Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A negyvenes években készült ez a film, amit egy vonatról vettek fel Los Angelesben és Burbankben. Talán csak a sötét és az ipari táj teszi, de ez alapján Los Angeles elég ijesztő hely volt akkoriban, a kocsik viszont hozzák a klasszikus hangulatot.  

 • Lezárt birkalopási aktáról számolt be a rendőrség honlapján. A sértett január 14-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy devecseri ingatlana bekerített udvaráról ismeretlen személy ellopott egy merinói anyajuhot. A gazda előző este a három birkáját bezárta az ólba, másnap reggel észlelte, hogy az egyik állatnak nyoma veszett.

  birka5 0

  A rendőri adatgyűjtés eredményeként a járőrök még aznap kora délután elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 15 éves devecseri és egy 16 éves pusztamiskei fiút, akiket előállítottak az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

  birka2

  Részletes beismerő vallomásukban elmondták, az állat lábait megkötözték, majd elvitték egy fás, bokros részre, ahol kikötötték. Másnap egy kézikocsival mentek vissza a birkáért, amit a 16 éves fiú otthonába akartak szállítani, mikor a rendőrök a település határában elfogták őket.

  A két fiatallal szemben folytatott nyomozást az ajkai rendőrök a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A járőrök az állatot visszaadták jogos tulajdonosának.

 • Angliában állítottak meg rutinellenőrzés miatt egy sofőrt a rendőrök, aki egy Homer Simpson nevével, aláírásával és arcával ellátott jogosítványt nyújtott át.

  DYWp0aPW4AE7Rm1
 • 36e78565795bb830.png

  Emlékeznek Donald Trump februári, a floridai iskolai mészárlás utáni nyilatkozatára, miszerint felfegyverezné a tanárokat? A konzervatív politikusok többnyire lelkesedtek az ötletért, egy alabamai republikánus képviselő azonban talált egy problémás elemet a tervezetben: a tanárok többsége nő.

  A nőket pedig nem felfegyverezni kell, hanem megvédeni.

  Komolyan, ezt mondta. Még azt is hozzátette, hogy "a hölgyek" amúgy is félnek a fegyverektől.

  A Twitteren azonnal észrevették a párhuzamot a BoJack Horseman című Netflix-sorozat egyik epizódjával, amelyben az egyik szereplő ír egy blogposztot arról, hogy a nőknek fel kellene fegyverezniük magukat, ami után egy nő el is követ egy tömeggyilkosságot fegyverekkel, mire a politikusok gyorsan be is tiltják a fegyvereket. Itt hangzik el az a mondat az egyik szereplőtől, hogy "Nem hiszem el, hogy ez az ország jobban gyűlöli a nőket, mint amennyire imádja a fegyvereket."

   (DailyDot)