Sára, Márió
2 °C
6 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Összesen 17 millió dollárért (vagyis mintegy 4,7 milliárd forintért) értékesíthető, illegálisan begyűjtött tengeri uborkával bukott le az amerikai határon egy apa és fia.

  uborka

  A családnak volt engedélye a legálisan szedett tengeri állat importjára, de mivel ők ezúttal nagy mennyiségű, a Yucatan-félszigetnél illegálisan gyűjtött uborkában utaztak, inkább lefizettek mexikói vámosokat és meghamisították a papírokat. 

  Hiába tűnik gusztustalanak, nem rossz biznisz a tengeri uborka: fajtától függően akár 300 dollárt is érhet egy fél kilós adag ázsiai piacokon, mivel gasztronómiai különlegességként tartják számon és gyógyhatást is tulajdonítanak neki. 

  (New York Post)

 • Mármint abban, hogy véget kell vetni a liberális világrendnek, mint amikor egy olasz közértben megpillantottam ezt a szörnyszülöttet:

  18486236 10155583422594218 6121543505193442839 n
  Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

  Mert mégis mi ez? Hová nem süllyedünk még a népszerűséget hajhászva?

  A hetvenes években eredetileg ugye kétféle Tic Tac létezett, a narancsos és a mentolos. Később jött pár új íz, fahéj, néhány gyümölcs, újabban pedig a special edition a menő, ezekből mindig hozok is a tiktakaddikt kollégámnak, Pándi Balázsnak. Ebből a rágógumis borzalomból is kap, a teszt eredményével később jelentkezünk.

  Amúgy tudták, hogy  Tic Tac egyszerre tartalmaz 0 cukrot, és majdnem 95 százaléknyi cukrot? Ezt azzal a trükkel éri el, hogy a szemek 0.5 grammosak, ezek majdnem egésze cukor, azonban az amerikai szabályozás úgy szól, hogyha valamiben levesebb mint 0.5 gramm cukor van, akkor hivatalosan kijelenthető, hogy nem tartalmaz cukrot. Ügyes!

 • Szerda reggel a londoni Croydon vonalon egy villamos beállt a megállóba, de hiába kapta meg a jelzést, nem ment tovább. Az utasok kocogtatták a vezetőfülke üvegét, ekkor vették észre, hogy a vezető elaludt, ráadásul az utasok percekig nem tudták felébreszteni. A férfit egy utas le is videózta. A jármű ment még egy megállót, ahol a legtöbb utas leszállt.

  London polgármestere, Sadiq Khan kikelt magából, "borzasztóan dühös", és biztos benne, hogy a londoniak is pont így éreznek. Croydon egyébként is érzékeny téma, mert 6 hónapja egy tragikus balesetben 7 ember meghalt, több mint 50 megsebesült, mikor egy villamos kicsúszott a kanyarban.

  (BBC )

 • A poszt írásának pillanatában nagyjából 2500 ember nézi Twitchen, ahogy egy Charles nevű mesterséges intelligencia egy autóval garázdálkodik Los Santos utcáin. A mesterséges intelligencia alapvetően mindig azokból a pixelekből számolja ki a döntéseit, amiket aktuálisan lát az autóból, így nem tanul, aminek az eredménye a folyamatos bénázás. Ha beragad valahova, akkor újraindul a szimuláció.  

  Az adás leírása szerint a mesterséges intelligencia tervezője a közeljövőben átírja majd a programot úgy, hogy a robot tudjon tanulni, hogy kevésbé legyen közveszélyes a vezetési stílusa. Mindez egyébként tökéletes idegen lenne attól, ahogy az átlagember GTA-ban vezet, hiszen az nagyjából úgy néz ki, ahogy most a mesterséges intelligencia csinálja, azzal a különbséggel, hogy az emberek igyekeznek közben az úti céljukra is eljutni. (Kotaku)

 • A Rákóczi téri Vásárcsarnok szögletesen tagolt homlokzata hívogató illemhely lehet a megfáradt nyolcadik kerületi vándoroknak, de az állandó húgyszag érthetően sokak számára rendkívül zavaró tud lenni.

