Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elpusztult Marium, a Thaiföldnél talált árva dugong, aki az után lett híres, hogy sikerült lefotózni, mennyire hálásan bújik gondozójához a megmentése után. 

  A boncolás szerint Marium gyomorfalát műanyag szúrta át, vérmérgezésben pusztult el. A 8 hónapos állat gyomrában több műanyagot is találtak, köztük egy 20 centis darabot. 

  Nantarika Chansue, az állat gondozója azt mondta, mindenkit megráztak a történtek. Mirium áprilisban sodródott a partokhoz, miután elég erős lett újra szabadon engedték, de folyamatosan figyelték. Néhány napja vették észre, hogy nincs étvágya, és minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az állat életét. 

  A dugong egy ritka tengeri élőlény, mindössze pár száz darab él belőlük. Chanause szerint 

  esélytelen, hogy megmentsék a ritka állatokat, ha nem tudják megmenteni azok élőhelyét. 

  ECJUONlU8AA2WDc
  Fotó: Twitter / Seaweed and Seagrass Research Unit @SSRU_PSU
 • Aki legközelebb Walesbe látogat, azon belül is Porthcawl nyilvános mosdójába hívja a szükség, jó ha felkészül néhány nehezítő tényezőre. A városnak elege lett azokból, akik nem rendeltetésszerűen használják a vécéket, ezért előálltak a teljesen szex- és hajléktalanbiztos mosdókkal, amik jeleznek ha 

  • Valaki túl sokáig van benn, ilyenkor lekapcsolják a villanyt, kikapcsolják a fűtést és megszólal a riasztó. Arra vonatkozóan nincs információ, hogy ez pontosan hány percet jelent. 
  • Mozgásérzékelők nézik a nem rendeltetésszerű mozgásokat, ilyenkor még akár vízsugarak is beindulhatnak, úgyhogy érdemes csak módjával görcsölni a mosdóban, mert akkor beindul a zuhany, a riasztó, és kitárul az ajtó. 
  • Súlyt is mérnek, hogy kiszűrjék, ha feltételzhetően egyszerre többen vannak a vécén. Nincs adat, hogy ez mennyi, de valószínűleg a szerelmes tinik könnyedén megúszhatják, hogy a súlyhatár buktassa le őket. 
  • Lesznek benne füstérzékelők, hogy ne ott dohányozzanak, és valahogyan a drogosokat is távol szeretnék tartani, de az egyelőre nem egyértelmű, hogyan jönnek rá, hogy valaki drogozik vagy könnyít magán. 
  108339603 newpublictoilet
  Fotó: rsc architect
 • Egyre többen aggódnak az Amazon dolgozói miatt, már ha egyáltalán létező személyek azok a raktári dolgozók, akik a twitteren dicsérik a céget. A céget éltető bejegyzések szerint az Amazon a legjobb munkahely, ahol csak jó dolgok történnek, és minden rendben van, mindenki imád ott dolgozni, igazából sajnálják, ha szabadságra kell menni, és igazából 

  nem is akarnak több pénzt keresni, mert már így is nagyon szuper a fizetésük is, ahogy minden más is. 

  Úgy hangzik, mint a legrosszabb TV-shop reklám? Olyan is az egész, azzal a különbséggel, hogy itt senki sem lehet biztos, hogy mi történik pontosan. Az elméletek szerint ezeket az üzeneteket megrendelésre írja, mondjuk egy reklámcég, ami hihető, de hát ki fizetne ilyen egyértelműen átlátszó dicséretekért? Lehet, hogy botokat fejlesztettek, de valószínűleg azokat se írnának ennyire egyértelműen kamu üzeneteket. Vannak, akik szerint elrabolták a raktárban dolgozó embereket, és így próbálnak üzenni a külvilágnak, vagy egészen egyszerűen hipnotizálták, esetleg kényszerítették őket, hogy ilyeneket írjanak. 

  Az első ilyen posztok egyébként az után jelentek meg a közösségi oldalakon, hogy több vád is érte a céget, miszerint nagyon rosszul bánnak a raktáraikban dolgozó emberekkel. Erre pedig hirtelen megjelentek gyakorlatilag ugyanolyan profilokkal a raktári dolgozók, és elmondták, hogy nem csak az van, hogy nem teljesen igazak az állítások, és nem is bánnak velük annyira rosszul, hanem legfeljebb az a legnagyobb baj, hogy túl jó minden. Az egyik dolgozó például arra is rájött, hogy mikor rosszul érezte magát, depressziós volt, és munkát akart váltani, az sem a cég hibája volt, hanem csak és kizárólag az övé. 

  Az Amazon azt állítja, minden profil mögött létező személy áll, akik a saját véleményüket írják, senki nem kényszeríti őket, egyszerűen csak ők is átlátják, mekkora erőfeszítéseket tesz a cég annak érdekében, hogy szeressenek ott dolgozni az emberek.