Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A marlowi madárparkban tett látogatást.

  GettyImages-1235448618
  Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

  Mint arról korábban az Index is beszámolt, Angela Merkel leköszön kancellári pozíciójáról, a szeptember 26-án esedékes választásokon már mást indít helyette a CDU, méghozzá a 33 éves Georg Günthert. 

  Mivel a választások után a kancellár szinte teljesen visszalép a politikai életből, ezért csütörtökön egy búcsúkörútra indult, melynek egyik állomása a marlowi madárpark volt. Merkelt nagyon hamar megkedvelték a papagájok, talán túlságosan is, hiszen másodpercek alatt körberajongták — persze ehhez hozzátett az is, hogy a kezében  madáreleség volt.

  A szivárványlórik olyan mohók voltak, hogy néhányszor még Merkel bőrébe is belecsíptek, mely nem kevés vicces pillanatot okozott a látogatás során, ezekről láthat képeket.

  Georg Günther egy bagollyal barátkozott össze.
  Georg Günther egy bagollyal barátkozott össze.
  Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary
  Itt még szent volt a béke a papagájok és a kancellár között.
  Itt még szent volt a béke a papagájok és a kancellár között.
  Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

  (via)

 • A Greenpeace megtrollkodta a Vadászati és  Természeti Világkiállítás egyik épülethálóját. Néhány apróság ezzel a kiállítással kapcsolatban:

  • Semjén Zsolt még 2016-ban bejelentette, hogy újra megrendezik a Vadászati és Természeti Világkiállítást.
  • Akkor is lehetett tudni, hogy ez nem lesz egy olcsó mulatság.
  • De a vadászat nem is csupa móka és kacagás, hisz ahogy Semjén Zsolt is fogalmazott: a vadászok a legnagyobb természetvédők.
  • A kiállítás költsége egyre csak nőtt, mondhatni röpködtek a tízmilliók, mint vándormadarak a tél közeledtével. És még az állam is adott a tervezett 7 milliárd helyett 10 milliárd forintot erre a remek eseményre. Ez volt 2020-ban, szerencsére az eltelt időben sikerült még plusz 7 milliárdosckát hozzácsapni az eseményhez, amire egyetemi hallgatók vannak kiküldve, hogy ingyen dolgozhassanak.
  • Illetve tudják, ez az az esemény, ami annyira kiemelten fontos, hogy még a negyedik hullámra megcombosodott koronavírus is inasba vágja magát és messziről elkerüli. Értsd: a vadászati kiállításra nem vonatkoznak a védelmi intézkedések.

  Na, erre lépett most a Greenpeace egy olyat, hogy a kiállítást népszerűsítő épülethálóra kifeszítettek egy üzenetet, amin ez áll: 

  Vadászkiállítás: Lőttek a természetnek

  A környezetvédő egyesület közleményéből kiderül, hogy itt telt be a pohár, mivel: 

  A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzünket költötte el a kormány – ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált legutolsó összeg. Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad. Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén

  - mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője. A közleményben még azt is leírják, hogy 

  • 2011 óta nincs az országnak környezetvédelmi minisztériuma,
  • Strandbővítésnek hívják a Fertő tavon közpénzből zajló gigaberuzást, amelynek keretében 60 hektárnyi nemzeti parki területet betonoznak le,
  • és egyéb beépítésekkel, nagyberuházásokkal tönkreteszik folyóink ártereit, tavaink partjait. 
 • Igaz örömhírről számolt be csütörtökön az intézmény.

  A Debreceni Állatkertben immáron öt egészséges utóddal gyarapodott a leopárdgekkó-állomány. Az egyelőre ismeretlen nemű és a Pálmaház kulisszái mögött nevelkedő apróságok közül az első mintegy hat hete kelt ki tojásából, társai azóta folyamatosan követik, és még további két tojás található a keltetőben.

  Szüleiktől nemcsak méretük, hanem a fiatal utódokra jellemző csíkos mintázatuk is jól megkülönbözteti őket; nagyjából egyéves korukra alakul ki náluk a faj jellegzetes párducpöttyös színezete.

  A leopárdgekkó (Eublepharis macularius) Kelet-Irántól egészen Északnyugat-Indiáig elterülő sziklás-félsivatagos vidékeken őshonos. A nappali forróság elől sziklarepedésekbe vagy kövek alá húzódik, a táplálékát képező kisebb ízeltlábúakra éjszaka vadászik kiváló látására, szaglására és hallására hagyatkozva; prédáját emberi gondozásban is szereti ő maga elejteni. A természetben laza csoportokat alkot, azokban viszont csak egy-egy hím lehet, mivel az ő találkozásuk akár élethalálharcot is eredményezhet. Könnyű tartásának és látványos párducmintázatának köszönhetően kedvelt hobbiállat, tenyésztése nyomán pedig mára számtalan színváltozata alakult ki

  — olvasható a közzétett bejegyzésben, melyhez hozzátették, hogy természetesen továbbra is várják az önzetlen nevelőszülők jelentkezését.

 • Premierdátumot azonban egyelőre még nem kaptunk. 

  A sorozat főszereplőjét, Emily Coopert alakító Lily Collins abszolút váratlanul lepte meg a sorozat rajongóit csütörtök délután, a színésznő ugyanis több fotót is megosztott Instagram-oldalán a Netflix sikersorozatának legújabb, még jelenleg is készülő második évadából.

  242751829 1478335439211809 6512161708612817643 n
  Fotó: @lilyjcollins / instagram

  Bár az első évadot sok kritika érte az egyszerűsége és a franciák túlsztereotipizált megjelenítése miatt, az Emily in Paris mégis milliók figyelmét tudta lekötni. A második évad pontosan ott folytatódik, ahol az első abbamaradt, a most megjelent fotók alapján pedig ismét izgalmas utazásban lesz része egyaránt a főszereplőnek és a nézőnek is. 

  Végre itt egy kis betekintés az Emily Párizsban második évadából! Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy ilyen elképesztő stábbal dolgozhattam együtt. Alig várom, hogy lássátok, mi vár rátok. Addig is, puszi, puszi...

  — írta Collins az Instagram-posztjában, melyet ide kattintva tud megtekinteni.