új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Deresre húzták, aztán megkorbácsolták Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt a kétpói Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválon. Az esetet maga Boldog István tette közzé a Facebook-oldalán, aki nagyon ott van ezen a hétvégén, mert tegnap egy Ossian-koncertről jelentkezett be és megpróbálta túlkiabálni a metált.

    Ma a korbácsolás volt soron. Azt nem árt tudni, hogy Boldog 1994 és 2014 között Kétpó polgármestere volt, sőt a kétpói labdarúgó egyesület tagjaként is szolgált. Ki tudja, hol mit követett el? A fenekelés előtt még valaki bekiabálta, hogy "most kell kérni a mentelmi jogot", aztán gyorsan hozzá is tette: "de nem adjuk meg!" Amikor nemmel felelt arra a kérdésre, hogy "bánod-e bűneidet, fiam", el is kezdték fenekelni a betyárok egy csattogó karikásostorral.

    Aztán felavatták betyárnak, kapott egy kalapot, de azt javasolták neki: ez elég vacak, lopjon majd magának jobbat. Kedves játék volt ez, most tekintsünk el attól, hogy ez egy játékos kedvű politikussal történt. Az egész vidám műsor Boldog István Facebook-oldalán nézhető meg. 

  • Már a Jurassic Park óta tudjuk: az, hogy van egy ajtó közöttünk és egy Raptor között, nem jelent semmit:

    Most viszont már abban is tisztában lehetünk, hogy hiába van egy ajtó köztünk és egy medve között, az sem ér semmit:

  • A tegnapi nap során Katy Perry lett az első olyan személyiség Twitteren, akit több, mint 100 millió ember követ. Az utóbbi hetekben sokat hallani az énekesnőről, aki teljes erőbedobással reklámozza legújabb, Witness névre keresztelt albumát. (Nem sikerült túl jól, itt olvasható kritikánk róla.)

    Ezzel sikerült olyan embereket megelőznie, mint Donald Trump, vagy Barack Obama, de az énekesnő számára talán a legfontosabb, hogy ebben sikerült jócskán lepipálnia Taylor Swiftet, akinek 15 millióval kevesebb követője van a közösségi oldalon.

  • A rendkívül fontos Red Bull Air Race, és a még annál is fontosabb vizes vb miatt nemrég megint lezárták a Bem rakpart egy részét. Emiatt kétirányúsították a forgalmat a Fő utcában, de igencsak vicces kedvében lehetett az, aki kijelölte az egymással szemben haladó sávokat. A Szövetség a II. kerületért Facebook-csoport szerint ha fenn az égben lesz a Red Bull Air Race, a Bem rakparton pedig a vizes vb ugrótornya, akkor ez itt a Fő utcában a szlalompálya a budapesti autósoknak.  

    A budapesti lezárásokról és forgalmi változásokról itt olvashat bővebben.

  • Egy hónappal ezelőtt halt meg Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese, és úgy tűnik a világ nem szűnik meg őt gyászolni. Ennek egyik jele, hogy folyamatosan érkeznek a Youtube-ra a különféle tribute videók, amik közül a legszívbemarkolóbb talán a Prophets of Rage június 13-i, londoni koncertjén készült felvétel. Az együttes az Audisolave Like a stone című számát adja elő, miközben a mikrofonállványt egyetlen reflektorsugár világítja meg, és a dalt a közönség énekli.

    Itt egy másik felvétel, lentről:

  • Az árverésekben az a jó, hogy bármi megtörténhet. Néha egy nagyon értékesnek gondolt tárgy a kutyának sem kell, máskor pedig egy egyszerű, 100-150 fontot (50 ezer forintot) érő olajlámpásért ölre mennek és 15 ezer fontért (5 millió forintért) veszik meg. 

    A képen látható, bányákban használt lámpás egy Davy-lámpa, ami Humphry Davy kémikusnak volt köszönhető. Ő jött rá az 1800-as évek elején, hogy a sűrű szövésű drótszövet annyira lehűti a rajta áthatoló lángot, hogy az így nem gyújtja be a metánt: a bányászok és az ipar legnagyobb örömére.

    Soha nem adtak még ilyen lámpáért ennyit, az előző rekord 1000 font volt. (via)

  • De tényleg, egymásnak adják a kilincset a különféle botrányok a légitársaságnál idén, élükön természetesen a

    • gépről leráncigált és összevert orvossal,
    • de nem szabad elfelejteni Simon, az óriásnyúl esetét, 
    • vagy azt a nőt, aki véletlenül 4000 kilométeres kitérőt tett az egyik járatukkal.

    Most újabb blama csatlakozott a felsoroltakhoz, ami azokkal ellentétben ténylegesen katasztrófához is vezethetett volna, ha az egyik utas nem néz ki az ablakon felszállás közben.

    Az történt ugyanis, hogy a Rachel névre hallgató twitterező feltett egy videót, amin konkrétan az látszik, hogy 

    ömlik a kerozin a repülő szárnyából.

    Még jó, hogy kinézett az ablakon, mert rajta kívül látszólag a személyzet egyik tagja sem vette észre az anomáliát.

