Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vannak dolgok, amiket nem, vagy alig látunk mozogni pedig valójában nagyon is mozognak. Ilyen például a Föld bolygó, csak hogy egyet mondjak.

  És vannak dolgok, amiket mozogni látunk, pedig valójában nem mozognak. Ilyenek például @jagarikinnek a napokban a twitterre kitett GIF-jei. Egyszerre mágikusak és egyszerűek, a látványuktól pedig nehéz szabadulni.

   Ezt nézze!

   Meg ezt!

  Agy, ne verj át!

  gif
 • A hétvégén két, egyenként 35 méter hosszú, 250 tonnás szén-dioxid tartályt szállítottak Emsland járásban. A két túlméretes szállítmány miatt leállították a közlekedést, a kamionok előtt felvezető autók és rendőrök biztosították az útvonalat, ahogy azt a német pedantéria megköveteli. Ám nem számoltak az emberi hibával.

  tank.png

  Miután a konvojban az első kamion megállt, a 430 tonna össztömegű szerkezet szépen lassan elkezdett dőlni, majd az út melletti árokba borult. Az esetről videó is készült.

  Az út azóta sem járható, és tanácskozás tanácskozást ér, hogyan lehetne a szállítmányt valahogyan az árokból kiemelni. KépVia

  Nemrég Magyarországon sikerült egy rekord méretű tartályt átszállítani az országon, a rakományról az Index videót készített, amit alább megtekinthet.

  Megnéztük a 70 méteres csőmonstrumot, amit keresztülvisznek az országon
 • A félelem, hogy a koronavírus hamarosan megjelenik Magyarországon, áruházszerte tömte meg száraztésztával az előrelátó magyarok bevásárlókocsijait. Mert mi lesz, ha tényleg megjelenik, és másoknak - a sok hülyének - eszébe jut feltankolni, és akkor már nekünk nem marad.

  A kamrákba, spejzba, kisgarázsba felhalmozott babfőzelék, sólet, és székelykáposzta konzervek, paradicsomszószok és száraztészták alighanem hosszú hónapokra látják majd el tartós élelemmel a koronavírus magyar prepperjeit.

  De mit kezdjenek magukkal a kevésbé élelmesek, a későn érkezők, akiknek már csak a maradék jut? Akiket már csak a lefosztott polcok látványa fogad?

  Őket most három egyszerű recepttel vigasztalnánk/lepnénk meg, amelyek a legnagyobb koronavírus idején is elkészíthetőek viszonylag kis energiabefektetéssel, kevés, egyszerű vagy kimondottan rossz minőségű alapanyagokból.

  1. Rántott víz

  Ezt nem kell túlmagyarázni, fogjuk a zselésített vizet és kirántjuk. Igazi vendégváró snack, de akár előételként is megállja a helyét. De aztán csak óvatosan, ha evés közben felsértjük a késsel az ételt, a víz könnyen kifolyik a panírból! (Kálcium-alginát legyen otthon a zselésítéshez!)

  2. Rántott löncshús

  A gyerekek nagy kedvence. Elkészítése pofonegyszerű, olcsó és ízletes. A részletekért Zoli bácsi videóját érdemes leginkább megnézni. (Pro tipp: kenjük meg tömlős sajttal a löncskorongok tetejét, mielőtt beforgatnánk a panírba!)

  3. Zsemlemártás

  Ehhez nincs videó, így talán a legbonyolultabb, de megéri a fáradtságot! A zsemléket kockára vágjuk, majd egy nagyobb felületű serpenyőben megpirítjuk olajon, a tűzről lehúzzuk, és fokhagymát adunk hozzá (ha van), majd mehet vissza a tűzre, és azonnal elkezdjük adagolni hozzá apránként a vegetás vizet. Ha nincs zsemlénk, készíthetjük kenyérből, ha kenyér sincs, inkább ne kezdjünk bele. Akár főételként, akár köretként is fogyasztható, a rántott löncshússal például határozottan jól harmonizál.

  (A receptekért köszönet kollégáimnak! Külön kérésre elküldöm a tarhonyatorta receptjét is, de előre szólok, hogy az flancosabb vonal, vendégek előtt felvágni lehet vele, de egy hétköznapi vacsorához nagyon Bocuse d’Or!)

 • A Dentsu japán PR-ügynökség egyik dolgozóját koronavírussal diagnosztizálták, ezért a cég szerdán bejelentette, hogy a tokiói központjának mintegy ötezer munkatársa azonnal átáll a távmunkára.

  Ehhez képest egy, a Twitterre posztolt kép alapján csütörtökön este hétkor fényárban úsztak az irodák a Dentsu székházában, ami arra enged következtetni, hogy nem volt teljesen sikeres a dolog.

  A Dentsunak egyébként nem valami jó a sajtója Japánban: annak idején nagy publicitást kapott, hogy 2015-ben a cég egyik dolgozója öngyilkos lett, miután egy hónap alatt 105 órát kellett túlóráznia, főnökei verbális abúzusai közepette. Bár a cég felelősségét bíróság is kimondta, végül mindössze félmillió jenre (1,5 millió forint) büntették őke. Részben az eset sajtóvisszhangja miatt a havi túlórát azóta 100 órában maximalizálták, és a cég hivatalosan már este tízkor kötelező jelleggel hazaküldi dolgozóit.