Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy egypetéjű, ápoló ikerpár vitt ki a szüleihez egy szintén egypetéjű, újszülött ikerpárt az Egyesült Államokban, írja a CNN. Tara és Tori ráadásul eddig külön részlegen dolgoztak a kórházban, most voltak először együtt beosztva a szülőszobára. A kis ikerpár anyukája ráadásul a kórház dolgozója, szóval biztosan tartják majd a kapcsolatot később is, a kislányok tudni fogják, hogy életük első perceit egy hozzájuk hasonló ikerpár kezeiben töltötték.

  191016150101-03-twins-deliver-twins-nurses-and-twins-super-169
  Fotó: Piedmont Athens Regional Medical Center
 • A Vatikánban leginkább középkorú és idősebb férfiak hoznak döntéseket dolgokról, így arról is, hogy hogyan lehetne a fiatalabb generációt visszacsábítani a misékre. Azon a megoldáson pedig, amivel előálltak, eléggé érződik, hogy ebben is olyanok döntöttek, akik leginkább magazinokban szoktak olvasgatni arról, mit szeretnek a fiatalok. Valahogy így képzelem el a dolgot:

  - Padre, nagy baj, hogy a fiatalok nem járnak misére, nem érdekli őket a katolikus egyház. Mit csináljunk?

  - Mondja fiam, mit szeretnek a fiatalok manapság?

  - Jó kérdés. Mondjuk a telefonjukat meg a kütyüket, mint  az okosórákat.

  - Hát akkor csinájunk nekik egy okosórát, ami olyan, mint egy rózsafüzér!

  És íme, el is készült a eRosary, egy divatos, elegáns digitális imaeszköz, egyenesen Ferenc Pápa ajánlásával!

  ihs
  Fotó: erosary.clicktoprayerosary.org

  És hogy mit tud? Egyrészt víz és porálló, méri az ember vérnyomását és a megtett lépései számát és egy töltéssel négy napig működik. Ezen kívül pedig csatlakozik hozzá egy mobil app, amit 

  úgy kell megnyitni, hogy az ember keresztet vet az okosrózsafüzéres kezével!!!

  Az app pedig segít imádkozni, ahogy ugyanis a felhasználó pöncörgeti a kezében a rózsafüzér golyócskáit, úgy megjelennek a telefonban az aznapra rendelt fontos imádságot. Az alkalmazás egy imádságlistát is összeállít az embernek, hogy aznap épp a világbékéért vagy az óceánok egészségéért kell-e Istenhez fohászkodni.

  Sajnos a vérnyomásmérést és az imádságokat nem köti össze, pedig nagyon jó feature lenne, ha érzékelni tudná, hogy valaki nagyon stresszel vagy baja van, és ajánlana gyorsan egy helyzethez illő imát. Talán majd a következő verzióban! Az okosfüzér egyelőre csak Olaszországban rendelhető, 99 euróba, azaz majdnem 33 ezer forintba kerül. Az imakütyühöz való alkalmazás pedig már letölthető androidra és iPhone-ra. (Hvg.hu)

 • Egészen szürreális videó került fel a rendőrség twitterére szerdán. Egy karancsberényi férfi ugyanis testkamerával végigvette azt, ahogy előbb pálinkázik egyet az ismerőseivel, aztán nem sokkal később motorra ül, és balesetet szenved. 

  Képernyőfotó 2019-10-17 - 12.53.46.png

  A felvétel alapján egy parkoló autóval ütközhetett. Azt nem tudni, hogy milyen sérüléseket szenvedett, a rendőrség leginkább elrettentés céljából osztotta meg a videót.

 • Fedélzeti kamera rögzítette, amint a vonatsínen ragadt autóból pár másodperccel az ütközés előtt szedi ki a járőr a benne ülő sofőrt. 

  Jelenet a teljes videóból
  Jelenet a teljes videóból
  Fotó: Utah Highway Patrol / Facebook

  Ruben Correa járőr hívást kapott szerdán, hogy egy autó a sínen ragadt a Sgt. Nick utcánál Utahban. Miután a jelzett hely közelében megtalálta a gépjárművet, kipattant az autóból, és kirángatta a sofőrt. A járőrkocsiból kiszállás és a vonattal ütközés között 35 másodpercnyi idő telt el. Ruben gyors beavatkozásának köszönhetően mindketten sértetlenül úszták meg az esetet.

  Mint utólag kiderült, a húszas éveiben járó sofőr egészségügyi problémái miatt hajtott le a közeli autópályáról. 

  Az összetört autó
  Az összetört autó
  Fotó: Utah Highway Patrol

  Az utahi autópálya-rendőrség hihetetlennek és hősiesnek minősítette a járőr tettét. 

  Correa csak annyit tett hozzá az esethez:

  Én csak végeztem a munkám.

  A sofőrt orvosi vizsgálat után elengedték, és a szülei hazavitték.

  via CNN