Alfréd
-3 °C
3 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor az emberek a tyúkokra gondolnak, általában a ház körül rohangáló, 1-2 kilós példányok jutnak az eszükbe. Az internet népe valószínűleg ezért parázott be teljesen, egy Twitteren terjedő videótól, ugyanis azon egy indiai-amerikai eredetű Brahma tyúk szerepel, aminek a súlya akár az 5 kilót is eléri. A videóra kattintva, együtt retteghet az internet népének felével.

 • A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen - erről a szomorú hírről tájékoztatta  az MTI-t a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke hétfőn. A méhek halálát viszont nem csak a hideg okozta, hanem az, hogy egyrészt elszaporodott az ázsiai varroa atka nevű kártevő, amely nagyon legyengítette a méhek immunrendszerét, másrészt egy hasmenés-vírus is pusztított a  kaptárakban.

  Haász Ferenc, a méhészegyesület elnöke azt mondta, tud olyan méhészről Békés megyében, akinek 240 méhcsaládjából csak 20 maradt meg, és az országban vannak megyék, ahol a méhek 30 százaléka is elpusztult. A méhpusztulás miatt pedig túl kevés lesz a termelő méh, így valószínű, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz. Napraforgóból viszont már elég méz lehet, mert az később virágzik, mint az akác és a repce, addigra pedig a már lesz elég méh, aki megcsinálja a napraforgóból a mézet. 

  A hétfő nem volt az állatok napja Kelet-Magyarországon, a borsodi veszett kecskékről készült beszámolónkat a képre kattintva olvashatják:

 • Valójában persze de, tök egyedül van, de baromi vicces kép készült arról, hogy az egyik kerekébe belekapaszkodott egy marsi kövecske, és most egy darabig valószínűleg együtt utaznak majd. Mondjuk ez legfeljebb néhány tucat métert jelent, de az internet máris nevet adna neki, de olyat ám, ami vagy egy mókuskerékben pörgő mókusra utal, vagy olyat, ami azt az érzést írja le, mikor kavics megy a cipőnkbe.

 • Hogy valaki nem tudja, vagy nem akarja elhagyni a lakását, két külön dolog, és a következő történetből nem derül ki, hogy miért nem ment le vécépapírt venni az írországi Booterstown városában az a férfi, aki a megjegyzések rovatban kérte, hogy ha van egy tekercs felesleges vécépapír a konyhán, akkor csapják hozzá a rendeléshez. 

  C7EKYpAXAAAfPiR
  Fotó: Twitter

  A Firehouse pizzafutár cég szó nélkül teljesítette a kérést, így egy vécépapír árából sikerült óriási reklámot csapni éttermüknek. 

 • Amikor Gróf Balázs nem képregényeivel, vagy vicces Rockmaraton promóciós videóival van elfoglalva, videoklipeket is készít. Legújabb munkája a floridai death metal nagyágyújának, az Obituary-nak készített legfrissebb klipje, amit Twitteren a híres humorista, Patton Oswalt is megosztott.

  17453503 1404514162902935 31288886 o.png

  Először Gróf Balázs korábbi munkáját, a zenekar Violence-re készült klipjét osztotta meg, majd később az újabbat is, ami a Ten Thousand Ways To Die-ra készült, ami a zenekar 2017-es, cím nélküli nagylemezét vezeti fel. Patton Oswalt Twitterén itt lehet csipegetni a klipet méltató bejegyzések között, az új klipet pedig itt láthatja: 

 • De nem vagyok Orbán Viktor, ezért csak idemásolom drága kollégánk csodás kronológiai gyűjtését Sváby András hétvégi műsorának utóéletéről, ami nagyon szépen megmutatja a kormánymédia működését. (Röviden a lényeg: a kormányzati befolyás alatt álló TV2 összevissza hadováló vezérigazgatója bármikor számíthat az elvileg független, de valójában szintén kormányérdekeket képviselő portál önzetlen segítségére.)

  Kemény időket élünk, na.

 • Mi másra lenne jó az a hétfői hír, hogy elindultak a felújított 3-as metrók, mint arra, hogy felszakítsuk a sebeket a metrózás és a mulatós zene fajtalan szerelmének gyermekéről?

  Melyik az a dal, amelyik ugyan öt éve, a megjelenésekor kapott némi rivaldafényt, de aztán csúfosan elfeledtük? Hogy végül soha ne hangozzon el esküvői nyitótáncon, szalagavatós osztálybevonuláson, de még csak részeg angol legénybúcsúzóknak se tanítsuk a bulinegyedben ezt a dalt?

  Mi más fejezné ki jobban a magyarság kollektív lélekállapotát azon a soron kívül, hogy Unicum, Szentkirály, Erős Pista, Pick szalámi, mint egy mulatós dal a négyes metróra való várakozás öröméről?

