Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat ezt posztolta: 

  • Nemzetközi vámnapot tartanak a vámosok pénteken, úgyhogy a repterek és a határátkelők kivételével csak ügyelet lesz. Ez azért is nagy kár, mert ez lett volna a legújabb csodafegyverünk a meggazdagodásra.

    Az adó miatt ne aggódjon, a NAV adós emberei a tervek szerint pontosan ugyanúgy fognak dolgozni pénteken is, mint más péntekeken.

  • Az edinburghi állatkertben szombaton fergeteges bulival ünnepelték a „pingvintudatosság napját” (Penguin Awareness Day): beüzemelték az új buborékfújó gépet, amit karácsonyra kapott az állatkert az egyik támogatójától. Hogy milyen volt a buborékparti a 130 pingvinnek otthont adó legnagyobb európai kültéri pingvinmedencénél, az alábbi videó ad némi betekintést:

  • Még ha az ember szociálisan el is lehetetlenül, a találékonyság  megmarad. Németországban azok a munkanélküliek, akik se a felajánlott munkát nem fogadják el, se átképzésen nem hajlandók részt venni, már csak utalványokban kapnak segélyt. Kis probléma azonban (nekik), hogy a 205 eurónyi utalvánnyal se cigit, se alkoholt nem lehet venni. Ezt az állam érthető okokból nem támogatja.

    De persze erre is van megoldás. A találékony munkanélküliek közül többen azt csinálják, hogy nagyobb tételben vásárolnak ásványvizet a boltban. A PET-palackokat ezután sorban kinyitják, és a vizet kiöntik a park füvére, elvégre vizet csak az állatok isznak. A környezetszennyező PET-palackokat ezután visszaváltják a boltban, és végrehajtják a varázslatot:  12 ásványvizes PET-palackért annyi pénzt kapnak, amiből tudnak venni 5 doboz olcsó sört. (via Bild)