új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Legalábbis a Kétfarkú most így járt. Megosztották ezt a fényképet a Facebookon, tényleg vállalható poén, pláne ha végignézünk a többi, magát nem viccpártnak nevező viccpárt termésén.

    És akkor jön egy kommentelő, és még rádob egy lapáttal, hogyaszongya: "Gázszerelő felépítéséhez atomerőművet vásárolunk!" Badumtsss és taps.

  • Van ez a szégyenlősség az elmúlással kapcsolatban, hogy az emberek nem szívesen néznek szembe ezzel a megkerülhetetlen ténnyel, hadakoznak ellene, sőt, vannak intézmények, amelyek direkt a késleltetésére jöttek létre.

    Az úgynevezett "kórházak" a világ minden részén sterilek, fehérek, mintha az univerzum örök és antiszeptikus lenne.

    Ezzel a hazugsággal megy szembe a nyíregyházi kórház tüdőgyógyászati osztálya, amikor nem is próbálja leplezni a világegyetemet meghatározó elvet.

    A középkori művészetet is meghatározó vanitas-motívum a fürdőben jelenik meg a maga teljességében, de olvasónk jelzése szerint az elmúlás lehelete az egész intézményt belengi.

  • Valamit kerestem az Instán, mindegy is, mit, és az egyik hashtagre kattintva (igen, a "nightlife" volt, hogy találták ki így, szombat este?) ezt a képet kaptam.

    Néztem egy darabig, mint borjú az új kontaktlencsére, aztán rákerestem, és megnyugodtam, hogy nem vagyok hülye, tényleg azt látom, amit látok, fából vaskarika helyett fából szemüveget. Ráadásul némi guglizással azt is megtudtam, hogy ez egy magyar cég, mi több, manufaktúra, de hát mi is lenne, a faszemüveg van annyira hipszter cucc, hogy kézművesen kelljen gyártani a menőségfaktor kimaxolásához.

    Szóval van ez a Concept Eyewear nevű cég, ami fából is csinál szemüveget, amikben még a lencse is olasz. Mondjuk ezek után a 70 000 forintos napszemüvegek látványa, ha érthető is volt, nem ösztönzött arra, hogy megnézzem egy sokdioptriás (tehát az én vaksiságomra való) rendes szemüveg árát. Csak az jutott eszembe, hogy annak a nagyszülői mondásnak, hogy "milyen drága az én szemem fénye", mennyire több értelme is lehet.

  • Olvasónk Norbert küldte ezeket a képeket, és a Facebook-bejegyzését, amit a kezdő Mekk Elekek stílusában dolgozó útépítő szakik szolnoki munkájáról írt.

    „Pár napja volt az aszfaltozás a Szolnoki Vízpart körúton... semmi komoly előkészítés, esetleg javítóréteg az előző felületre (...) Az a baj, hogy ami alapjaiban ilyen minőségű, azt már csak kókányolni lehet, hogy pár évig kitartson" – írta a posztjában.

    Bár nem látok a jövőbe, a képekből eléggé helytállónak tűnik a jóslata, hogy ezt az utat hamarosan el kell kezdeni összekókányolni.

  • Néhány éve zavartan írtuk meg, hogy Orsós Zsófia  a megyei német szépkiejtési versenyen a második lett a korosztályában, az országoson pedig negyedik. Újságírónkat az bizonytalanította el, hogy normális országban be kell-e számolni arról, ha egy roma kislány tanulmányi versenyeket nyer. Végül arra jutottunk, hogy nem normális országban élünk, és hírt adtunk a sikerről.

    Mivel Magyarország az eltelt három év alatt sem vált az esélyegyenlőség mintaországává, folytatjuk a hagyományt. Ennek jegyében számolunk be arról, hogy az immár hetedikes Orsós Zsófi első lett az országos német szépkiejtési versenyen.

    A Szabad Pécs cikke szerint a hetvehelyi kislány Budapesten, a német nemzetiségi gimnázium versenyén indult el.

    Zsófi egyébként klarinétozik is, abból is kitűnő, ahogy minden más tantárgyból. Gyermekpszichológus szeretne lenni.

  • Tényleg mindennek van határa. Egy 37 éves texasi fickó a neten megismerkedett egy nővel, akit meghívott 3D-moziba. A galaxis őrzői 2-re a jegyet ő fizette a nőnek, ezen kívül vett neki egy pizzaszeletet is. A randi azonban nagyon rosszul sült el. Még 15 perce se ment a film, amikor a nő a sötétben elkezdte vadul nyomkodni a telefonját, és chatelni kezdett valakivel, ami marhára idegesítette a fickót. Többször rászólt a nőre, aztán kiküldte, hogy kint fejezze be az írogatást, utána jöjjön vissza. A nő ki is ment, de érthető okokból már vissza se tért többet a terembe, hanem szépen hazament.

