Sára, Márió
2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szörfösök örülhetnek a közép-portugáliai partok közelében az óriáshullámoknak, most nem kell messzebbre utazniuk. Joao Guendes Nazaré tengerpartján lovagolt meg egy több emelet magas hullámot.

 • Az MTI-ben jelent meg a hét híre, miszerint a macskák a témája a „Miau, elvitte a cica a nyelved?” című isztambuli filmfesztiválnak. A filmfesztivált a Perai Múzeum rendezi, kilenc filmet mutatnak be Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Japánból, Törökországból és az Amerikai Egyesült Államokból. A fesztiválra teljesen érthető módon a vártnál nagyobb az érdeklődés.

  Az igazgató szerint a fesztivál egyrészt érzékenyíti a helyieket a kóbor macskák iránt, másrészt megmutatja, más kultúrákban hogyan bánnak a macskákkal. Az MTI még arról is beszámol, hogy egy helybeli néző szerint az isztambuliak „szeretetteljes kapcsolatban élnek a kóbor macskákkal, etetik, védelmezik és ápolják őket.”

  A fesztivál február 4-én ér véget, eddigi legnépszerűbb filmje a Kedi – Isztambul macskái című török dokumentumfilm, ami egyébként a magyar mozikban is látható, és az Index is odáig volt érte. Azt írtuk róla, lehetetlen nem imádni, de egyáltalán nem csak a cukisága miatt, hanem mert „úgy tud elvileg az Isztambul utcáit benépesítő macskákról beszélni, hogy közben minden szava valami olyasmiről szól, ami az emberek számára fontos.”

 • Igen, szerintem is durván hangzik, de tényleg ez történt a washingtoni Kirkland egyik kórházában és még a címben szereplő antagonisztikusnak tűnő ellentét is feloldható.

  Szóval az történt, hogy egy férfi besétált a kórházba, vállán egy "puskának tűnő tárggyal", melynek hatására az egyik orvos rögtön értesítette a biztonságiakat, akik rögtön hívták is a rendőrséget és közösen átkutatták az épületet, míg a kórházban folytatódott a szokásos tevékenység, némi biztonsági lezárással fűszerezve.

  Az egyik alkalmazott aztán észrevette, hogy az ő képe kering a közösségi médián, úgyhogy gyorsan szólt a rendőröknek és közös erővel sikerült megállapítaniuk, hogy valójában nem egy lőfegyver, hanem egy díszes, kardmarkolathoz hasonló fogantyúval ellátott esernyő volt a vállán.

  Ez voltaképpen önmagában nem olyan vicces, főleg mert a biztonsági felvételek alapján akár puska is lehetett volna, de azzal együtt már igen, hogy később ez úgy jelent meg, hogy lőfegyvernek nézték az esernyőt, alatta meg ott volt ez a kép:

 • Talán a Dominikai Köztársaságban készülhettek az alábbi képek, ahol két férfi nézegetett egy mobiltelefont, amikor mellettük elhaladt egy motoros páros.

  Nem csak motorosok voltak, hanem ócska rablók, akik rájöttek, itt a kiváló alkalom, hogy elvegyék a mobilt és az álldogáló pár értékeit. Amikor visszafordulnak, onnantól válik a történet epikussá.