új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lemondott szerdán Pavel Tenev bolgár regionális fejlesztési miniszterhelyettes miután elkezdett terjedni róla egy fotó az interneten, amin épp náci karlendítéssel tiszteleg egy Wehrmacht-tisztről készített viaszszobor előtt, a párizsi Grévin Múzeumnál.

    pavel-tenev-crop-604x272

    A miniszterhelyettes az MTI szerint azzal védekezett, hogy csak tréfálkozott, nem azonosul a náci eszmékkel, és amúgy is egy9 éves fotóról van szó. Mindenesetre inkább lemondott, mert a botrány rossz fényt vet a kormányra.

  • Elsőre csak az fogott meg, hogy milyen beszédes, ahogy a napsütötte katona büszkébben (egy kicsit talán dacosan is?) emeli a fejét a magasba a többieknél, csak második ránézésre vettem észre a vékony zsinórt, ami talán a viszonyítási pont lehet a sorakozóhoz.

    Ma készült ez a fotó Pekingben, ahol az argentin elnök Mauricio Macri fogadására készült a díszőrség.

    Mondjuk, ez még mindig semmi ahhoz képest, ahogy a kínai nővéreket tanítják helyesen mosolyogni:

  • A brit miniszterelnök és a Konzervatív Párt vezetője, Theresa May egy sajtónyilvános eseményen beszélt arról, hogy mennyire szereti a Harry Potter-könyveket. "Az összeset olvastam. Mind nagyon jó" – mondta, majd amikor az újságírók megkérdezték, hogy szerinte melyik szereplőre hasonlít a leginkább, akkor látványosan kikerülte a válaszadást.

    "Nem hinném, hogy hasonlítanék bármelyikükre is, de a Harry Potter-könyvek remek olvasmányok, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt." A Potter-rajongók aztán a Twitteren kezdték el felhívni a figyelmet, hogy a miniszterelnök-asszony rosszul hiszi, nagyon is hasonlít az egyik szereplőre, akit bizonyára ő is jól ismer, és akit úgy hívnak: Dolores Umbridge.

  • A rendőrség honlapján megjelent egy letaglózó erejű videó arról, hogy miért nem szabad részegen és/vagy bedrogozva kocsiba ülni. A válasz nyilván annyi, hogy karambolozol és meghalsz, vagy mások életét veszélyezteted. De ezt mindenki tudja, úgyhogy a rendőrök kicsit felhabosították ezt az üzenetet és felhúztak rá egy mesemondós kampányvideót, amit látszólag egy Windows 95-höz kiadott Movie Makerrel vágtak össze.

    Már az első mondatok berántják az embert.

    Egyszer régen, egy megyében, annak szegletében,
    nem is olyan régen, történt meg egy eset.
    Elmentek a hősök szórakozni,
    úgy ahogyan szoktak: inni és drogozni.
    Jó a barátokkal bulizni, piálni
    és az egész világot színesebben látni.
    Hogy élesebbek legyenek a színek,
    néha egy-egy bogyó is mindenkinél lemegy.

    Nem sokkal ezután jön a "Menjünk autóval! Nem lesz baj a piával, narkóval!" mondat, onnantól a cselekmény is beindul, de nem akarok spoilerezni.

    A videó leírása alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága követte el a kampányt. A szöveget nem tudni pontosan ki írta, a Police.hu alapján "egy közlekedési rendőr tollából" származik.

    Tényleg, lányok, fiúk ne okozzatok diszkóbalesetet, mert ilyen videókat fog csinálni a rendőrség.

  • Fotó: Szabó Péter / Index.hu

    Idén is fokozott készültséggel nyílik meg a 70. Cannes-i Filmfesztivál: rengeteg keresőkutyát, katonát és rendőrt látni (néhányukat a HK egyik G36-variánsával, ami az átlátszó tárába tömött töltényekkel elég tekintélyt parancsoló látvány a pálmafák és a tengerpart mellett, de ennyit a fegyverőrületről), meg a szokásos fémdetektorokkal és táskaátvizsgálásokkal.

    Klág Dáviddal (akivel közösen tudósítunk a fesztivál következő tíz napjáról) egy olyan jelenetbe is belefutottunk, amikor egy tucat rendőr lezárt egy kisebb parkot, mert valaki otthagyta a hátizsákját. Utána megtalálták a táskát tulajdonosát, de szétpakoltatták vele a táskáját és még utána is faggatták egy ideig.

