új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amerikában hagyomány, hogy a legnagyobb ligák bajnokcsapatait vendégül látja az elnök a Fehér Házban. Az idei Super Bowl győztes New England Patriots látogatása pont a mai napra esett. 

    C9yhKIZXsAAWaWR

    Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője, úgy tűnik nem volt felkészülve rá, hogy a Patriots legnagyobb mókamestere, a klasszis tight end, Rob Gronkowski őt is megvicceli majd. A sajtótájékoztató közben odalopakodott a pódium mellé és egyszer csak feltette a kérdést:

    Nem kell segíteni?

    Itt videón is meg lehet nézni az esetet:

    Spicer egyébkét Patriots drukker hírében áll, úgyhogy valószínűleg ez az egyik kedvenc története lesz majd. Gronk kérdése viszont jogos, ugyanis Trump szóvivője több nehéz helyzetbe is keveredett már, mióta munkába állt, legutóbb például egy holokausztos hasonlat miatt volt kénytelen magyarázkodni.

  • egy virágzó tulipánmező Hollandiában - a levegőből fotózva. A kép egészen pontosan a Lisse mellett elterülő Keukenhofban készült, ahol idén 800 féle tulipán több mint hétmillió példánya bontja szirmait.

  • Alig pár órával a hír megjelenése után meg is született a népi internet legmélyebb bugyraiban Junkrat László, az Overwatch gránátvetőkkel operáló, és iszonyatosan idegesítő hangon vihogó hőse után szabadon:

    18009246 120332000270107247 758057577 n?oh=8d8ad80a7c1ddad4e8949

    Abba mondjuk bele sem akarok gondolni, hogy ebben a metaforában kicsoda Junkrat teltkarcsú, gázálarcos haverja, Roadhog. 

  • Screen Shot 2017-04-19 at 16.20.07.png
  • Olvasónk Gergely hívta fel a figyelmünket egy furcsaságra a budapesti Akácfa utcában. Reggel óta rostokol ott egy román rendszámú kamion. Az ottani parkolóház előtt állt akadályozza a forgalmat és úgy tűnik se előre, se hátra nem tud mozdulni.

    Az úti célja nem ismerős, de feltételezzük, hogy valahonnan már nagyon hiányzik.

    image2
    Fotó: Olvasónk, Gergely / Index
  • A viharos, hideg, szeles, esős, havas időjárás miatt nagy bajban vannak a fecskék

    – figyelmeztet a Mályi Madármentő Állomás a Facebookon. A posztjuk szerint a hideg miatt a repülő rovarok száma megcsappan, így nem jutnak elég táplálékhoz az Afrikából hazatért fecskék. A rossz időben legyengülnek és leesnek a földre, vagy a fészkükben kihűlnek és elpusztulnak. A madármentők azt tanácsolják, nézzünk szét a környéken, nincsenek-e leperegve a fecskék.

    És mi a teendő, ha ázott, kihűlt fecskét találunk?

    • tegyük dobozba, annak az aljára pedig több réteg papír törlőkendőt,
    • a doboz oldalára fúrjunk szellőző lyukakat,
    • tegyük a lakásban meleg helyre, 26-30 fokra,
    • tegyünk a doboz fölé melegítő lámpát is,
    • ha a papírtörlő átázott, cseréljük.

    A madármentők szerint ájult, haldokló, járásra képtelen madarat akár alacsony fokozatra állított hajszárítóval is átmelegíthetünk, csak ne égesse meg a forró levegő.

    Fontos, hogy a mentett fecskét a madármentők szerint nem szabad elkezdeni etetni magokkal, csontkukaccal, kenyérrel, ropival, felvágottakkal, és az itatást is tiltják. Azt kérik, az etetéssel és a további ellátással kapcsolatban keressék őket a 06 30 689 2727-es telefonszámon.

  • A tradicionális arab zenét játszó, Magyarországon alapított Chalaban együttes lép fel szombaton a Bálint Házban Mimuna ünnepén. Said Tichiti zenekara főként Marokkó zenei világából táplálkozik, de ahogy egy világzenét játszó együtteshez illik, ötvöz minden jót a dzsesszig bezárólag - és erre garancia lesz Vázsonyi János szaxofonos fellépése is. 