    Eddig a rosszul sikerült randi, amiben, valljuk be, mindkét fél elég bunkó volt. De ami ezután jött... A férfi nem nyugodott bele a dologba. Írt a nőnek, hogy nagyon udvariatlanul viselkedett, ezért lesz szíves visszafizetni a mozijegy árát (17 dollár) és a pizzaszeletét (4 dollár). Levelezésük egy részét (a nő teljes neve nélkül) közzé is tette a Twitteren.  

    A nő a csetelés elején még bocsánatot kért a viselkedéséért, de itt már nála is elszakadt a cérna: azt írta, a barátnője volt bajban és gyors lelki segélyt kellett nyújtania a moziból, amúgy pedig tiszta őrültség, amit a férfi követel tőle. 

    A saját kommunikációs és marketingcégét vezető Brandon Vezmar azonban nem nyugodott bele a dologba. Pert indított a nő ellen. Keresetében azt írta: a 4 dolláros pizza visszatérítésétől és a különleges költségként felmerült taxiszámla kifizetésétől is hajlandó eltekinteni, ami amiatt keletkezett, hogy a nő kocsijával együtt mentek a moziba, de utána neki egyedül kellett taxit hívnia és hazamennie. A jegy visszatérítéséről azonban semmi esetre sem hajlandó lemondani. A férfi azt is visszautasította, amikor a mozilánc vezetője felajánlott neki egy szabadjegyet egy másik előadásra, ha visszavonja keresetét. A férfi keresetlevelében az is szerepel, hogy a nő nemcsak a mozi szabályzata ellen vétett (valóban nem szabad mobilozni a film közben), hanem szerinte a film közbeni mobilozás "fenyegetést jelent a civil társadalomra" is.  

  • Így néz ki most a szombathelyi Haladás épülő stadionja a Frisss.hu képein. 

    1843 6144 halipalya bs32

    Az új stadionban 8500-an férnek majd el, és várhatóan idén nyáron adják át. 

    halipalya bs37 1843 74073 n

    Úgy volt, hogy ez a mulatság az országnak eredetileg nettó 8,8 milliárd forintjába kerül. A Haladás új stadionját és egy sportcsarnokot is magába foglaló komplexum végül nettó 15,2 milliárdból épülhet meg, ha nem dobja meg a projekt költségvetését a kormányzat további milliárdokkal.

    halipalya bs13 1843 76424 n

    Ha elkészül, ilyen lesz. Ennek legfeljebb a közeli panelek lakói nem fognak örülni. No nem a látkép miatt, hanem épp ellenkezőleg: ezentúl nem tudják majd az erkélyükről nézni a meccseket. 

  • Létezik egy földalatti magtár a Spitzbergák egyik szigetén, ami elvileg akár az emberiség életét is megmenthetné egy globális katasztrófa esetén. A bunker egy régi szénbányában, mélyen egy hegy gyomrában található, ahol kb. egymillió csomagnyi magot őriznek szinte a Föld valamennyi országából.

    A fenntartók nyilván rengeteg mindennel számoltak a magok biztonsága érdekében, arra azonban nem voltak felkészülve, hogy a globális felmelegedés miatt esetleg beázhat a bunker, amivel veszélybe kerülhetnek a magok – az emberiség jövőjéről már nem is beszélve.  Pedig pont ez történt, szerencsére a víz azonban nem öntötte el a magokat, csak a bejáratig jutott, ahol aztán megfagyott. (A magokat kb. mínusz 17-18 fokban tárolják.) Az üzemeltetők most a létesítmény vízszigetelésén dolgoznak, árkokat ásnak és szivattyúkat telepítenek, hogy megelőzzék a hasonló incidenseket. ( via The Verge )

  • A Facebook-alapító a saját oldalán osztotta meg azt a videót, amit az apja készített arról, ahogy Zuckerberg megtudja, hogy felvették az egyik legmenőbb amerikai egyetemre. Zuckerberget nem igazán hatotta meg a dolog, csak annyit mondott, hogy "yay", ami nagyjából olyasmi angolul, mintha magyarul annyit mondott volna, hogy "nagyszerű", vagy "remek". Az apja viszont nagyon örült. A videóban szintén fontos momentum egy kutya feltűnése. az ebet Mark Zuckerberghez hasonlóan nem igazán hatja meg hír a jó hír.

  • Screen Shot 2017-05-20 at 12.57.42.png

    Eléggé megijedhettek a Kremlben, miután március 26-án az elmúlt évek legnagyobb tüntetéshulláma volt Oroszországban: több városban közel 100 ezren vonulhattak utcára egy ellenzéki politikus felhívására, akit a korrupcióellenes demonstráció megszervezése miatt le is tartóztattak. 