    Ráadásul Nizza és Berlin után új támadási formákra is fel kellett készülnie a fesztiválnak: arra, hogy valaki egész egyszerűen a palota előtt sétáló tömegbe hajtson. Ezért rengeteg, virágokkal és pálmákkal díszített betontömbbel vették körbe a Croisette legsűrűbb részét, többek közt azt a területet, ahol a két legnagyobb moziterem, a Lumière és a Debussy van.

    beton total
    Fotó: Szabó Péter / Index.hu
  • Legalábbis erre a következtetésre jutott olvasónk Szapet, aki  a székesfehérvári Palotai út fölött átívelő gyalogoshídon lőtte ezt a képet. Jómagam nem vagyok autószerelő, a géptanszigorlaton is csak másodjára jött össze egy harmatos hármas, szóval hogy pontosan minek a mije, azt meg nem mondom, de mindenesetre nagyon érdekes!

  • Egy kis vidéki vityilló, három hálószobával, meg három és fél fürdőszobával (a fél fürdő magyarul leginkább egy mosdós vécének felel meg). Igazi kedves erdei lak Connecticut államban, helyi viszonylatban nem is messze New Yorktól. 

    Ami érdekessé teszi, hogy több helyiségnek sincs mennyezete, hanem egybe van nyitva a szoba a padlástérrel, és bűbájosan ki van festve. Na jó persze ez még nem lenne elég ahhoz, hogy írjunk róla, de hát aki árulja, az maga Cyndi Lauper, a nyolcvanas évek legcukibb popikonja, akinek egy csomó tök jó száma volt annak idején. (via)

  • Unja már a sasos, gólyás, sípályás, panorámás webkamerákat? Az Időkép merész újítása szakít a hagyományokkal:  legújabb kamerájuk egy balatoni kukoricaföld mellett fogja figyelni két hónapon át azt, ahogy nő a kukorica. Élőben és szupergyorsított felvételeken is nyomon követhetjük a tengeri szárba szökkenését.

  • Az előrejelzés szerint Európa nagy részében tűzvész, elviselhetetlen forróság, aszály vagy dühöngő viharok fogják jellemezni az idei nyarat. Mit tehet az egyszeri európai ilyen helyzetben? Elmegy nyaralni az Északi-sarkra.

    letöltés

    Via mapsontheweb Cím: ugysenemez

  • A japán császár unokája, Mako hercegnő hivatalosan is bejelentette, hogy férjhez megy egykori diáktársához, Komuro Keihez. A 25 éves nő - aki egyébként sem örökölhetné a trónt - ezzel a lépésével elveszti hercegnői státuszát, és közember válik belőle. 

    És akkor most nyomjatok gombot!

    Komuro Kei kedvéért

  • Ma is tanultam valamit cukiság-különkiadás következik! Jó szándékú madárbarátok egyenesen Gyömrőről vitték a hortobágyi madárkórházba ezt a végtelenül aranyos fülesbagoly-fiókát, amiről azt feltételezték, hogy kiesett a fészkéből.

    Fotó: Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány / Facebook

    Nos, csakúgy mint az erdőben talált őzikék és más állatkölykök esetében, a fülesbaglyoknál is van egy aranyszabály: ha elárvultnak tűnő fiatal állatot találunk, ne nyúljunk hozzá! A szülei nagy valószínűséggel a közelben vannak és távozásunk után ők gondoskodnak róla. Alább a madárkórház facebookos posztja, érdemes elolvasni, nagyon tanulságos:

    Fiókamentésről bővebben innen érdemes tájékozódni.

  • 13 éve, hogy Fehér Miklós, magyar futballválogatott és a Benfica középpályása egy portugál bajnokin összeesett és a pályán meghalt.

    Azóta nem feledik a magyart, akiről tegnap is megemlékeztek a szurkolók és a klub is, hogy megszerezték a 36. bajnoki címüket. Élőképen, zászlón és énekelve is felidézték a magyar tehetséget.

  • Mióta kiderült, hogy a déli határkerítés egy szakaszába Magyarország áramot vezet, kicsit megrendült a humor- meg a realitásérzékem. Sőt, a poszt címe alapján a múlt pénteki hír mára a szakmai-etikai alapelveimet is aláásta.

