Sára, Márió
2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már hétfőn azt írtuk, kizárt dolog, hogy ne legyen meg napokon belül az Ambrus Attila, "a Viszkis rabló" életéről szóló, A Viszkis című magyar film háromszázezredik nézője, olyan jól fut még nyolc hét után is Antal Nimród filmje a mozikban.

  És a forgalmazó most, pénteken küldte a hírt, hogy tényleg átlépte a film azt a mérföldkövet, amit az 1990 óta bemutatott magyar filmek közül alig több mint tíznek sikerült. A forgalmazó ezzel a film fontos jelenetére épülő, rettenetes poénnal ünnepelt:

 • Oké, ziccer a Sajtóklubból idetenni egy gondolatot, sziporkát, hangulatképet idetenni. És mégis:

  Ide is írom, hogy a szavak ereje még erősebben sugározhasson:

  Egy választási kampányban nem számít, hogy mi a valóság. A valóság az, hogy az Orbán-kormány elképesztő dolgokat produkált.

  (via Csehszlovákkém)

 • A szörfösök örülhetnek a közép-portugáliai partok közelében az óriáshullámoknak, most nem kell messzebbre utazniuk. Joao Guendes Nazaré tengerpartján lovagolt meg egy több emelet magas hullámot.

 • Az MTI-ben jelent meg a hét híre, miszerint a macskák a témája a „Miau, elvitte a cica a nyelved?” című isztambuli filmfesztiválnak. A filmfesztivált a Perai Múzeum rendezi, kilenc filmet mutatnak be Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Japánból, Törökországból és az Amerikai Egyesült Államokból. A fesztiválra teljesen érthető módon a vártnál nagyobb az érdeklődés.

  Az igazgató szerint a fesztivál egyrészt érzékenyíti a helyieket a kóbor macskák iránt, másrészt megmutatja, más kultúrákban hogyan bánnak a macskákkal. Az MTI még arról is beszámol, hogy egy helybeli néző szerint az isztambuliak „szeretetteljes kapcsolatban élnek a kóbor macskákkal, etetik, védelmezik és ápolják őket.”

  A fesztivál február 4-én ér véget, eddigi legnépszerűbb filmje a Kedi – Isztambul macskái című török dokumentumfilm, ami egyébként a magyar mozikban is látható, és az Index is odáig volt érte. Azt írtuk róla, lehetetlen nem imádni, de egyáltalán nem csak a cukisága miatt, hanem mert „úgy tud elvileg az Isztambul utcáit benépesítő macskákról beszélni, hogy közben minden szava valami olyasmiről szól, ami az emberek számára fontos.”