Virág
0 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Járványszerűen terjed a világhálón az az áldokumentumfilm, amely egy orosz farmon játszódik valahol a nem is annyira távoli jövőben.

  Hazugság, hogy technológiailag visszamaradott ország vagyunk!

  – jelenti ki a filmecske főszereplője, Nyikolaj, miközben bemutatja az állami technológiai vállalatok által készített android segédjeit. 

  Ebben a világban már repülő autók vannak, de ugyanúgy zötykölődnek az utakon, az orosz posta ugyanannyira megbízhatatlan, a drónokat galambketrecekben tartják, és hiába robotok etetik az állatokat, fejik a teheneket, az ürüléket az ólban ugyanúgy el kell lapátolni. De legalább a csatornarendszert nem kell bevezetni Nyikolaj farmján, mert a pottyantós budiból egy fekete lyukba kerül minden végtermék. 

 • A Vöröskereszt a világon mindenhol, így Magyarországon is részt vesz a koronavírus elleni küzdelemben már a kezdetektől. Az Országos Mentőszolgálat diszpécserközpontjában október 1-jétől már 105 önkéntes fordult meg.

  November 13-tól az együttműködést folytatva a mintavételi pontokon is igénybe veszik az önkéntesek segítségét. A www.voroskereszt.hu oldalon egy online jelentkezési lap kitöltésével lehet csatlakozni és bővíteni az önkéntesek táborát.

 • A teljes (futball)világot megdöbbentette Diego Armando Maradona szerdai halálhíre. Volt klubja, a Boca Juniors úgy emlékezett meg a világbajnok játékosról, hogy stadionjában, a La Bombonerában lekapcsolta az összes világítást, kivéve Diego Maradona boxában. 

  A
  A
  Fotó: Tomas Cuesta / Getty Images Hungary

  Maradona 1981–1982-ben futballozott a Boca Juniors színeiben, majd Európába igazolt. Később, 1995-ben visszatért, itt fejezte be pályafutását két évvel később. 1981-ben argentin bajnoki címet nyert a csapattal.

 • Mads Mikkelsen veszi át Johnny Depp szerepét a Legendás lények és megfigyelésük című produkció folytatásában – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió szerdán.

  Az 55 éves dán színészt a közönség számos nagysikerű filmben és a Hannibál című amerikai tévésorozatban is láthatta. Mikkelsen a Harry Potter-saga fantáziavilágában játszódó filmben Gellert Grinelwaldot, a gonosz varázslót alakítja majd.

  Deppnek azért kellett visszaadnia a szerepet, mert októberben elvesztette azt a pert, amelyet rágalmazás miatt indított a brit Sun ellen, amely „nőverőként” írt róla. A három hónapos tárgyaláson Depp és volt felesége, Amber Heard is részletekkel szolgált viharos házasságukkal kapcsolatban. A bíróság azonban nem fogadta el a színész bizonyítékait arról, hogy nem bántotta a feleségét.

  Depp közben Londonba költözött, hogy részt vegyen a Legendás állatok folytatásának forgatásában, de a bírósági ítélet után, amely kimondta, hogy a bulvárlap nevezheti „nőverőnek” a színészt, a Warner felkérte, hogy távozzon a produkcióból.
    
  A Legendás lények harmadik epizódját 2022 júliusában mutatják be a mozik. Az ötrészesre tervezett sorozat első két epizódjára másfél milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők világszerte.