az ajtaján. Eljött érte a nagy fekete autó. De nem börtönbe, hanem Kádár rezidenciájára vitték, ahol a főtitkár álmatlanságban szenvedve kártyázni akart, és úgy hallotta, hogy újságírónk tud ultizni. Néhány órát játszottak is. És hogy ki nyert? Természetesen Kádár.

  • "A család régóta több, mint apa, anya, gyerek" – nyilatkozta a Deutsche Telekom marketingmenedzsere a Humen magazin cikke szerint új, még mindig rendhagyónak számító reklámkampányuk kapcsán, amelyben egy családi tarifacsomagot rengetegféle családmodellel hirdetnek, és amelyben megjelennek leszbikus, interszexuális és transznemű emberek is, mondván, a család az család, és kész, a lényeg, hogy a tagjai boldogok legyenek együtt. A károgóknak is elég frappánsan felelt: "A korábban reklámozott családok sokkal inkább a fantázia szüleményei, és még ritkábbak is" - mondta.

    Erről van szó:

  • Szerénység... Ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység. (A tanú)

    16808713 1470443662968581 1576223301 n.png
  • Különös kalandjuk volt a közelmúltban a pécsi gyepmestereknek: egy gazdátlan mosómedvét kellett befogniuk - írja a Pécsi Újság

    Untitled-1

    Czikó József, a pécsi közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepének munkatársa elmesélte, hogy meglepetésként érte, amikor az állatkertből kaptak értesítést egy valahonnan elszabadult példányról. A Sport utca környékén, egy ipartelepen fedezték fel őkelmét a dolgozók, egy magas fa tetején várta a sorsát.

    Altatólövedékkel előbb elkábította egy mesterlövész, csak utána, negyedóra elteltével szédült le csúcs közeléből, körülbelül 12 méterről.  Kifeszítettek egy ponyvát, ami felfogta az esést. Kocsiba tették, és irány a telep. 

    Azóta sem keresi senki a ritka fajtát, ami gyanús az állatvédőknek. Lehet, hogy valahol elunták, aztán szabadon engedték szerencsétlent. 

    A mosómedve tartása hazánkban engedélyköteles invazív fajnak minősül, de ha valaki örökbe fogadná, a Misina Menhelyen tud jelentkezni érte, és akár a kapucniában is hordhatja majd:

  • A Széll Kálmán téren, a Várfok utcában kigyulladt az egyik BKV-busz, ami Budapesti Olimpia-hirdetéssel volt felmatricázva - tudatta velünk olvasónk. 

    Az utasok idejében leszálltak a menetrend szerint közlekedő buszról, így senki sem sérült meg. A motortér gyulladt ki, az utastérre nem terjedtek át a lángok, amiket a fővárosi tűzoltók fékeztek meg - írja a katasztrófavédelem. 

    Így nézett ki messziről a tér élő közvetítésén:

    Kigyulladt egy busz a Széll Kálmán téren
  • Most hogy ezen a szörnyű szóviccen túl vagyok, megkönnyebbülve írhatok a norvég Sandefjord városáról, ahol egy apró incidens miatt nagyjából 70 méteres szakaszt borított be egy pótkocsiból kiömlő állati belsőség.

    Untitled-1
    Fotó: dagbladet.no

    A belsőséget egy helyi vágóhídról szállította egy férfi, ám egy körforgalomban kinyílt a pótkocsi ajtaja. Később még egy éles kanyar is következett, így csaknem 200 kiló belsőség landolt az úton. A helyi rendőrség hamar szólt az útfenntartóknak, akik elmondták, nincsenek könnyű helyzetben.

    Amellett, hogy rengeteg belsőség hullott az útra, a szag is rettenetes és ha el is takarítják a beleket, az utat valószínűleg le kell majd mosni. 

  • Bezár egy elég régi budapesti szendvicsezőhely, a McKiwan's, írják az oldalukon.

    A rendszerváltás óta működő, mérsékelt erejű szóviccel támadó nevű vállalkozás két hellyel működött, mostanában, házhoz szállítást is végeztek. 