    A United elszállásolta az érintetteket és kivonta a repülőt a forgalomból. Na meg bocsánatot is kért, de ez náluk lassan már természetes.

    (Telegraph)

  • A Tennessee Valley Authority biológusai elektro-halásznak. A szadista halászokkal ellentétben, nem vezetnek gyilkos erejű áramot a vízbe, amivel pillanatok alatt kigyilkolnak minden élőlényt, hanem csak megcirógatják kicsit a halakat (1:05-től érdemes látható az érdemi rész).

    Ez egy bevett technika a biológusoktól, ugyanis az áramütés csak kiüti kicsit a halakat, semmilyen maradandó károsodást nem szenvednek, így pedig könnyebb őket begyűjteni és tanulmányozni.

  • Az Ausztrália Állatkert idei első koalabocsa. Ha létezik olyan, hogy "annyira cuki, hogy belehalok", akkor ez az:

    A jobboldali képre rá kell kattintani, le kell menteni és örökre megőrizni - ennél jobb koalás kép már soha nem lesz.

  • Három kaliforniai férfi meglopta a munkáltatóját: 300 ezer dollár értékű avokádót tulajdonítottak el, mindezt azért, hogy később eladják a gyümölcsöt. A zseniális tolvajokat már elkapták.

    Az avokádó ára most az egekben van, tavalyhoz képest 25 százalékot nőtt az áruk az USA-ban, kb. egy dollár egy darab. Ha ez alapján számolunk, akkor 300 ezer darab avokádót loptak el a tolvajok, ami mondjuk 300 grammos gyümölcsökkel számolva olyan 90 tonna.

    Azt még meg lehet érteni (mármint tolvaj szempontból), ha egy dolgozó mondjuk munka után megtömi a zsebeit, majd eladva az avokádót hozzá tesz valamit a keresetéhez. Még az is vállalható, ha tescós szatyrokban csempészik ki a gyümölcsöt, de 90 tonna hiányzó avokádó azért már elég könnyen szemet szúr. És ugyan ki mást gyanúsítanának a lopással, mint a gyümölcsök körül őgyelgő munkásokat? (via)

  • Június van, megindult a szentjánosbogár-szezon. Ebből az apropóból szokás szerint több magyar arborétum is szervez sétákat azoknak, akik megnéznék, milyen a világító rovarokkal teli éjszakai erdő.

    A legismertebb helyszín a már eléggé befutott Alcsúti Arborétum, ahová akár több ezren is ellátogatnak egy nap, de kevesebben tudják, hogy kisebb helyszíneken is lehet bogarakat kukkolni Budapest környékén. A Vácrátóti Botanikus Kertbe (ahova napi 80-100 főt engednek csak be) például még be lehet jelentkezni szentjánosbogár-sétákra azoknak, akik a kíváncsiak a rajzásra, de kerülnék a tömeget.

    Ízelítőnek itt az Index két évvel ezelőtti videója egy alcsúti sétáról:

    Soha nem láttuk még az éjjeli erdőt ilyen szépnek
  • DSC 2411 0
    Fotó: Police.hu

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy bűncselekmény helyszínén nyolc darab, egyenként nyolc rétegű, 14 milliméter átmérőjű, fekete színű polietilén korongot foglalt le. Azonban nem ismerik a korongok eredetét, felhasználási területét, rendeltetését sem.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható korongokat felismeri, vagy tud róluk valamit,  tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06-80-555-111 telefonszámán, vagy a 107 illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. (via)

  • A CNN szedte össze a londoni polgármester, Sadiq Khan első évét, és hát, mint a címből is kiderül, nem volt egyszerű dolga.

    Az amerikai tévé annyit azért megjegyez, hogy a merénylet és a tűz után is odament az emberek közé, és eléggé érzelmesen, magávalragadón nyilatkozott, ami azt mutatja, hogy elsősorban londoni, és csak másodsorban politikus.

    Arra is emlékeztet a CNN, hogy Khan twitterháborúba keveredett Khannal, ami után a londoni polgármester Trump esetleges látogatására utalva azt mondta, hogy talán nem kéne Trumpnak kigurítani a vörös szőnyeget. 

  • Egy olasz cég nagyon praktikusnak tűnő lábbelit fejlesztett ki azoknak, akik szeretnek meztéláb hippiskedni nyáron, de az ezzel járó kellemetlenségeket (pl. aszfalton szétégetett, kavicsokon szétvágott talp) nem vállalják.

    A NakeFit nevű izé egy vékony, de strapabíró, talpra simuló anyagréteg, amely a leírás szerint vízálló, véd a hőtől, a vágástól, és nem csúszik. Ha ez mind igaz, akkor tényleg elég jó lehet bármilyen nyaralásra. A cég egyelőre Kickstarteren gyűjtöget, de a termékhez már hozzá is lehet jutni, 34 dolláros felajánlásért cserébe 10 párat küldenek belőle. 

     (Bored Panda)

  • A Cincinnati Állatkert fiatal vízilova valaminek úgy gondolta, hogy jó buli belebújni anyuka szájába. Anyu víziló pedig úgy volt vele, hadd játsszon a gyerek: