Antal, Antónia
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A vadállomány védelmében új módot eszeltek ki Japánban. Az erdőségeket átszelő vasutakon ugyanis sok őz és szarvas eshet a gyorsan száguldó vonatok áldozatául. Táblákat hiába tesznek ki nekik, hogy hé, vigyázz, vasút, így mást kellett kitalálni. Méghozzá azt, hogy ugasson vagy épp szarvasként bődüljön el a vonat, jó előre menekülésre késztetve a vadakat – írta az Asahi Shimbun. A kutyaugatás önmagában is elijeszti őket, a szarvasbőgés viszont nem egyszerű bőgés – hiszen az akár vonzhatná is társait – vészjelzés.

  De lehet, hogy kamu az egész, legalábbis a hírről beszámoló angol nyelvű japán lap, és az arra hivatkozó BBC sem közölt videót az ugató, bőgő gyorsvonatokról. A tényleg létező japán vasúttechnikai kutatóintézet (RTRI) állítólag további vizsgálatokat javasol a módszer tökéletesítéséhez, hogy végül az éjszakai vonatokon rendszerszerűen bevessék.

 • A Magyarnak Maradni Szülőföldemen közösség nemrég egy Facebook-bejegyzést tett közzé, amiben az elmúlt évek sikereit foglalták össze. A posztban ráadásul szerepelt Papcsák Ferenc volt zuglói polgármester neve is, aki a közösség képviselője szerint már két éve támogatja őket:

  Az elmúlt 24 hónap során havonta 42-48 idős, beteg, legtöbbször magányos embert támogatunk gyógyszerekkel és egészségügyi ellátással. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dr. Papcsák Ferencnek az önzetlen támogatásáért... 

  A Magyarnak Maradni Szülőföldemen egy kárpátaljai közösség, melyet a kárpátaljai magyarok hoztak létre, hogy megoldást találjanak az ott élők problémáira. Többek között közösségi munkát szerveznek, rendezvényeket bonyolítanak le, illetve próbálnak segítőket találni a helyi idősek, gyerekek és betegek támogatására. 

  (Via)

 • Ha nem ezen az egészen régóta jól és hitelesen működő időjárás-oldalon osztották volna meg az Fb-n, biztos lennék abban, hogy ez akkora kamu nofilter és fotoshop, hogy Sztálin adja a másikat. Így viszont hajlok azt mondani, hogy ilyen nincs és mégis van.

  felho
 • Mint mi is megírtuk, hatvanéves korában hétfőn elhunyt Ökrös Oszkár világhírű cimbalmos, a 100 tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas szólamvezetője és szólistája. Nem sokkal a halála után készült ez a coub.