    A napokban került fel az internetre Alisa Vox, a Leningrad nevű rockzenekar korábbi énekesnőjének új száma, a Baby Boy. A dalról a The Moscow Times tüntetésellenes himnuszként ír, a szám angol fordítása alapján arról szól, hogy politizálás helyett a fiatalok inkább tanuljanak és csajozzanak. 

    Ha valaki azt gondolná, hogy ez valami kifacsart irónia, akkor szólok, hogy nem, nem az, Vox korábbi zenekarának Vlagyiszlav Szurkov, Putyin Habony Árpádja írt számokat, szóval nem egy rendszerkritikus társaságról van szó. 

    Egyébként íme a dal: 

  • Egy iraki riporter az életét köszönheti a mellényére akasztott GoPro kamerának.  Moszulban forgattak, egy kihalt utcán a Sun brit bulvárlap riporterével, amikor mesterlövész lőtt rájuk, a golyó pedig az eszközt találta el. Az egész jelentet videóra vette a vele együtt forgató másik filmes:

    Moszulban a legfrissebb hírek szerint már csak egy Ferencvárosnyi területen tartja magát az Iszlám állam, a következő galériában megnézhetnek néhány friss képet az iraki-amerikai csapatok házról házra nyomulásáról:

  • Egy házasodni készülő pár meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt az esküvőjükre, ami első hallásra nem tűnik nagyon extra eseménynek, biztos számtalanszor előfordult már ilyesmi a világon. Még az sem annyira meglepő, hogy a kormányfő egyéb feladataira hivatkozva sajnos nem tudott elmenni a jeles eseményre, viszont olyan szívhez szóló levélben köszönte meg az invitálást, hogy attól még a leggyurcsányistább szavazó könnycsatornái is megindulnak. 

    Talán semmi sincs szebb a világon,

    mint találni egy embert,

    akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
    akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
    akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és
    nagyon boldogok legyünk.

    Ezzel a Hemingway-idézettel indul a fiataloknak címzett levél, amelyet Orbán Viktor nevében a Miniszterelnöki Kabinetiroda Levelezési Osztálya jegyzett, és a pár egyik tagja eljuttatott az Indexhez. 

    A Kabinetiroda meg is magyarázta a Hemingway-idézetet, amely szerintük "jól ragadja meg azt, hogy mennyire nem magától értetődő és milyen ritka ajándék az, ha megtaláljuk azt az embert, akivel feltétel nélküli bizalommal és szeretettel lehetünk egymás iránt" - olvashatók a minisztérium nem kicsit szentimentális sorai. 

    A ragyogó pillanat ellenére Orbán sajnos nem tud elmenni a május 20-án, azaz ma tartandó esküvőre, de a kabinetiroda tolmácsolta jókívánságait a Házasodni Készülő Fiataloknak. 

    Rogán minisztériumának levele a házasodni készülő fiataloknak
    Rogán minisztériumának levele a házasodni készülő fiataloknak
  • Aki vezetni tanul, tudja, hogy a parkolás nem olyan egyszerű feladat, el lehet piszmogni vele egy darabig. Aztán eljön az a pont, amikor nem kérdés többet, hogyan is kell kivitelezni, megy, mint a karikacsapás. Már akinek...

    A parkolás császára bemutatta, hogy kell ezt lazán, mindent és mindenkit magasról lesz@rva bemutatni. Ezúton is gratulálunk.

  • Mégpedig egy bergamottból készült italt. A bergamott olyan a citrusfélék között, mint Zelk Zoltán meséjében a csúf törpe, ijesztő, nem szereti senki, de nélkülözhetetlen. A zöldnarancsból és a keserűnarancsból hozták létre a gonosz földönkívüliek tudósok, ám a dolog rosszul sült el, a bergamottból hiányzik a citrusos savasság, viszont borzasztóan keserű. Kinézetre egy narancs méretű, citromszerű gyümölcsöt képzeljünk el, az ízét pedig egy keserűnaranccsal megbolondított grapefruithoz tudnám hasonlítani. Hol máshol talált volna igazi otthonra, mint Olaszországban, ott is a Dél-Olaszország Borsodjában, Calabriában.

    Nem csoda, hogy nem is nagyon fogyasztják, ezért főleg vagy a héjából nyert olajat használják például a teához, illetve kozmetikumok kedvelt alapanyagául is szolgál. Azonban a leve sűrítményként, és higítva, szénsavas üdítőként is egyre népszerűbb, mert az emberek furcsa dolgokat kedvelnek meg. Szóval ha hozzájut, mindenképp próbálja ki ezt a grapefruittal kevert tonikhoz hasonlító valamit, fantasztikus!

    Bergamella?