    És hogy mit keresnek ők a Bálint Házban? A Mimuna (magyarul boldogság) az észak-afrikai zsidóság ünnepe, amit Pészah után tartanak, és a tavaszt, a kovászos ételek szabad fogyasztását ünneplik vele, természetesen hatalmas buli kíséretében. 

  • ERWvoG2

    Nagyon várjuk már az egyesek szerint az eddigi messze legjobb Marvel-film folytatását, a Galaxis őrzői 2-t, aminek forgatásáról a fenti képet, a filmből meg az alábbi klipet tudjuk prezentálni. A kép a színészek közötti generációs különbségről szól (Zoey Saldana és Chris Pratt a telefonját bújja egy leállás alatt, Kurt Russell meg szundikál), a klip meg Saldana és Pratt karakterei között dúló románcot illusztrálja kicsinyég.

  • A combizmokról én is úgy tudtam, hogy leginkább fentről lefelé futnak, de itt van ez a zavarba ejtő kép két maratonfutóról, akiknek a lábára mintha létra fokait illesztették volna,

    A képet posztoló Ross Tucker sporttudós is töri fejét, hogy mik lehetnek ezek a barázdák, mert sosem látott még ilyeneket korábban. Csak addig jutott, hogy az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge és a hétfőn a Boston Maratont megnyerő Geoffrey Kirui is ugyanabban a szögben tartja a lábát.

    Tippek már érkeztek, van, aki szerint vénákról van szó, más pedig azt mondta, hogy egy az izom lágyszöveteiben végigmenő mechanikai hullámot kapott le a fotós gyors zársebességgel.

  • Budapesten lép fel a Smokie egykori frontembere, Chris Norman. Az erről informáló sajtóközleményt vélhetően egy jósdából küldték:

    Szombaton lesz Chris Norman felejthetetlen koncertje

  • Nyakig ül a hóban a röszkei gólya, írja a Délmagyar. Szegény pára most biztosan nagyon bánja, hogy hazarepült. A röszkei horgászegyesület webkamerájának élő közvetítése ma a legbánatosabb mozgókép, amit csak láthat.

    golyakep

    A Magyar Madártani Egyesület ma reggeli híre szerint nem kell aggódnunk a madarakért, egy-két napos zord időt még a kistestű madarak is kibírnak, az olyan nagytestű fajok, mint a gólyák, pedig 3-5 napot is jól átvészelnek.

  • Kint is, bent is esik az eső. Pitty-pitty-pitty. Így gyorsabban telik a várakozási idő. A hangulatos képet az egri Markhot Ferenc kórházból kaptuk.

  • Tye Trujillo a Metallica-bőgős fia, és a fater nyomdokaiba lépve dettó basszusgitározik, ezen a videón éppen a Kornban. Nem semmi flash lehetett a kiskölyöknek.

  • Az EPA fotósa, Szergej Ilnyickij azt a pillanatot örökítette meg, ahogy egy orosz ortodox pópa megáldja Bajkonurban a Szojuz-FG hordozórakétával összekapcsolt Szojuz MSz-04-es űrhajó kilövőállomását:

    Az űrhajó csütörtökön indul a Nemzetközi Űrállomásra Fjodor Jurcsihin és Jack Fischer űrhajósokkal a fedélzetetén. Áldott utazás lesz.

  • Amikor a floridai Samantha O'Neal és lánytestvére betoppant a lakásba, bizonyára egyáltalán nem volt felkészülve arra, hogy egy vadidegen férfi áll majd a konyhában, aki magát otthonosan érezve épp vacsorát készít. A 34 éves Ronald Gregory Wesly eredetileg betörőként érkezett a lakásba, ám közben vélhetően megéhezett, mert épp némi csirkét sütött ki magának olajban, amikor a házigazda megzavarta. Sőt, még némi itókát is keresett magának az egyébként idegen háztartásban. A nagyon részeg férfit végül a rendőrök vitték el, ám az általa készített vacsora a konyhában maradt, amit a testvérek egyike meg is kóstolt, és azt mondta, hogy a körülményekhez képest meglepően jól sikerült, nagyon jól volt ugyanis fűszerezve az állítása szerint. (via)

  • vlcsnap-2017-04-19-10h46m34s079

    Mogyoródon is beborított mindent a hirtelen jött áprilisi hó, így fest a célegyenes a Hungaroringen épp.

