Tanfolyam bogársütésből: kipróbálná?
A bogárevés egyre elterjedtebb lesz a világon. Na persze nem az, amikor fogadásból ezzel szívatják egymást az emberek, hanem maga az erre épülő gasztronómia. Svájcban például egy étterem már nemcsak, hogy árul rovarokból is készült ételeket, de még tanfolyamot is indít bogársütésből.
A bogárevés annak ellenére, hogy nem kimondottan az európai gasztronómia sajátja, kifejezetten jó dolog. A tücsökben 100 grammonként 13 gramm fehérje, 5,5 gramm zsír és 5 gramm szénhidrát van, egyes lárvák, hernyók és bábok 100 grammjában pedig nem ritkán 25-53 gramm a fehérje mennyisége, ami lazán kenterbe veri a marhahúst.
A rovarok ráadásuk gyorsan szaporodnak, állítólag ízletes ételek készíthetők belőlük, akár jelentősen is enyhíthetik a globális élelmiszerválságot. Még soha nem kóstoltam őket, szerintem kisütve sóval olyan lehet az ízük, mint a chips.