    Búcsúzzunk tőlük tavalyelőtti reklámszövegükkel

    Fúj a szél, és esik az eső, ez a páros nem túl nyerő. Várunk téged sok finom falatra, a pocak úgy boldog, ha jól van lakatva.

  • Néha valószínűleg minden étterem tulajdonosa álmodozik arról, hogy egy szép napon odabiggyeszthet egy Michelin-csillagot a név mellé. A kitüntetés nem csak a munka elismerése, hanem óriási presztízst és nem mellesleg rengeteg új vendéget is kölcsönöz az éttermeknek.

    Ezzel most első kézből szembesült a Le Bouche à Oreille névre hallgató kis útszéli francia étterem, egy véletlennek köszönhetően ugyanis rövid ideig Michelin-csillagos lett. 

    A Bourges városában található étterem normális esetben olcsó francia kaját árul a helyieknek, a csillag miatt azonban hirtelen ellepték a vendégek a helyet. Véronique Jacquet, a hely tulajdonosa elmondta, rengetegen foglaltak asztalt, amivel a kis hely és a kevés alkalmazott miatt nem igazán tudtak lépést tartani.

    Szerencsére (vagy sajnos) gyorsan kiderült, hogy az elismerést egy ugyanerre a névre hallgató, de másik városban lévő étteremnek szánták, a problémát pedig hamarosan orvosolták is.

    Az étteremnél állításuk szerint jót nevettek a dolgon, jelenleg pedig ők a francia média sztárjai, úgyhogy mindenképpen jól jöttek ki belőle. Azt is hozzátették, hogy nem hagyják, hogy a siker a fejükbe szálljon és a továbbiakban is ugyanúgy fognak dolgozni, mint eddig.

    (Local)

  • De most komolyan, nézzék meg:

    Persze ha kicsit távolabbról nézzük a jelenetet, már látszik, hogy nem valami tengerparton vagy vízesésnél járunk, hanem egy kis városi híd lábánál. Méghozzá Münchenben, az Englischer Garten nevű óriási parkban csordogáló Eisbach (jégpatak) egyik hídjánál, ahol egy víz alatti bucka dobálja a hullámokat, azok meg cserébe a szörfdeszkát: 

    A Wikipédiát felcsapva kiderül az is, hogy ugyan már 1972 óta kijárnak ide a szörfösök, és versenyeket is rendeznek, de hivatalosan mégis csak 2010 óta szabad rápattanni a hullámokra. A korábbi években ment is a huzavona a hatóságokkal, felmerült az is, hogy megszüntetik az egész helyet, de a tiltakozások és online petíciók után végül sikerült kiegyezni. Ami úgy tűnik, arrafelé nem azt jelenti, hogy másnapra "építési munkálatok" miatt körbekerítették a partot, hanem hogy meghajoltak a népakarat előtt, és inkább normálisan szabályozták a szörfözést.

    A mutatvány ettől függetlenül azért veszélyes, úgyhogy csak tapasztalt szörfösöknek ajánlják. De tényleg, voltak már balesetek az Eisbachnál, sőt haláleset is, bár az nem a szörfözéshez kötődött. A veszélyre figyelmeztet a partra állított tábla is:

    Szóval csak óvatosan, de már az is nagyot dob a környék hangulatán, hogy az ember séta közben megállhat bámulni a profikat. Pláne, hogy a jelenet a müncheni – bár épp elég enyhe, de akkor is – februárban játszódik, úgyhogy már csak ezért is pacsi a müncheni srácoknak:

    Szavazzon!

    Örülne, ha lehetne a Városligetben is szörfözni?

  • A magyar kormányban az a jó, hogy minden problémára van valami ésszerű megoldása. Arra például, hogy a madárinfluenza megtizedelte a kacsa- és libaállományt, emiatt pedig nem nagyon lehet majd kacsa- vagy libahúst enni, a szaktárca azt javasolja:

    a különlegességre vágyó vásárlók egyenek kacsa meg liba helyett nyulat

    Nagy István miniszterhelyettes az Magyar Időknek már el is mondta, hogy a kormány dolgozik azon, hogy megismertesse a magyar vásárlókkal "a nyúlhús fogyasztásának pozitív hatásait". A nyuszi nagyjából annyiba kerül, mint a kacsa vagy a liba, viszont méltatlanul keveset eszünk belőle.

