Bernát, Felícia
12 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Talán két éve keveseknek tűnt fel a dátum, pedig május 20-a már Rajhona Ádám halála előtt is szomorú nap volt a színművészetben: 2008-ban, 10 éve ezen a napon halt meg Raksányi Gellért, a Szomszédok Kutya ura, akit nemcsak a sorozatban neveztek Kutyának vagy Kutyunak: beceneve kisfiúkorában ragadt rá. Hároméves volt, amikor egy vadászaton kutyák hívták fel a hajtók figyelmét az eltévedt fiúra, innen a Nemzet Színésze becenevének eredete.

  Rajhona Ádám 1943-ban született, Raksányi Gellért pedig 1925-ben.

 • Kami Rita serpa huszonkettedszer is feljutott a világ tetejére! Ezzel megdöntötte az Appa nevű serpa eddigi világrekordját. A fogadtatása is ehhez méltó volt Katmanduban, ahol a nepáli serpaközösség tagjai köszöntötték.

 • A hajléktalanság nem csak Kelet-Európában okoz egyre nagyobb problémát, Skóciában is szembe kell nézni az utcán élőkkel. Igaz, ott máshogy közelítenek a kérdéshez, nem kriminalizálják az elesettséget, nem rendőrt hívnak rájuk, hanem igyekeznek minél előbb lakáshoz juttatni őket. 

  Az edinburghi Grantonban húsz, kis költségvetéssel épült házat adtak át, melyeket 12-18 hónapig használhatnak hajléktalanok, hogy sikeresen visszailleszkedjenek a társadalomba. 

 •  

  clk

  Petapixel.com cikkének felütése egy kérdés: Voltál már abban a szituációban, hogy elővetted a kamerádat, hogy fotózz, vagy videózz, de akkor jöttél rá, hogy elfelejtetetted beletenni a memóriakártyát otthon? 

  Na, mert pontosan ez történt egy űrsétára induló asztronautával, Andrew Feustellel, aki egy GoPro-val indul neki, hogy felvételeket készítsen az űrben, az űrállomáson kívül, amikor felvetődik benne egy kérdés. Egy Csupasz Pisztoly vagy egy Airplane nem tud ilyen tökéletes párbeszédet hozni, mint ami az űrhajós és Houston között zajlott.

  Asztronauta: Hey, ööö, Houston, lenne egy gyors kérdésem a GoPro-val kapcsolatban.
  Houston: Csupa fül vagyok 
  Asztronauta: Nyomom a gombot, és azt látom "No SD". Arra szükségem van a felvételhez? És amikor megy a felvétel, világítania kell a piros lámpának?

  *Hosszú csönd*


  Houston: Azt mondták, ha benne a kártya, akkor pirosan világít felvétel közben.
  Asztronauta: És ha azt írja, "No SD", az mit jelent? 
  Houston: Szerintem azt, hogy nincs benne kártya. Mindjárt utánanézünk.
  Asztronauta: Oké, ezt akkor hagyjuk most, majd később megszerzem. Most ne aggódjunk emiatt.

  És akkor nézze, hallgassa meg: