új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Van az a westernfilmtoposz, amikor a mókás kedvű főhős láb elé célzott pisztolylövésekkel táncoltatja meg a rossz arcokat. Na valami ilyesmi jutott eszembe, miközben ezt a zenés videót néztem, amit videójátékokból kiollózott fegyverhangokból rakott össze a készítője:

    A korai Coldcut alkotásokat idéző videoklip a lövések és újratöltések zaját varázsolta teljesen hallgatható művé, 2-3 hallgatást mindenképp megér.

    Via Sploid

  • Tavaly a TV2 Tények Extra című műsora közölt leleplező erejű riportot Angela Merkelről, amelyben Kriston Endre, a Hihetetlen Magazin szerkesztője magyarázta el, hogy hogyan buktatta le kéztartása a német kancellárt. "Piramist formálnak a kezükkel, ezzel üzenik, hogy a rend tagjai."

    Már ebben a műsorban is esett szó a hasonló kéztartási szokásokkal bíró Theresa May brit miniszterelnökről, de ma ismét bizonyító erejű felvételek készültek róla egy notthinghami kampányeseményen. Íme:

    Még közelebbről a félreérthetetlen jelzés:

  • A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán egy szegedi gyerekklinikán kezelt tizennégy éves fiúnak adta a hajóját, és biztatta: váltsa valóra álmát, és legyen olimpikon.

  • Ahogy mi is beszámoltunk múlt héten, valakik brutális módon elpusztítottak egy régóta lakott gólyafészket Jászszentlászlón pont költés idején.

    A Kiskunsági Nemzeti Park Facebookja arról számolt be, hogy úgy tűnik, újra költene a pórul járt gólyapár. Munkatársaik fészekkiemelőt és egy műfészekalapot helyeztek ki, amit 1-2 órán belül birtokba is vettek.

    A Nemzeti Park beszámolója szerint a pusztítás után pár nappal megjelent a gólyapár a faluban, és szemmel láthatóan fészekrakásba kezdtek az egyik villanyoszlop tetején, pár kilométerre a régi fészküktől.

    Az oszlopfejeken közvetlenül a feszültség alatt álló vezetékekre épült fészkekben nagy az áramütés kockázata mind a felnőtt, mind a röpképtelen, szárnyukat próbálgató fiókák számára.

    A Démász munkatársai megállapították, hogy a gólyák pont egy olyan oszlopot szemeltek ki maguknak, amire nem lehet megoldani a gólyakosár felhelyezését. Az út túloldalán, vele szemben, viszont volt egy alkalmas villanyoszlop, így végül oda szerelték fel a kiemelőt, a ráerősített fészekalappal együtt.

    Szerencsére hamar felfedezték maguknak az új lakást, és úgy tűnik, birtokba is vették. "Minden esély megvan rá, hogy új költésbe kezdenek, főleg, hogy az utcában lakók már többszöri párzásról is beszámoltak. Igaz, az esetlegesen még kikelő fiókáknak jóval kevesebb idejük lesz felkészülni az augusztus végén-szeptemberben rájuk váró nagy útra, Afrikába" - számolt be a KNP.

    Az RTL Klub híradójában azt is közölték, hogy az eredeti gólyafészket elpusztító gyanúsított ellen nyomozás zajlik.

  • Emlékeznek még Zalai Imréné találkozására David Bowie-val? És emlékeznek még arra, amikor Orbán Viktor azzal demonstrálta, milyen lett volna Rákosi Mátyás Facebook-oldala, hogy meglátogatott egy nyugdíjast, Bözsi nénit Nagygécen, hogy arról beszélgessen vele, idén is megemeli majd a nyugdíjat, meg hogy küldött ám neki is annyi Erzsébet-utalványt, hogy hetedíziglen is emlegetni fogják a falusi nénik?

    Na, hát a népművészet teljesen érthető módon utolérte Zalai Imréné után Bözsi nénit is megtalálta: erről árulkodik a fotó, amit Imreh Sándor osztott meg az Instagramon egy graffitiről, azzal a fantáziadús címmel: 

    A négyesre érettségiző nyugdíjas B. néni virágcsokrot fogad el a regnáló S. ösztöndíjas V.-tól a nemzeti vérszerződés jegyében.