    Évente alig 20-40 dekagramm nyulat esznek a magyarok, pedig lenne hely növekedni: a Nagy Istvánék már egyeztettek két nagy hazai vágóhíddal, amelyeknek lenne szabad kapacitásuk arra, hogy több nyulat mészároljanak le.

  • Nyilván ez csak poén, hiszen az akciófilmet már leforgatta az ATV hétfőn, de most egy vicces kedvű internetművész, Szécsényi Dániel felturbózta a nyersanyagot, és trailert készített egy fiktív, kompos akciófilmhez: 

  • Egy gólya nem csinál tavaszt, de azért biztató, hogy elindult Izraelből Báró, az általában legkorábban hazaérkező jeladós fehér gólya. Jelenleg már Törökországban repül, lassan érdemes lesz nézegetni a fészkét figyelő webkamerát.

    A fehér gólyák általában március végén, áprilisban jelennek meg a fészkeknél, Báró viszont jóval korábban érkezik haza. Ennek oka, hogy nem a hazai állomány fő telelőterületére (Szudán és Csád), hanem csak Kis-Ázsiába, Izrael térségébe vonul. Ez a rövidítés jelentős, sok ezer kilométeres megtakarítást jelent, ezért tud korábban megérkezni.

    Az idei korai indulás meglehetős kihívásokkal indult Bárónak. A madarat az Anatóliai-fennsíkon a hazai viszonyokat idéző hideg, nappal is tartós fagyok fogadták. Ennek ellenére jól halad és a hétvégén valószínűleg már el is éri Európát.

  • Phil Knight, a Nike alapítója és atyaúristene anno az Oregon egyetemen végezte tanulmányait, és ha már az ott megszerzett tudásnak is köszönheti, hogy közel 25 milliárd dolláros vagyont szerzett a sportszergyártó cégén keresztül, hát ott támogatja az Oregont, ahol csak tudja.

    Ez többek között azt is jelenti, hogy az amerikaifutball-csapatot végtelen számú mezkombinációval látja el (csak rövidke ízelítőnek itt egy kép a link után, hogy 2016-ban hányféle mezt gyártott nekik a cég), de a teljesen egyedi kosárpálya-borítás is ilyen felajánlásból készült.

    Most viszont új szintre emelték a Nike-nál a dolgot: sötétben világító (fluoreszkáló) mezeket csináltak a kosárcsapatnak, aminek aztán tényleg egészen minimális értelme van, ugyanis egy kosármeccsen relatíve ritkán van vaksötét. Reklámnak persze nem utolsó, de ilyen erővel karácsonyi égőkkel is körbetekerhetnék a játékosokat, akkor is róluk beszélnének.

    16583441 627616464092892 1458526801587339264 n
  • Egy genfi fogorvos különös hívást kapott: a Grand-Lancyben lévő állatkertbe kellett mennie, hogy elvégezzen egy fogászati beavatkozást egy farkason.

    Az állatpark saját orvosa egy sebet vett észre az állat pofáján, majd miután elaltatták, talált egy lyukas fogat. Mivel nem akarták a kezelés miatt még egyszer elaltatni, rögtön kihívták hozzá Christian Emmenegger fogorvost, aki odáig volt az örömtől:

    Egyszer olvastam egy cikket egy fogorvosról, aki kihúzta egy állatkerti oroszlán fogát. Mindig is úgy gondoltam, hogy bámulatos lenne valami hasonlót véghezvinni.

