Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezzel a menő tortával ünnepelte 81. születésnapját Ferenc pápa vasárnap:

  A világot a vállán tartó pápát egy olasz graffitiművész, MauPal (Mauro Pallotta) készítette, aki egyébként eléggé rá van kattanva Ferenc pápára, hisz 2014-ben Supermanként ábrázolta az egyházfőt egy graffitin.

  (Via)

 • „Csak aszfalt és csík, de nem csak aszfalt és csík, hanem zebra!” – elnézést kell kérnem Kosztolányitól ezért a parafrázisért, de ez jutott eszembe, amikor megláttam ezt az ötletet Gödöllőről. A történetben minden benne van: van egy egyszerű dolog, amit érdemes lenne tökéletesíteni, biztonságosabbá tenni, de bürokrácia, forráshiány, így aztán mégsem kerülhet oda mondjuk egy lámpa, pedig jó lenne, történt ott már súlyos baleset. Felesleges a közlekedési morálra fogni – szerintem ebben általában nem állunk olyan rosszul, mint amennyire tahóparkolós gyűjteményeink, meg néhány ki tudja mit kompenzáló aszfaltidióta és persze hülyebiciklis, hülyegyalogos alapján gondolnánk, akik természetesen mindig akkor jelennek meg, amikor mi épp a másik csapatban vagyunk –, ezeket a veszélyes gócpontokat biztonságosabbá kell tenni és akkor tényleg kevesebb a baleset. 

  Szóval, adott egy zebra – egyébként ez sem kis dolog, Földesen 11 évig vártak rá, mire államtitkárúr közbenjárására tavaly végre átadták –, de nincs jelzőlámpa, a megoldás előtt viszont tornyosulnak a problémák, lásd fent. 

  És akkor vagy lehet morogni, vagy tenni ellene: Gödöllőn egy FB-csoport az utóbbit választotta, és meghonosította a gyalogos zászlót. Először egy perselyben gyűjtöttek az ötletre egy butikosnál. Összejött 40 ezer forint. „Alig bírtam leállítani az adakozást” – írta az ötletgazda.

  Aztán egy nyugdíjas asszony megvarrta a zászlókat. Mármint nem minden gödöllőinek, hanem tizenkettőt az említett zebrához, egy tartóban kihelyezve. Aki átmegy felkapja, a túloldalon leteszi. Fényvisszaverős, mert sötétben kockázatosabb az átkelés.

  „Az első tapasztalatok kedvezőek. Mondjuk elloptak 12 zászlót, de ebből négyet visszahoztak. A lopkodás pár nap után lecsengett, és ma már egy sem tűnt el” – adott szomorkásan vidám helyzetképet Füle Sándor.

  A zászló haszna a láthatóság növelésén túl, hogy a gyalogost is tudatosabbá teszi, jobban szétnéz, megfontoltabban indul el. 

  A zászlós zebra

  • 707
   Kéne, jó ötlet
  • 112
   Felesleges bonyolítás
 • A Dallas Marathon utolsó fél kilométerére Chandler Self teljesen elkészült az erejével, képtelen volt rendesen futni, újra és újra összecsuklott, orientációs zavarai lettek. Az akarat azonban vitte előre. Meg Ariana Luterman is, aki egy maratonváltó tagjaként közelített a célhoz. Ő nyúlt Self hóna alá és emelte fel a földről, hogy végül átszakíthassa a célvonalat.

  Self fel sem fogta mi történik vele, már az orvosi sátorban kérdezte meg: „Nyertem?"

  A kérdése jogos is volt, mert idegen segítséget fogadott el, ami a szabályok szerint tilos. A versenyigazgató végül Selfnek adta az első helyet, mert a közvetlen riválisai legalább két percre voltak tőle. Marcus Grunewald szerint Self valószínűleg segítség nélkül is beért volna előttük a célba.

  (via Runnersworld)

 • Ennyit írt róla Klári az Urbanistának küldött levelében, és ennél többet sajnos én sem tudok erről a remetehegyi házról. Naná, hogy a hirdetésben  egy árva sor sincs az építészről, pedig tényleg jól néz ki a maga nemében. Viszont további látványtervek vannak.

  1.png?c=1513590311
  Fotó: Otthontérkép