Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idén összesen már közel negyedmillió önkéntes vesz részt a TeSzedd! önkéntes mozgalom szemétszedő akcióiban, és most a BKK-val közösen a budapesti Széll Kálmán téren gyűjtötték össze a cigarettacsikkeket.

  Három zsáknyit szedtek össze

  Az önkéntesek az is megtapasztalták, hogy a dohányosokat mennyire érdekli a környezet tisztasága, amikor szemük előtt dobták a földre a csikkeket, miután már feltakarítottak.

  cigicsikkmentes-teszedd-bkk-jön
  Fotó: Nyírő Simon

  Az kiderül a kampányból, hogy egy cigaretta eldobásával a dohányos 4000 ezer szabadjára eresztett vegyülettel büntetheti a környezetet, az viszont nem egészen világos, hogy cserébe mivel jutalmazzák a környezetszennyezőket.

  Ez hivatalosan szemetelés, és több ezer forintra büntethető lenne az elkövető.

  Minden Egyes Eldobott Csikk Után

 • Zoltán, ha tudna beszélni, akkor valószínűleg most azt mondaná, hogy itt a tavasz. De Zoltán nem tud beszélni. Repülni viszont igen, és ezt a képességét arra használta, hogy pénteken, egy több ezer kilométeres, kontinenseken átívelő út után leszálljon a gemenci erdőben található fészkébe. (Zoltán egyébként egy gólya.)

  A jeladóval felszerelkezett madár ezzel egyértelműen azt üzeni, hogy itt a tavasz,  ugyanis a gemenci gólyák remek érzékkel szokták befejezni az afrikai telelésüket, és tényleg akkor jönnek csak haza, ha tényleg tavasz van. (Kivéve   szegény Tóbiást , aki tavaly arra ért haza, hogy még áll a hó a fészkében.)

  Zoltán vonulását egyébként idén is élőben lehetett követni a Gemenc Zrt. oldalán.

 • 54248045 1998908410418988 649137556779065242 n
  Fotó: instagram

  Egy nyitrai cirkuszi zebra csütörtökön azt mond(hat)ta magának, "itt hagyom ezt a helyet", majd fogta magát, megszökött az artistaparádéról, elkezdett flangálni a naplementés városban.

  Míg végül

  a zebra (állat) átment egy zebrán (gyalogátkelő).

  Na, nem éppen úgy, ahogy mi, emberek tennénk: a zebra (állat) inkább keresztben - de nagyon is szabályosan - átcaplatott rajta, hiszen a zebránál (gyalogátkelőnél) senki nem várakozott.

  A zebra nem veszélyeztetett embereket, de egy autó szélvédőjét betörte, a sofőrt a cirkusz tulajdonosa kárpótolta. Az állatot a rendőrök vitték vissza a cirkuszba. (Parameter)

 • Ilyen jegyzetfüzetekkel fogadjak az embereket a kunszentmártoni gazdakörben, ahol Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, és Boldog István (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője tart lakossági fórumot péntek este. A sorosozó feliratot természetesen minden oldalra rányomtatták, nehogy elkerülje valakinek a figyelmét. 

  Az eseményről hamarosan tudósítani fogunk.