  Soha ne feledjük!

 • Nem lehet túl izgalmas dolog egy gyártósoron dolgozni, még egy BMW-gyárban sem, szóval bizonyos szempontból meg lehet érteni azt a két lengyel munkást, akik március 3-án a müncheni autógyárban zajló éjszakai műszak közben úgy gondolták, kimennek inkább elpattintani egy spanglit az öltözőbe. Történetünk szempontjából külön figyelmet érdemel, hogy mindez a gyár kipufogórészlegén történt, értik?

  Ezután visszatértek a szalaghoz, de este 11 körül mindketten elájultak. A kollégák azonnal leállították a gyártósort, hívták a mentőket. A két lengyel herbált szívott, emellett az egyik szervezetében amfetamint találtak, a másiknál pedig a már részegségnek megfelelő, 1 ezrelékes alkoholszintet mutattak ki.

  A Bild úgy tudja, legalább 40 percig állt a gyártósor az üzemben. A gyár szóvivője a leállás miatt "közepes mértékű, ötszámjegyű veszteségről" beszélt (euróban), de a Bild úgy tudja, egy ilyen váratlan kiesés a termelésben akár 1 millió eurós veszteséget is jelenthet a BMW-nek.

 • Olvasónk küldött képet (és videót is) arról a szegedi, kétszer egysávos útról, ahol egy sofőr ma megállt a zebra előtt, majd kiszállt, és bement egy boltba.

  Mindezt úgy, hogy a mögötte érkezők így kerülgethették az autót, ami csak simán az út közepére parkolt le. Eközben a szembesávban is jöttek, na meg persze ott volt egy zebra is közvetlenül a leparkolt autó előtt.

  Aztán a férfi visszament a kocsijához egy kis csomaggal a kezében és továbbhajtott. Végül is minden oké.

  Fotó: Olvasónk, Levente
 • Ma mutatták be a sajtónak a londoni Sotheby aukciós házban az 59,60 karátos Rózsaszín Csillag nevű gyémántot. Hibátlan belső felépítése és meglehetős mérete miatt várhatóan rekordösszegért fog elkelni Hongkongban, április 4-én.

  Forintban kifejezve egészen megdöbbentő összegre saccolják az árát: 17,2 milliárdba kerülne. Mondjuk, tegyük a szívünkre a kezünket, mire elég ma 17 milliárd forint?  A 2024-es olimpiára leadott pályázatunk épp hogy kifért volna az árából.  

 • De az áldatlan állapotnak hála istennek vége van, mert a nálunk forgató filmsztár végre magára öltötte a címeres mezt: 

  Was pleasure to meet with you😉welcome in our Team🇭🇺⚽ @iamjamiefoxx

  Dzsudzsak Balazs (@balazsdzsudzsak7) által megosztott bejegyzés,

  Miután pedig Foxx már Ördög Nórával is bulizott egyet a BRKLYN-ban, mondhatjuk, hogy a filmsztár egy hétvége alatt ki is pipálta a budapesti celeb-bingó majdnem összes fontos állomását, és már tényleg csak egy Magyar Nemzettel kéne lefotózni ahhoz, hogy nyugodt lelkiismerettel utazhasson haza.

 • most itt újra meg tudja nézni, mi változott a régihez képest a felújított metrókban - azóta tesztelték őket, de hétfőtől már el is csíphet egyet-egyet a hármas vonalán az egyik ilyen szerelvény közül:

 • A 36 éves Kelly Herron épp az egyik seattle-i parkban kocogott, amikor útba ejtett egy nyilvános illemhelyet, ahol kézmosás közben támadt rá egy ott rejtőzködő férfi. A rendőrség számára nem ismeretlen Gary Steiner a földre teperte a nőt, majd megpróbálta róla leráncigálni a nadrágot, Herron azonban nem rettent meg, hirtelen beugrott neki mindaz, amit nem sokkal korábban egy önvédelmi tanfolyamon tanult. A dulakodás közben az erőszakoskodó férfi többször is megütötte az áldozatát, de ő sem kímélte a támadót, így aztán el tudott menekülni a helyszínről. Sőt, az egyik járókelő és egy karabiner segítségével sikerült a mellékhelyiségbe zárni a visszaeső szexuális ragadozót, aki aztán kénytelen volt ott megvárni a kiérkező rendőröket. Az incidens után készült rendőrségi fotón ráadásul tisztára úgy néz ki, mint Marv a Reszkessetek, betörők!-ből.

 • Bizarr vége lett a kínai Vuhsziban tartott maratonnak vasárnap: nem minden futó tudta pontosan a táv végére, hogy hol is keresse a célt, így hárman el is rontották a befutót. Vagyis a cél előtt nem sokkal még a negyedik helyen haladó nyerte meg a versenyt.