    A Hadtörténeti Múzeum elé ma délelőtt a meglévők mellé egy "új" muzeális ágyút vontattak a múzeum emberei. Ezen a fotón a melósok épp összeálltak egy fényképre.

     Az ágyú egyébként délre néz.

  • Barokkos mondatokban küldi el a kormányt az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége egy olyan, két részes OS-közleményben – ilyet az MTI-n keresztül évente csak meghatározott számban küldhetnek ki a szervezetek –, amelyben egyetlen szó sincs az asztmás és allergiás betegekről. Illetve közvetve lehet, ha a közbeszéd mérgezésére sokan allergiásak.

    A szövetség hadat üzen a hazugságnak. Azt javasolja, hogy 

    • az Országgyűlés alkosson törvényt abból a célból, hogy azoknak az országgyűlési és önkormányzati képviselőknek a választhatósági joga bűncselekmény elkövetése miatt tíz évre megvonandó legyen, akikről bíróság jogerősen megállapítja, hogy fél éven belül legalább három alkalommal közbizalmat igénylő közérdekű ügyben nyilvánosan valótlan tényt állítottak.
    • De sietni kell, mert a végén még a kormány alaptörvény-módosítással útját állja ennek.

    De most következzen vágatlanul 2017 eddig legváratlanabb közleménye:

    „Kútmérgező politikusok hazudnak reggeltől estig. Meddig tűrjük még? Régen túltettek már az öszödi böszme által több mint tíz éve, zárt körben bevallott kormányzati népbutításon, de akár az 1956 előtti hazudozókon is.

    Már nem csak a szokásos politikai hazudozás folyik, hanem gyomorforgató, obszcén, a köznyelvet és a közerkölcsöket is posványba taposó, általános lelki kútmérgezés.

    Ez még csak romlani fog a választásokig? Tűrjük tovább, vagy már elég volt a mocsokból?

    Végre fel kell vetni egy a Kormány és az Országgyűlés felé továbbítandó, vagy ottani eredmény híján akár népszavazást is megérdemlő kérdést, hogy nem érzik-e úgy hazánk legmagasabb szintű döntéshozói, hogy a közbizalom elleni bűncselekmények körét ki kellene terjeszteni a közérdekű ügyekre is, és az ilyen ügyekben folytatott gátlástalan politikusi hazudozás is büntetendő cselekedetnek minősüljön.

    Egy lehetséges népszavazási kérdés (egyelőre csak mintaként):

    'Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt abból a célból, hogy azoknak az országgyűlési és önkormányzati képviselőknek a választhatósági joga bűncselekmény elkövetése miatt tíz évre megvonandó legyen, akikről bíróság jogerősen megállapítja, hogy fél éven belül legalább három alkalommal közbizalmat igénylő közérdekű ügyben nyilvánosan valótlan tényt állítottak.'

    Nem túl szigorú elvárás, de valahol el kell kezdeni!

    Sok más témakör között az egészségüggyel összefüggő kérdések is megérdemelnék a kiemelt közbizalmat igénylő, védendő körbe kerülést.

    Legalább a számon kérő hivatkozás céljával figyeljünk az olyan közjogi méltóságokra, mint Áder János köztársasági elnök, aki 2017. május 8-án, beiktatási beszédében ezt mondta: 'Közbeszédünk színvonala az utóbbi időben drámai mértékben romlott. Itt és most mindezért nem akarom porciózni a felelősséget. De a politikai számosság okán mindig a kormánypártoké a nagyobb.'

    Sietni kell, mielőtt kitalálják, és az Alaptörvénybe illesztik, hogy a közbizalom elleni és közérdekű ügyek körében is az országgyűlési és önkormányzati képviselők vagy egyáltalán a politikusok foglalkozásukkal összefüggő alkotmányos alapjoga legyen a valótlan tények állítása.

    Nem sok fáradságukba kerülne az sem, hogy szintén az Alaptörvény módosításával a már jelenleg is tízre bővült tiltott népszavazási tárgykörökhöz sorolják a politikusok büntethetősége ügyében kezdeményezett népszavazást is.

    Volt már hasonló, például a választási törvény módosítására irányuló népszavazási kezdeményezés lehetőségét is így szüntették meg az Alkotmány Alaptörvénnyé változtatásakor, hogy könnyebben bebetonozhassák a jelenlegi választási szabályozást, amely a többi párthoz képest irreális mértékben megerősíti a kis különbséggel győztest is.”

