Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megmondom őszintén, ilyen kérdést még soha nem kaptam. Ha az ország védelméről lenne szó, akkor azt hiszem, hogy igen

  - ezt arra a kérdésre válaszolta a SpaceX egyik vezetője, Gwynne Shotwell, hogy a cég megfontolná-e fegyverek bevetését. 

  Mivel egy olyan konferencián faggatták erről, ahol az amerikai légi erő és különféle fegyvergyártó cégek vezetői ültek a nézőtéren, ezért hangos ujjongást váltottak ki Shotwell szavai. De a tömeget már a Falcon Heavy-missziókról tartott előadása is lenyűgözte a Space.com cikke szerint. 

  Arról is kikérdezték, hogy nem aggódik-e amiatt, hogy az oroszok és a kínaiak hamarosan az űrből is fenyegethetik az Egyesült Államokat, mire azt mondta a SpaceX-elnök, hogy a cég vezetőjeként inkább amiatt aggódik, hogy az orosz és kínai vetélytársaikat erősen támogatják a kormányaik. 

  Shotwell azt is megerősítette, hogy továbbra is az a céljuk, hogy 2024-ben embert küldjenek a Marsra. 

 • Mától több ezer könyvtől válik meg az ELTE Egyetemi Könyvtára ingyen. Három napra tervezik a kipakolást, de a könyvekért tülekedő emberekről készült fotók alapján jobb, ha minél hamarabb odarepülnek a könyvmolyok!

  42495068 1875301369172336 5638312128499679232 o
  Fotó: ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár / Faebook
 • Bejelentette Európa-stadionturnéjának dátumait a Metallica, és a magyar rajongók legnagyobb bánatára nincs benne magyar dátum, csak bécsi, bukaresti, prágai és varsói. Viszont a 2019-ben a fellépőkre minden eddiginél többet költő Sziget Fesztivált pont akkor rendezik meg, amikor az együttes a környéken lesz, sőt, abban az idősávban került is egy nagyobb - talán fesztiválozásra szánt? - lyuk is a naptárba. Szóval egyelőre talán még nem kell teljesen lemondani arról, hogy az idei, baromi jól sikerült budapesti koncert után - tudják, ez volt az, amelyiken előadtak egy számot a Tankcsapdától - 2019-ben is eljöjjön hozzánk a legnépszerűbb metálegyüttes.

 • vona
  Fotó: szarvas / index.hu

  Előbb vagy utóbb, de minden szög kibújik a zsákból. Évek óta sejtettük, mert egyszerűen árulkodó volt a viselkedése. Már 2014-ben megírtuk róla, hogy "a Jobbik elnökén minden gyanús: szeme, a szája, az orra, a füle, a mimikája". Megkérdeztük olvasóinkat, akik nagy többségben egyetértettek velük. Több mint 11 ezer mondta azt egy parányi kisebbséggel szemben, hogy Vona Gábor gyíkember. Az érintett sem tiltakozott. Nem véletlenül. 

  Vona "Humanoid" Gábor egy big data diktatúrákról szóló előadás közben szólta el magát. Ahogy egy összeesküvést forraló reptilián dörzsöli a farkát, úgy simítgatom én össze tenyereimet, vajon ki lesz a következő, aki előáll valamilyen súlyos farbával, mi lesz a következő Nagy Bejelentés?