  A problémát az okozta, hogy a legvégén, a videó alapján úgy 150 méterrel a cél előtt jött még egy kanyar, de páran azt hitték, hogy a kordon helyett kihúzott szalag valójában már a befutót jelöli. Egyikük próbált még egy hatalmas hajrával menteni, de már neki sem sikerült.

  via NSO

 • Maga Mark Hamill tette közzé az Instagramon azt a fényképet, amelyik a legelső Star Wars-film (Egy új remény) forgatásán készült 1976-ban. A képaláírás szerint a fotót Tunéziában lőtték a legelső forgatási nap reggelén, miközben a már beöltözött színész az első jelenetére vár. Hamill szerint nagy valószínűséggel ez a legelső fénykép, ami Luke Skywalkerként örökíti őt meg, mi pedig inkább meg sem próbálunk vitatkozni vele.

 • A hétvégén lesz a Veszíts el egy könyvet!-játék 9. születésnapja: a játék gyakorlatilag egy könyvajánló, aminek a lényege, hogy ki kell választanunk egy általunk szeretett könyvet, amit elhagyunk a városban, aztán aki megtalálja, elolvassa, és talán ő is továbbad egyet, amiről úgy gondolja, érdemes másnak is elolvasnia.

  Az elhagyott könyveket itt lehet regisztrálni, de ezen a facebook-linken még többet is el lehet olvasni a könyvelhagyósdi menetéről.

   Ja és lehet nyerni könyvcsomagot, illetve utazást is, de a lényeg, hogy olvassunk több jó könyvet, ráadásul ingyen.

 • A húsvéti ünnepkör egyik legmélyebbre hatoló, legmegrendítőbb metafizikai kérdése, ami gyerekszájból elhangozhat, hogy

  mégis, ki tojja a húsvéti tojást? a nyuszi vagy a csibe?

  Természetesen hosszasan lehetne vallástörténei és folklórelméleti rétegekbe merülve fárasztani a gyerkőcöket a hagyomány és a néplélek eseményhorizonton túlnyúló kérdéseiről, de hála a jó égnek, az ünnepidekor-ipar csattanós választ adott a fenti kérdésre:

  a nyuszicsirke!

  Íme:

  Mindössze 290 forintért az ön otthonába is elhozza a megnyugvást ez a kis felhúzhatós apróság!

  Pici narancssárga csőr, egy pár rózsaszín babanyuszifül, puha nyuszibundás kiscsirketest, ami egy pár nyuszitappancson ugrál fáradhatatlanul (de legalábbis míg a a rugó le nem jár). Nézzék csak:

  Ad maiorem Dei gloriam!

 • De a címben olvasható csak egy az eheti failválogatás emlékezetes, tanulságos és persze vicces pillanatai közül.

 • Káprázatos fotót készített olvasónk a csillió dolláros, és átadása óta is folyamatosan dráguló Dagály arénánál. Tudják, ez az uszodacsoda, ami (minden haszna ellenére) az átadása óta akkora sebességgel robog az Orbán-kormány legbotrányosabb/legnevetségesebb beruházása címért, mint a felcsúti kisvasút az alcsúti szerelemarborétumba, és már rég lekörözte a Várkert bazárt (bár lehet, hogy a Puskás stadionnal erős kihívót kapott).

  A Dagály az, amiről Fürjes Amúltmegváltoztatható Balázs elismerte, hogy a látványterve csak blöff volt. A Dagály az, ahol a vécézőket olyan piktogramok várják, hogy az arról készült fotóm már a magyar dizájnerek Facebook-csoportjáig is eljutott. Ahol Hosszú Katinkáék ügyes lobbimunkája miatt üresen állnak tanmedencék, miközben tizenpár négyzetméteren öltözik egyidejűleg több iskolai osztály is. És ahol a fémpinának nevezett szobrot sikerült felállítani, és ahol tökéletesen értelmetlen úszómedencefeltöltés-számlálót is üzembe helyeztek.

  Szóval itt készítette el olvasónk a huszadik-huszonegyedik század Magyarországát, na jó, nem túlozzunk, közpénzből megvalósuló építkezéseit tökéletesen szimbolizáló szoborcsoportot. A kép magáért beszél, de azért érdemes leírni:

  8 munkásember áll egy nagyjából két négyzetméternyi területen. Közülük 7 tényleg áll, közülük 4-en látványosan támasztják a lapátot – egyikük a fejével is rásegít, nehogy a gravitáció győzzön –, 1 munkás ügyes hokistartással pihenteti a térburkolaton, 1 kezében épp a levegőbe emelkedik, és 1 háttal állónál talán nincs is lapát, ő el is néz a távolba. És 1, igen, a 8-ból 1 munkás (azaz 12,5 százalék) dolgozik, egy gereblyével egyengeti a földet. Tényleg tökéletes, és csak azért nem írom, hogy hibátlan szimbolista alkotás, mert fájóan hiányzik az összképből egy, a háttérben szlovák rendszámú BMW-ből fekete aktatáskával kikászálódó napszemüveges kijáróember.

