Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor Olivia Newton-John felajánlott ikonikus fekete bőrdzsekije elkelt egy jótékonysági aukción 243 200 dollárért (megközelítőleg 70 millió forint), akkor azt hitte a színésznő, hogy egy jó dologért elbúcsúzott a ruhadarabtól.

  Viszont a szerencsés licitáló, aki magát csak a legnagyobb rajongónak definiálta, másképp döntött. Az anonimitás homályában maradó vevő, a Julien Aukció facebook oldalára feltöltött videóban az alábbi szavakkal adta vissza:

  Ez a kabát a tiéd és a kollektív lelkeké, akik szeretnek téged, akiknek te vagy a filmzene az életükben. Nem szabad, hogy egy milliárdos szekrényében pihenjen...

   Mikor rájött Newton-John mi van a rózsaszín dobozban megdöbbent. 

  Ezt most komoly?

  - kérdezte, mielőtt megölelte a férfit.

  Ez a legédesebb dolog.

  A magát megnevezni nem kívánó úr, az aukciós ház szerint orvos és orvostechnológiai vállalkozó.

  Grease-Jacket-Auction CNNPH
  Fotó: Julien's Auctions / Facebook

  A kabáthoz tartozó 1978-as filmben hordott passzos bőrnadrágot külön adták el a november 2-i aukción, a vártnál közel dupla áron 405 700 dollárért kelt el. Ezt az összeget az ausztráliai Olivia Newton-John nevű rákkutató és wellness központ kapta. 

  Miután a kabátot nagy örömködve átvette az adományozótól, a férfi megkérdezte, hogy kiállítja-e a kabátot a róla elnevezett rákkutató intézetben? Amire egy lelkes igennel felelt Newton-John. 

  Olivia Newton-John úgy döntött, hogy több mint 500 karrierje során gyűjtött tárgytól szabadul meg az aukción, hogy ezzel segítse a rákkelező központját, miután harmadik alkalommal diagnosztizálták mellrákkal idén augusztusban. 

  A sikeres aukció után 2,4 millió dollárt, 6,9 milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek

  Az aukciós ház arra kérte a sikeres licitet tevőket, hogy küldjenek egy fotót magukról a megvásárolt tárgyakkal, és egy személyes üzenetet, amiből készítenek egy albumot Newton-John számára. 

  via CNN

 • Szombaton tartotta szokásos éves buliját a marylandi St. John Properties ingatlanos cég, ahol egyszer csak piros borítékokat osztottak ki a dolgozóknak. 

  Amikor kinyitottam a borítékot, nem akartam hinni a szememnek. Nem is tudom pontosan szavakkal leírni, hogy mit éreztem, egyszerűen csak fantasztikus volt és hihetetlen. Még mindig sokkban vagyok. Teljesen megváltoztatja az életemet.

  – idézte a CNN az egyik projektmenedzser asszisztenst, Stephanie Ridgwayt. És hogy mi volt a borítékban? Pénz, sok pénz, a cég ugyanis úgy döntött, megosztja alkalmazottaival a 14 év alatt elért profiját, ezért 10 millió dollárt, vagyis közel 3 milliárd forintot osztott szét közöttük, aszerint súlyozva, ki hány éve dolgozik a cégnél.

  A 198 alkalmazott így nem ugyanannyi pénzt vitt haza: a legkisebb kiosztott összeg 100 dollár (kb. 30 ezer forint) volt, ezt olyan munkatársuk kapta, akit épp csak felvettek, még el sem kezdett dolgozni a cégnél. A legnagyobb viszont 270 ezer dollár, azaz majdnem 80 millió forint volt. A bónuszt látva az ott lévők sikítozni, ölelkezni kezdtek, és sorban álltak, hogy megköszönjék a cégvezetőknek a pénzt.

  Büszkék vagyunk az alkalmazottainkra. Ők adják a cég alapját, nélkülük nem lennénk sikeresek. Szerettük volna igazán megköszönni nekik mindezt. Azt hiszem, jól csináltuk.

  – nyilatkozta a CNN-nek a cég elnöke, Lawrence Maykrantz.

 • Létezik egy PornHub nevű oldal (mint azt ma megtudtam), ami az egyik legnagyobb online pornószolgáltató (ezek szerint vannak ilyen szolgáltatók, nekem teljesen új információ volt), és mint minden évben, idén is kiadta éves jelentését rengeteg adattal és grafikával (és olyan női nevekkel, amik nekem semmit nem mondanak).

  Eszerint 2019-ben az internet népe szédítő mennyiségű pornót nézett: 42 milliárd látogatás volt az oldalon (napi 115 millió), amire 6,83 millió videót töltöttek fel, és 39 milliárd keresést futtattak. Az adatforgalom 6597 petabájtra tehető (egy petabájt a gigabájt egymilliószorosa), ami másodpercenként 209 gigabájtot jelent.

  A 10 legtrendibb keresőkifejezésben olyan popkulturális elemek köszönnek vissza, mint az Apex Legends nevű videojáték vagy a Belle Delphine nevű Instagram-modell, a bronzérmes a POV, a második helyezett az Alien, a listavezető pedig az Amateur lett. A pornókategóriák szerinti keresést országok szerint is összesítette a PornHub, íme:

  maps-pornhub-insights-2019-year-review-most-viewed-categories.pn

  Eszerint Magyarországon a leszbikus pornóra volt a legnagyobb érdeklődés (akárcsak tavaly), amivel nem vagyunk egyedül, például egész Észak-Amerika és Ausztrália is erre kattan. Osztrák szomszédainknál az anális szex a legnépszerűbb, a románoknál az érettebb nők, Kínában nagyon megy a japán pornó, Oroszországban pedig a hentai (most rákerestem, mi az: erotikus japán stílusú rajzfilm).

  Az átlagos PornHub-fogyasztó 36 éves, a felhasználók háromnegyede mobilról néz pornót, oprendszerre bontva az iOS kicsit ráver az Androidra. A női felhasználók aránya átlagosan 32 százalék, a legtöbb (39%) a Fülöp-szigeteken. Az oldalon a legtöbb pornót az Egyesült Államokban nézik, utána jön Japán, az Egyesült Királyság, Kanada és Franciaország. További szaftos részletek a jelentésben.

 • Ennél őszintébb címet nem adhattam volna a posztnak, benne van minden lényegi infó, szállítom is a videót, amiért idekattintott. A felvétel egy hónapja készült, de ma kicsit aktuálisnak érzem; küldöm minden kollégámnak, aki tegnap este hozzám hasonlóan részt vett az Index új főszerkesztőjét köszöntő sörözésen, de ma reggel már ügyeletbe kellett állnia.

  (LaughingSquid)