  18601337 10211842496595480 506707648 n

  E polgári ellenállásnak lehetett a terméke ez a stencil technikával készült falfirka, mely angolul finoman jelzi az arra járóknak, hogy bár úgy tűnhet, mintha az épület ezen szeglete tökéletesen alkalmas lehet piszoárnak, igazából nem az.

  Na de kérdem én,

  Melyik számít nagyobb vandálkodásnak?

  • 2907
   Összehúgyzni a sarkokat
  • 618
   Összefirkálni a házfalakat
 • Litvánia toronymagasan vezet, ahol évi 18.2 liter tiszta alkoholt isznak az emberek fejenként. Második helyen a csehek 13.7 liter/év/fővel. Mi ennél kicsit kevesebbet, 12.3 litert iszunk fejenként minden évben, így holtversenyben vagyunk a lettekkel és a lengyelekkel.  (Quartz)

 • funkopop

  Vagy hát nem tudom, felnőtt emberek miért akarnak idiótán gigantikus fejű, karikaturisztikus babákat venni egy szuperhősfilmből menő akciófigurák helyett, olyanokat, mint amikből a Comic Book Movie mutat be egy csokorra valót. De könnyen lehet, hogy bennem van a hiba. Önök szerint?

  Béna vagy menő?

  • 1143
   Mi a franc ez??
  • 397
   Azonnal megvenném mindet

  A film egyébként novemberben érkezik, van előzetes is hozzá.

 • Egy kis méretű, fedetlen utánfutón szállított valaki egy szegény lovat az M0-s autópályán péntek délután. A bordó zöldséges Merci sofőrje nem nagyon félthette az állatot, és biztos a lónak sem volt kellemes ez a fajta szállítási mód. 

  "Távolról azt hittem, egy bábu, közel érve látszott, hogy nem az" - írja olvasónk, aki beküldte a képet.

 • Mese arról, hogy manapság már semmilyen kiszólást nem engedhet meg magának a tudós, főleg akkor nem, ha a multiverzumról ír.

  Tegnap végigsöpört az interneten, hogy végre van rá

  ⋆tudományos⋆

  bizonyíték, hogy léteznek párhuzamos univerzumok. De izgi! Aztán persze kiderült, hogy sajnos a bizonyíték annyira nem bizonyít semmit. Kár.

  A Mashable újságírója hálistennek vette a fáradtságot, és elolvasta az eredeti tanulmány kivonatát, amiből a temérdek cikk született. A kutatás a 

  ⋆kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás⋆

  hőtérképét tanulmányozta. A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás a tudósok szerint olyan hő, ami még az ősrobbanásból maradt velünk. A térképen van egy nagy hideg folt, a kutatás ennek az eredetét tippelte meg: lehet, hogy egyszerűen véletlen fluktuációról van szó, de lehet, hogy itt érintkezik az univerzum egy párhuzamos univerzummal.

  A több párhuzamos univerzum egyébként egyáltalán nem humbug, legalábbis nem lehet biztosan tudni, hogy az-e. Van egy iskola, akik szerint az Ősrobbanás után a mi univerzumunk nagyon gyorsan tágult, és mikor ennek vége szakadt, akkor a tágulás máshol folytatódott. Bumm, így lett a (ma legnépszerűbb)

  ⋆multiverzum-elmélet⋆. 

  A mostani tanulmány viszont semmit sem bizonyít, és ezt még maga a kutatás sem állítja. Ez csak egy izgalmas, de nem túl valószínű magyarázat a hideg foltra. Sajnos. 

  Ha tényleg meglesznek a párhuzamos univerzumok, reméljük, valaki azért még elhiszi majd.

  Vége.

 • 4 10
  Fotó: http://www.autogaleria.hu

  Épp ma ötven éve, a Budapesti Nemzetközi Vásár mutatták be először az Ikarus legendás 250-es prototípusát. A modellről akkor még biztosan nem tudhatták az alkotók, hogy fél évszázaddal később, sok országban még mindig forgalomban lesznek a típuscsalád egyes példányai. A busz történetéről bővebben az Omnibusz szakblogon lehet olvasni.