 • Fél kettőkor már ki is próbálhatják a hármas metró vonalán, az Indexen pedig nemsokára részletesen is bemutatjuk őket! 

 • Nem volt könnyű dolguk azoknak, akik hétfő reggel az Árpád hídnál lévő aluljáróban közlekedtek, merthogy az sötétbe borult - ráadásul a híd mindkét oldalán. Így néz ki mindez olvasónk, Tamás videóján:

 • Az ébresztőórának ugye az a lényege, hogy beállítjuk és nem nagyon kell vele foglalkoznunk. Aztán belép az ember ebbe a berlini hotelbe, ahol (ahogy sok más hotelben is) szobához tartozó kártyával lehet használni bármilyen elektromos eszközt - szóval ha elvisszük magunkkal a kártyát, lekapcsol minden.

  És igen, az ébresztő is: mivel minden egyes alkalommal úgy érünk vissza a szobába, hogy újra be kell állítani az órát. De ha nem hiszik, hogy valamit ilyen elkúrt módon raktak össze, íme, itt az egysnittes videó róla:

 • Nincs már abban semmi meglepő, 2016 ugyanis rendesen megedzett mindannyiunkat, hogy amikor elmegy egy legendás híresség, hirtelen mindenki a leghűségesebb rajongóként kezd el siránkozni a halála miatt. Nelly most azonban egészen új szintre emelte a műfajt, Chuck Berry haláláról és nagyszerűségéről nyilatkozott éppen, amikor csak úgy mellékesen megkérdezték tőle, még mielőtt bepattant volna az autójába, hogy amúgy melyik a kedvenc Berry-száma. Annyi mindent mondhatott volna, valószínűleg senki nem várt tőle nagy megfejtéseket, elég lett volna csupán odabüfögnie a legkézenfekvőbbeket, mondjuk a Johnny B. Goode-ot vagy a Maybellene-t, ő azonban inkább látványosan zavarba jött, és így válaszolt:

 • Zoltán fotózta a fenti táblarengeteget a  Vizafogó és a Cserhalom utca sarkán. Az igazán rosszhiszemű, mogorva, gonosz embereknek erről netán az juthat eszükbe, hogy az útfelújítást végző munkások egyszerűen odahányták az összes táblát, ami a kezük ügyébe került, legyen szó bármilyen irányba mutató nyilakról, zsákutcát jelző vagy átmenőforgalom tilos-tábláról, a járda felé mutató terelőkről már nem is beszélve. "Öt percet vártam ott, két autós is tanácstalanul állt a sarkon, hogy akkor most merre" - írja olvasónk, de nyilván csak ő nem érti a helyzetet.

  Ön szerint merre kell továbbhaladni?

  • 2590
   Szerintem sem!
  • 879
   Igen
  • 329
   Nem

   

 • A bogárevés egyre elterjedtebb lesz a világon. Na persze nem az, amikor fogadásból ezzel szívatják egymást az emberek, hanem maga az erre épülő gasztronómia. Svájcban például egy étterem már nemcsak, hogy árul rovarokból is készült ételeket, de még tanfolyamot is indít bogársütésből. 

  bugarkrumpli

  A bogárevés annak ellenére, hogy nem kimondottan az európai gasztronómia sajátja, kifejezetten jó dolog. A tücsökben 100 grammonként 13 gramm fehérje, 5,5 gramm zsír és 5 gramm szénhidrát van, egyes lárvák, hernyók és bábok 100 grammjában pedig nem ritkán 25-53 gramm a fehérje mennyisége, ami lazán kenterbe veri a marhahúst. 

  A rovarok ráadásuk  gyorsan szaporodnak, állítólag ízletes ételek készíthetők belőlük, akár jelentősen is enyhíthetik a globális élelmiszerválságot. Még soha nem kóstoltam őket, szerintem kisütve sóval olyan lehet az ízük, mint a chips. 

  Ön készítene vagy fogyasztana rovarokból készült ételt?

  • 1673
   Undorító! Még csak gondolni sem akarok rájuk
  • 831
   Ha lehetne valahol készen kapni, kipróbálnám
  • 672
   Szívesen megtanulnám elkészíteni és meg is kóstolnám
  • 117
   Elkészíteni talán, de megkóstolni soha