  • Rekordösszegért kelt el a Sotheby's genfi árverésén egy pár gyémánt fülbevaló. Az egy kék és egy rózsaszín gyémántból álló fülbevaló két felére külön-külön lehetett licitálni, mivel eredetileg nem alkottak párt, hanem gyűrűbe voltak foglalva, írja az MTI. Közülük az Apollo Blue nevű kék gyémántért jutalékkal együtt 42,1 millió dollárt, az Artemis Pink nevű, 16 karátos rózsaszín gyémántért pedig 15,3 milliót fizetett az ázsiai vevő.

  • Meghajolt a világ az áskálódások ellenére sikeres, fejét makacsul felszegő Magyarország előtt! A Financial Times címlapra tette fényképpel az Országgyűlést, amely fölé, elismerve az unortodoxia eredményeit oda is írta öles betűkkel: Fektessen be Magyarországon. Okos. Ambiciózus. Versenyképes. 

    A sikerről a New York-i főkonzul számolt be a Facebookon. Igaz, Kumin Ferenc azért árnyalta a képet az alatta lévő bejegyzésével: 

    A teljes képért kattintson!
    A teljes képért kattintson!
    Fotó: Kumin szerint

    „Jól néz ki a címlapos hirdetés a jobb alsó sarokban” – mert hát bizony nincs másról szó, mint fizetett hirdetésről, megfelelő összegért – pláne közpénzből – ezt bárki megteheti, az újságok bizonyos helyeken nagyrészt abból élnek, hogy hirdetnek bennük, aztán vagy átjön az üzenet, vagy nem. A kommentelők között azért sokan nem vették észre, hogy nem cikkről, hanem hirdetésről van szó, talán ezért is lehetett, hogy volt, aki ezt írta a poszt mellé: „Címlapra kerülni nagyon nagy esemény!” A nagy eseményhez, attól függően, hogy a Financial Times melyik kiadásának címlapján akarunk ott lenni, 8 és 44 ezer euró közötti összeget kell fizetnünk egy ilyen jobb alsó sarkos hirdetésért.

  • Az NFL-es Washington Redskins szerda este szerződést kötött Nico Marley-val, aki nem más, mint a zenészlegenda Bob Marley unokája, és egyetemi szinten csapata, a Tulane egyik legjobb védőjátékosa volt. 

    Az egyetlen probléma, hogy Marley kissé alulméretezett a posztjához a profik között: 172 centiméter magas, és 90 kiló, szóval valószínűleg pozíciót fog majd váltani, már ha sikerül beverekednie magát a nyár végéig a Redskins keretébe. 

    A Marley családban amúgy nagy mánia a futball, mert Nico édesapja, Rohan a Miami egyetemi sztárcsapatának védője volt, és csak egyetlen mérkőzést hagyott ki egyetemi pályafutása alatt. 

    A Redskins új igazolása pár hónapja egy interjúban már elmondta, mindig is azon munkálkodott, hogy önerőből érjen el valami nagy dolgot, és ne az apja vagy nagyapja neve alapján azonosítsák be állandóan. 

  • Azt már megszokhattuk, hogy a bokszolók meztelen felsőtestükre szponzorok reklámjait festetik, amikor meccselnek, de arra azért nem számíthattunk, hogy egy bringás a mellkasára rajzolt felirattal szervez randevút.

    victor-campanaerts-630x420.png

    A Giro d'Italián versenyző Victor Campanaerts a tizedik szakasz rajtjánál és a befutónál is szétcipzározta a mezét, hogy így tudakolja meg a Carlien nevű nőtől, hogy mikor is találkoznak már végre?

    (via Cyclingweekly)

  • 2017. május 27-én rendezik meg az ötödik Street Workout világbajnoki selejtezőt a Budai Parkszínpadon, az itteni győztesek mennek majd a moszkvai világbajnokságra. Idén amatőröket is várnak, úgyhogy még nem késő, neki lehet állni felkészülni :)

    Nyúlfarknyi inspirációs videókat a RAGADJVASAT hashtag alatt lehet találni a Facebookon. Ő pedig itt Juhász Adrienn, aki tavaly már megjárta Moszkvát:

  • Egy Koppenhágában élő ismerősöm tette közzé ezt a remek képet arról, hogy hogyan kell kiejteni egy tetszőleges dán szót. Gyorsan lefordítottam, úgyhogy lehet gyakorolni!