 • Csaba fotózta a Várban, a Korlát utcában, és küldte el az Urbanistának. Ám elképzelése sincs, mi lehet. Nekem se. Önöknek, drága olvasók esetleg?

  Bár nem tartozik kifejezetten a témához, de a képen is látszik, hogy a Korlát utca elnevezés csodálatos választás volt a közterületre!

  FRISSÍTVE: Rengeteg olvasói levelet kaptunk, amiben vagy esőtetőre vagy erkélyre tippeltetek. Nos az első válasz a helyes, mint azt végül maga a tulajdonos írta meg egy levelében, akinek a cége nem rég költözött az irodába:

  "Ez egy alagsori irodahelyiség, a Logodi u alatt vagyunk 4 m-rel, és ennek a bejárata lesz előtetővel, hogy mikor nyitjuk az ajtót, ne essen a nyakunkba víz. Travertin mészkő borítás veszi majd körbe ezt az előtetőt, illetve az ajtó nyílását. Mondták már páran, hogy mikor hirtelen jön az eső a lépcsőn akkor jó lesz nekik picit beállni. Kb. 3 hét és gyönyörű homlokzatot fognak látni az emberek.

  Tervezünk egy nagyobb munkát is amint erőnk engedi, még a nyáron. Engedélyeink már megvannak hozzá. A ház a rétegvizektől nagyon ázik, hullik a 4 éves vakolata, a földszinti lakó vakolata bent évente leesik. Nálunk az alagsorban is full vizes minden, igy 4 méter mélyen a járda szélességében tervezzük, hogy kiássuk és körbe szigeteljük a házat a Logodi u felől. Szigetelés elé teljes magasságban 30 cm kavics réteggel levezetjük egy drain csővel a vizet. A háznak most abszolute semmi szigetelése nincs és a víz be van szorulva a ház mellé."

  Mindezt még a hét eleji árvíz előtt írta Roland, remélhetőleg azóta is megvannak épen, egészségesen.

 • A szombati nap, 20-a erre tökéletes alkalom lehet: a Mindset pszichológiai szaklap erre egy külön eseményt szervez, éjféltől éjfélig tilos a netezés.

  Ezután egy ötperces kérdőívet kell kitölteni arról, hogy milyen volt egy napot offline eltölteni. Menni fog?

 • Reggel fél kilenc körül legalábbis még ott volt:

 • Élőben közvetítették Cannes-ból Mundruczó Kornél új filmje, a Jupiter holdja sajtókonferenciáját, amelyről részletesen beszámoltunk ebben a cikkben. A közvetítés azóta felkerült a filmfesztivál Youtube-csatornájára:

  Aki viszont képtelen betelni Mundruczóékkal, az még egy rövid interjút is megnézhet, amit a konferencia előtt készítettek a rendezővel és a két főszereplővel:

 • Erősen habzó mosószer vagy mosogatószer lehet a háttérben. A képet a 444.hu egyik olvasója lőtte.

 • 199 országgyűlési képviselőből 13 ember van jelen a 2018-as költségvetés általános vitájában a parlament plenáris ülésén. A többiek biztosan épp fontosabb közfeladataikat látják el. 

 • Az ausztrál Tiffany Greig rendőrként dolgozik a dél-ausztráliai Flinders Ranges hegység területén. A munkája részeként gyakran ment sérült kiskengurukat, amelyeket aztán járőrözésre is magával visz, minderről pedig Instagramra is posztol cuki képeket, például ezt:

  Greig szerint mindennek gyakorlati haszna is van, mert a bébikenguruk oldják az állampolgár-rendőr viszonyt, így segítenek közvetlenebb kapcsolatot kiépíteni az emberekkel.