    A vadállatokon végzett fogászati beavatkozások kényes műveletek, és csak fogorvos specialisták végezhetik el. (via

  • Már annak is huszonöt éve, hogy Szerecsendió bejelentkezett a gazdáihoz: még kóbor korában összehaverkodott a házi macskával, ezek után persze nyilván befogadták őt is. Az állatorvos akkor azt mondta, Szerecsendió már legalább öt éves, azaz nemrég ünnepelte a 31. születésnapját. Ezzel pedig ő a legöregebb macska a világon, bár ahhoz, hogy ezt hivatalossá és Guiness-rekorddá tegyék, dokumentumokat kéne mutatni az életkoráról, ami nem megy olyan könnyen. Szerecsendió egyébként nem olyan régen túlélt egy stroke-ot, még szerencse, hogy a macskáknak kilenc életük van. (via NatureKnows)

  • Tegnap éjfél előtt néhány perccel posztoltak egy képet Orbán Viktor Facebook-oldalára "Meló után" címmel. A fotón megörökített pillanaton az látható, amint a miniszterelnök három párttársával kártyázik Visegrádon, és kétségtelenül jól érzi magát:

    De vajon milyen osztást kapott a kormányfő? Ultihoz, snapszerhez értő olvasóink megírhatnák nekem (fabiant@index.inda.hu), hogy Orbán a kezében lévő lapokkal szerencsésnek mondhatta-e magát ebben a partiban. 

    lapok

    A kép tanúsága szerint egyébként a miniszterelnök Visegrádon töltötte az éjszakát, viszont továbbra sem tudni, hogy reggel felkerekedett-e Münchenbe, a világ legfontosabb biztonságpolitikai konferenciájára. Január elején arról írt a Hvg.hu, hogy a magyar kormányfő részt vesz az egyeztetésen, aztán két napja arról számolt be a Mno.hu, hogy mégsem megy tanácsozni a miniszterelnök. Utóbbi információt nem erősítették meg hivatalosan, szóval az is lehet, hogy mégis odament. Egy biztos: péntek reggel nem tartotta meg szokásosnak mondható interjúját, eligazítását a Kossuth Rádióban. 

  • Sergio Ramos végre találkozhatott egyik példaképével, Claudio Caniggiával a szerdai Napoli elleni BL-meccs után. Caniggia érdekes ajándékkal készült az alkalomra: egy (valószínűleg) 1994-es, 7-es számú River-mezt vitt a védőnek. A választás azért érdekes, mert Caniggia ekkor már rég nem játszott az argentin csapatnál, amelynek meze 1992-94 között nézett ki így. Akkoriban két játékos használta a 7-es mezt náluk, Ramón Medina Bello és a karrierje elején járó Ariel Ortega.

    Mi arra tippelnénk, hogy ez egy Ortega-mez lesz, de bárkié is volt eléggé megsínylette az utat és az éveket is, hiszen amellett, hogy kisárgult, rém gyűrött állapotban is került a spanyol védőhöz, aki ennek ellenére azért eléggé lelkendezett a találkozó miatt. "Egy igazi legenda, és az egyik példaképem. A góljai inspiráltak, ahogy a haja is" – írta a most 50 éves argentinról.

    16584021 1877620772522535 48314701293027328 n
  • Macskájának köszönheti életét egy 74 éves texasi férfi, akinek Bálint-nap éjjelén égett le a háza. Ő békésen aludt, amikor egyik macskája az ötből, Angel, elkezdte a mancsával pofozgatni az arcát, hogy felébressze. A férfi, Reed McIntosh így még időben felébredt, és meghallotta a tűzriasztót. Hívta a tűzoltókat, majd kimenekült az égő házból.

    Sajnos a történet nemcsak azért nem teljesen happy enddel végződik, mert a ház leégett, de azért sem, mert a tűzoltók már nem tudták megmenteni a férfi öt macskáját: a füsttől mind elpusztultak. McIntosh hálószobájában, egy ruhatartó dobozban találták meg őket. A testeket kivitték, hogy a gazdájuk elbúcsúzhasson tőlük. McIntosh eltette emlékbe a nyakörveiket; a legnehezebben Angelről vette le, akiről azt mondta a Fox Newsnak: "Ha ő nem lett volna, már halott lennék. Azt hiszem, sorsszerű, hogy épp Angyal volt a neve."

  • Egy ember megsérült Budapest VIII. kerületében, az Orczy úton, ahol  egy villamos összeütközött egy kisbusszal - írja az MTI. De a 24-es villamos rövidesen már újra a teljes vonalon közlekedett, amint befejeződött a helyszínelés, írta valamivel később a BKK.