  • Kijött ugyanis, hogy 18 százalékban feketék az ősei, hiába hófehér a bőre. Úgyhogy azonnal a vicces amerikai kollégák céltáblájává vált, rasszista vicceket kellett hallgatnia állandóan, öklüket a magasba emelve suttogták a munkatársai, hogy „Black Lives Matter”, amikor meglátták. Fekete mikulást kapott a zoknijába karácsonykor, a főnöke konkrétan Kuntának kezdte hívni, a híres afrikai (=néger) rabszolga regényhős nyomán.

    A fickó élete – állítása szerint – olyannyira pokollá vált, hogy rasszizmus miatt be is perelte a várost, és az Egyenlő Bánásmód Hatóság helyi megfelelőjéhez fordult. A viszonya a munkahelyével el is mérgesedett elég rendesen.

    Mindez Michigan államban, egy 7300 fős városban, Hastingsben történt, ahol amúgy szinte mindenki fehér. (Via DailyBeast)

  • Ez történelmi pillanat, mert ha jól emlékszem, eddig csak olyan volt, hogy lemosták a festéket. (MKKP/Facebook)

    kkp
    Fotó: delmagyar.hu / ketfarkukutya.com
  • Shaquille O'Neal a 90-es évek és az ezredforduló elejének egyik legnagyobb kosaras sztárja elhatározta, komoly emberré válik.

    Ez persze még egy ilyen hatalmas embernek sem könnyű út, tele van útelágazásokkal, Shaq is úgy volt vele miután visszavonult, hogy belevág mindenbe, volt ő már filmsztár, tévékommentátor, most azonban embert próbáló feladatra vállalkozott: seriff lesz.

    Egyelőre nem döntötte hol, de 2020-ban indulni szeretne vagy Floridában vagy Georgiában, mindkét helyen van háza. És nem is teljesen idegen tőle az aktív szolgálat, tiszteletbeli illetve tartalékos rendőrtiszt az említett két államban.

    Szerinte könnyen szót értene az emberekkel, akár az elithez tartozókkal, akár az utcán élőkkel kell beszélnie.

  • Hívatlan és meglehetősen makacs látogatót kaptak egy connecticuti házban, Avonban, amikor elkészült a frissen sült, illatos brownie, írta meg a BBC is. A fekete medve kitartóan próbálkozott, több ajtónál is, különféle technikákkal, és nem riasztotta el a zaj sem, hiába kiabáltak rá. Végül mégsem tudott bejutni, és mire a rendőrség kiért, feladta és brownie nélkül távozott. A connecticuti környezetvédelmi hivatal szerint az államban az utóbbi időben gyarapodott a medvepopuláció, és az állatok tavasszal aktívabbak is.

    95991074 img asdf31875
    Fotó: Bob Belfiore / Twitter
  • Épp hazafelé sétáltam kedden, éjfél körül, amikor a betondzsungel egy apró kis zöld részén észrevettem egy teljesen ép sündisznót. Újbudán. 

    Hogy mit kereshetett ott szerencsétlen állat, nem tudom. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy a Kopaszi-gát környékéről jöhetett (a Margit-sziget mégiscsak 8 kilométerre van), de még így is lekocogott egy laza két kilométert.

    Olyan száz méterre a találkozóhelytől van egy kisebb-nagyobb parkszerű rész némi aljnövényzettel, odáig eljuttattam, hátha oda sietett (vagy onnan jött, bár az azért meglepő lenne).

  • Carter Wilkerson egy teljesen átlagos 16 éves amerikai fiatal, akinek tegnap sikerült történelmet írnia. Az egész úgy indult, hogy megkérdezte a Wendy's gyorsétteremlánctól a Twitteren, hogy mennyi megosztást (retweet) kell összegyűjtenie ahhoz, hogy egy évre elegendő ingyen Chicken Nugettset kapjon. A cég profi közösségimédia-menedzserei azt írták neki, hogy 18 millió megosztás elég is lesz.

    Ez egy hatalmas szám, de Wilkerson nem rettent meg a feladat láttán.

    Végül nem is sikerült ennyi megosztást szereznie, viszont így is bekerült a rekordok könyvébe. Twitter-üzenetét ma reggelig 3,5 millióan osztották meg, amivel letaszította a trónról az eddigi csúcstartót: Ellen Degeneres szelfijét, amit a 2014-es Oscar-díjátadón készített.

    Az akció sikerességén valószínűleg sokat lendített, hogy műsorában maga Ellen is beszámolt az akcióról, bár ő saját maga mellett kampányolt, de valószínűleg így is rengeteg emberhez juttatta el Wilkerson ügyét.