 • Zoli május 14-én elindult bevásárolni Salgótarjánban. Nem az ABC-be ment, csak a mellette lévő parkolóba, mert a kábítószert ott árulják, nem a hentespultnál. Az eladót Dávidnak hívták, aki valljuk be, nem tartotta magát a kereskedői etika egyik alapszabályához: ha jól értjük a Police.hu közleményét, Dávid egyszerűen kikapta a lóvét Zoli kezéből, a pénz ellenértékeként viszont nem adta oda neki a megvásárolni kívánt terméket, nem annyit vagy nem olyan minőségűt adott, amennyit kellett volna.  

  Zolit mindenesetre nagy méltánytalanság érhette, nagyon pipa lehetett, mert törvénytisztelő állampolgárként azonnal hívta is a rendőröket. Kis hiba csúszott azonban a számításába, és lehet, hogy egy életre megrendült a bizalma a rendőrségben. Amikor ugyanis a nyomozók rövid úton előkerítették Dávidot, nemcsak nála, de Zoli lakásán is házkutatást tartottak, sőt Zoli kocsiját is átvizsgálták. És vajon mit találtak Zoli gépjárművében? Hát kábítószert. Mindkettejüket elfogták, Dávidot kábítószer-kereskedelemmel és lopással gyanúsítják, Zolit kábítószer birtoklás vétségével.

  Interneten és parkolókban mindig körültekintően vásároljanak! Ezt nemcsak én mondom, a fogyasztóvédelem is mondhatta volna.  

 • Amerikai bölény született a Nyíregyházi Állatparkban. A kis üsző születése után már néhány órán belül már lábra állt, és most 1 hetesen már csatlakozott anyjával a park bölénycsapatához. Az amerikai bölény Észak-Amerika legnagyobb testű szárazföldi emlőse. A bikák akár egytonnásak is lehetnek. Társas állatok, egykor százezres csordákban vándoroltak a prériken. Egyes észak-amerikai indián törzsek táplálkozásukban és ruházkodásukban gyakorlatilag teljes mértékben a bölénytől függtek. Számtalan módon hasznosították; húgyhólyagjából tarisznyát csináltak, vérét és epéjét testük festésére használták, a szárított bölényürülék tüzelőként szolgált, míg a csontokból a legkülönfélébb eszközöket készítették.

  18491427 1560672990661772 4391988057996188871 o
  Fotó: Nyíregyházi Állatpark / Facebook

  A faj az európaiak megjelenésével a telepesek könyörtelen mészárlása után a kihalás szélére sodródott a 19. században. Ma állományuk 50 ezer állatra tehető, és ezzel úgy tűnik, biztosítva van a faj fennmaradása, amiért a Nyíregyházi Állatpark egyetlen hímje és a három nőstény közül az egyik is megtette a magáét.

 • Aydın Büyüktaş egy török fotós, akinek a képein látható tájak szürreális tekergetése a specialitása. Először két éve Isztambullal, majd a Flatland II című új projektjében az amerikai délnyugattal játszotta el ugyanezt:

  Büyüktaş először 3d-ben lemodellezi a helyszínt, hogy be tudja lőni, hogyan lenne érdemes befotózni a kívánt végeredményhez. Aztán fog két drónt, és elkészíti a képeket. Végül Photoshoppal illesztgeti össze őket, hogy megkapja a végeredményt, ami olyan, mint valami virtuális hullámvasutazás a tájban.

 • 629portisch
  Fotó: Magyar Sakkszövetség

  Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója elindította mesterkurzusát a Magyar Sakkszövetségben, a felnőtt férfi válogatott keret tagjainak tartott foglalkozást. Az olimpiai bajnok nagymester áprilisban négy kiemelkedően tehetséges ifjúsági játékosnak tartott oktatást.

  A 80 éves Portisch tapasztalatára nagy szüksége van a sportágnak.

  Az áprilisi kurzus résztvevői: Kántor Gergely, Kozák Ádám, Krstulovic Alex, Kaczúr Flórián.

  A májusi kurzus résztvevői (képünkön): Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Balogh Csaba, Almási Zoltán, Prohászka Péter, Papp Gábor