  • Ha a válasz igen, akkor örülhet, hogy nem az amerikai Louisiana államban tette mindezt, egy 18 éves srác ugyanis akár 3 hónapot is ülhet éppen emiatt.

    Jared Smith még április 8-án káromkodta el magát egy lakóövezetben, szerencsétlenségére éppen egy 75 éves néni mellett. A hatóságok hamarosan ki is érkeztek a szörnyű bűncselekmény helyszínére, és letartóztatták a félelmetes bűnözőt.

    Jared a 75 éves panaszos mellett állt, amikor elkáromkodta magát, és ezzel nyilvánvalóan megzavarta őt. Senki más nem volt a környéken, mikor ez történt

    - mondta a néni védője.

    Jared amúgy letagadta, hogy káromkodott volna. Ha elítélik, akár három hónapot is ülhet, és majdnem 30 ezer forintnak megfelelő bírságot is kaphat.

    (Telegraph)

  • A képet köszönjük Tamásnak.

  • Harry Styles, a One Direction nevű egykori fiúbanda egyik tagja mostanában kezdi el építgetni szólókarrierjét, aminek apropóján, Cameron Crowe (zenei újságíróból lett filmrendezőből lett újságíró) írt róla egy portrécikket a Rolling Stone magazinba.

    Ebben felmerült az a kérdés is, hogy a One Directionnek egy elég konkrét célközönsége volt (25 év alatti lányok), viszont szólókarrierjében nyilván szeretne szélesebb közönséghez szólni és a zenekritikus közönségnek is megfelelni.

    Styles lendületesen védte meg a rajongóit, a következő módon:

    A zene egy olyan dolog, ami állandóan változik. Nincsen egy konkrét kapu, ahova gólt kell lőni. A fiatal lányok imádják a Beatlest. Azt akarod mondani, hogy akkor őket nem kell komolyan venni? Hogyan mondhat valaki olyat, hogy a fiatal lányok nem értenek a zenéhez? Ők jelentik a jövőnket. Belőlük lesznek majd a jövő orvosai, ügyvédei, anyái, elnökei, miattuk forog tovább a Föld.

    Nyilván ebben benne van, hogy Harry Styles egy okos popsztár, aki pontosan tudja, hogy mit kell mondania.

    De amíg vannak országok, ahol a miniszterelnök nem foglalkozik nőügyekkel és aki úgy gondolja, hogy a nőknek nem való a politika, addig minden ilyen kiállás mellettük igenis fontos és hasznos.

  • Februárban egy vegán nő kérésére a németországi Limburgban úgy döntöttek, hogy lecserélik a városháza harangjátékát, miután a nő megelégelte, hogy napi többször is a libatolvaj rókáról szóló, 19. századi gyerekdalt kell hallania.

     A Fuchs, du hast die Gans gestohlen című dalocskában a rókát csak akkor nem puffantja le a vadász, ha visszaadja a libát. A vegán nőt állítólag nem az zaklatta fel, hogy a róka elfogta a libát, hanem hogy a vadász lelövi őt.

    A limburgi városháza februárban csak ideiglenesen vette le a műsorról a gyerekdalt, április 18-án, kedden, pedig már ismét a libatolvaj róka dalától volt hangos a belváros, írja az MTI.

    A februári döntést a Német Vegán Társaság nagyra értékelte, a panaszos nő viszont számos támadást (az önkormányzat szóvivője szerint: kajánkodó bírálatokat, illetve szexista támadásokat) kapott miatta.

    Erről a dalról van szó egyébként:

  • A képen látható férfit keresi a rendőrség, aki április harmadikán, a délelőtti órákban, a XII. kerületi Leányka utcában letépte a nyakláncot a sértett nyakából, majd meglépett vele. Aki a rajzon látható személyt felismeri, vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse a rendőröket az ismert telefonszámok valamelyikén.

    20171804202657
    Fotó: Police.hu