    Carter Wilkerson mostanában inkább Nugget Guy néven ismert, és már át is vehette a gyorsétteremlánctól az oklevelet, illetve a cég 100 ezer dollárt ajánlott fel jótékony célra.

    Akit egyéb technikai részletek is érdekelnek, azoknak a Twitter blogján megjelent elemzést tudjuk ajánlani.

  • tumblr opopfgHX181rv6nfoo1 1280

    Yoshiki, a nálunk méltatlanul elhanyagolt japán rockdobos, az X Japan nevű csodálatos formáció alapítója és egyben motorja saját honlapján jelentette be, hogy úgy szétment a nyaka, hogy az orvosoknak egy mesterséges anyagból készült porckorongot kell besuvasztaniuk a testébe.

    A menedzsment szerint a helyzet komoly, a sérülés olyan súlyos, 

    amitől egy rögbijátékos azonnal visszavonulna.

    Hoppá! Yoshiki a koncerteken néha olyan extázisba esik, hogy szét- vagy inkább ledobolja magát a cájg mögül. A nyaka régóta fáj, legutóbbi turnéján (nemcsak metálban utazik, az egyik projektjében klasszikus zenét vegyít rockdobolással) nyakmerevítővel léphetett csak színpadra.

    Júliusig viszont csak kicsiket bólogathat, inkább biccentéseket javasol neki az orvosi stáb, onnantól viszont megint elszakadhatnak az istrángok, indul az arénaturné.  

  • Május 7-én rendezték az észak-szumátrai Medánban a helyi kakasok szépségversenyét. 

    Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is produkálniuk kell magukat, itt sem csak a szépség számít. A versenyen 300 és 750 dollár közötti jutalmakat osztottak ki. Reméljük, a győztes itt is a világbékéért harcol.

    UPDATE:
    Aki kakasszépségversenyre vágyik, jó hír, nem kell Ázsiáig utaznia elég, Pilisszentivánra.

  • Ugyanis végre kimerészkedtek a kifutóba.

    Március 19-én született a hét vadkutyakölyök, de eddig csak gondozóik láthatták őket. Az ázsiai vadkutyák jellemzője, hogy az első hónapban a kölykök nem jönnek elő a kotorékból, ez idő alatt anyjuk táplálja őket, aztán előmerészkednek, de akár két hónap is eltelhet, mire végleg otthagyják a biztonságos vackot. A hét kicsi most éppen az időszakban van, etetési időben már kijárnak és kedvükre rosszalkodnak. 

  • Ha már az MTI fotóbankja így kedveskedett a képszerkesztőknek, hogy egy szép fagyos virággal indítja a reggelt, nézze meg ön, is és élvezze a napsütést.

  • Megesik olyan, hogy az ember későn indul haza a munkahelyéről. Sok vidéki ismerősöm ilyenkor, már ha elég jó az idő, szívesebben választja a biciklit még akkor is, ha sokat kell tekerni. 

    Éjszaka persze pezseg az élet, gyakran lehet nyulat, fácánt, néha még rókát is látni az út mellett ilyenkor. Ezek a vadállatok persze nem valami bátrak, és még a közelgő biciklis elől is elfutnak. Na, de mi van akkor, ha az út mellett bóklászó állat nem ilyen bátortalan:

    Igen, ez egy farkas, és szemmel láthatóan egy fikarcnyit sem bosszantja a mellette elhajtó autó. Vajon hasonló helyzetben hogyan változna a pulzusa egy nyulakhoz szokott biciklistának?  

    A videót Svédországban csinálták, ahol nagyjából 320 farkas él (nálunk csak néhány példány). Mondjuk ez még mindig nem lenne olyan durva, mint ez.

  • Egy tizenegy éves floridai srác csak egy használt GTA V-öt szeretett volna a közeli GameStop videojáték-áruházból, amit meg is kapott az anyjától, csak aztán rendőrségi ügy lett a dologból.

    Miután megvették a játékot (ez az a sorozat, ahol nagyüzemben lehet gengszterkedni), otthon éppen az installálás pörgött, szóval a fia, hogy elüsse az időt, átlapozta a GTA V füzetét, amiből kiesett egy csomagnyi metamfetamin.

    A kisebb sokkot kapott anyja rögtön kihívta a rendőröket, akik a helyszínen megállapították, hogy ez bizony hatgrammnyi kábítószer. 

    A történtek után a Gamestop felajánlotta, hogy küld nekik egy drogmentes példányt a kellemetlenségekért cserébe, de a család köszönte szépen, inkább nem élt a lehetőséggel. 

