Lenke
17 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy öreg kenyereskosárban találták meg David Bowie első demóját. A kazettán a még 16 éves Bowie hallható, aki a The Konrads nevű zenekar tagjaként az I Never Dreamed című számot adja elő. A Guardian azt írja, hogy most árverésre bocsájtják a szalagot, és több, mint 10 ezer dollárt is fizethet érte valaki.

  A felvételt a zenekar dobosa találta meg, költözéskor nézte át, hogy mi van nagyapja régi kenyereskosarában. 

 • A kormányfő a Facebook-oldalán dicsekszik el azzal, milyen sok fontos emberrel találkozott a kemény munka utolsó napjaiban, de végre ő is élvezheti a nyarat. Valami ilyesmi lehet a megfejtése ennek a csodás montázsnak.

 • Péntek éjszaka egy 19 és egy 20 éves császári fiatal jó ötletnek találta, hogy eltolja a településen kiállított 19. századi tűzoltó lovaskocsit, ami pántokkal volt rögzítve. Pár centit sikerült csak tolniuk a szekéren, amikor a rögzítőpántok felszakadtak és a lovaskocsi kerekei eltörtek. Ezután a két suhanc futólépésben távozott.

  kép 1 89
  Fotó: Police.hu

  A rendőrök azonban vasárnap azonosították és kihallgatták őket. A beismerő vallomás után gyorsított eljárásban állhatnak bíróság elé rongálás miatt.

 • Biztos az önök munkahelyén, sőt, ha mondhatom ezt, kortársaim és nálam fiatalabbak a ti munkahelyeiteken is visszatérő problémát jelent az eltűnő bögrék rejtélye (már persze ha a munkahelyük nem egy toronydaru tetején, egy csőszkunyhóban vagy más magányos térben van). Tudják, amikor reggel a konyhában vagy más közös helyiségben a bögrék száma még x – ahol x ugyan mindenképpen kevesebb, mint az adott térben dolgozók száma, de a különbség nem vészes –, de a nap folyamán ez a szám gyorsan és visszafordíthatatlanul fél, egyharmad, egytized x-re, majd elég hamar 0-ra csökken.

  Az eltűnt bögréket napközben képtelenség megtalálni – nincsenek a mosogatóban, a konyhaasztalon, az íróasztalokon, sem a cigizésre használt vécékben, a cigizésre használt ablakokban, vagy a cigizésre valóban kijelölt helyeken –, vagy ha meg is találjuk, általában olyan állapotban vannak, hogy vegyvédelmi felszerelésben állnánk csak neki a tisztításuknak (és nem, nem erre az esetre gondolok). Ebből lett elege Vikinek, aki kemény üzenetet tett közzé a bögretolvaj és -megbecstelenítő kollégának. Azt hiszem, sosem szeretnék Vikivel egy sötét sikátorban találkozni, különösen nem egy bizonytalan eredetű és/vagy állapotú bögrével a kezemben.