    Nemrég történt egy hasonló eset az Egyesült Államokban: akkor Louisianában szintén egy tizenegy éves GTA-jában volt metamfetamin, szóval néhányan meg is gyanúsították a fiú családját, hogy ez biztos valami trollkodás lesz, és csak le akarták másolni az esetet.  

    via Kotaku

  • Kamala Harris szenátorról korábban sosem hallottam, de az io9 cikkének olvasása után egyből az egyik kedvenc amerikai politikusom lett!

    Ebből derült ki, hogy egyrészt ő a második fekete nő a történelemben, aki bejutott az Egyesült Államok szenátusába, másrészt óriási X-Men-rajongó, aki a szakpolitikai javaslatait képes szuperhősös hasonlatokkal elmondani. Harris egy online rádióműsorban adott interjút, ott beszélt arról, hogy a robotok miatt gyökeresen át fog alakulni a közeljövőben a munkaerőpiac, ezért a felelős politikusoknak az a dolguk, hogy erről őszintén beszéljenek a választóiknak. A szenátor szerint muszáj szembenézni azzal, hogy bizonyos hivatások el fognak tűnni. Ekkor hozta be példának a legújabb X-Men-filmet, a Logant, hogy elmagyarázza, mire gondol.

    "Ha jól megfigyelik, a Loganben észrevehető, hogy egy csomó kamion cikázik az országúton, és egyikben sem ül sofőr. A film 2029-ben játszódik, ez lesz. Önvezető kocsik. Ez az igazság" - mondta a politikusnő, majd kifejtette, hogy egy csomó ember jelenlegi munkájára nem lesz igény, és a politikusoknak kötelessége, hogy olyan közpolitikai környezetet teremtsenek, amiben ezek az emberek állami programokkal, átképzésekkel megtalálják a helyüket a munka új világában is. A munkásokat olyan területekre kell terelni, amelyekben kevésbé lehet automatizálni a feladatokat. (Erről az egészről részletesen olvashat ebben az interjúban.)

    Képzeljék el, mennyivel jobb hely lehetne Magyarország, ha Orbán Viktor olyan hasonlatokat mondana, hogy Soros György olyan, mint Magneto, Gyurcsány pedig úgy vette el a 13. havi nyugdíjat, mint Vadóc mások szupererejét!

  • Múlt hét pénteken hatalmas tűz volt Róma déli részén. A környéken lévő iskolák bezártak, a tűz 100 méteres körzetében mindenkit evakuáltak, és még kedden is dolgoztak a tűzoltók. Ekkor találták meg őket:

    347c20bba58ef883a1be32df94f34a3e29bc40786d1b937b379f0c3c60f7bfb5

    A két fekete kiscica a lángoló raktár padlásán rekedt, de sikeresen túlélték az extrém meleget és mérgező füstöt is. A tűzoltók biztonságba helyezték őket. (via)

  • Egy New Jerseyben tanuló mérnökhallgató 3D nyomtatóval megcsinálta a saját fogszabályzóját 60 dollárból, ami átszámolva kb. 18 ezer forintnak felel meg.

    c7d2kA9

    A blogján azt írta a digitális dizájnt tanuló Amos Dudley a motivációjáról, hogy valamit muszáj volt kezdenie a fogsorával, de egyrészt eléggé le volt égve, másrészt az egyetemen keresztül hozzáférése volt egy nagyon modern, precíz 3D-nyomtatóhoz, ebből a kettőből pedig egyenesen következett, hogy megoldja okosba' a fogszabályzást.

    Mint írta, elég sokat szenvedett, öt használhatatlan prototípus után sikerült csak kinyomtatnia a tökéletes műanyag keretet. A fiú fogsora 4 hónap alatt teljesen meggyógyult.

    kFcln1J.png

    Akit érdekelnek a részletek, Dudley posztjában mindent megtalál, előtte-utána képek is vannak.

    (Business Insider)

  • Vajon milyen életösztön munkálkodhatott abban az Indiana állambeli őzben, aki úgy gondolta, hogy jó ötlet odamenni a bokorban rejtőző vadászokhoz és megnyalogatni azok puskáját:

    A vadászok még meg is simogathatták az állatot, mielőtt az épen és egészségesen továbbállt. Nagy szerencséje volt, hogy a puskás emberek törvénytisztelőek voltak és vadpulykán kívül semmi mást nem akartak lőni.