Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Lehet Bolsonaro brazil elnök felé mutogatni, hogy ő tehet mindenről, ami az Amazonasnál történik, de a helyzet ennél komplikáltabb.

  Az esőerdőket részben azért irtják a gazdálkodók, mert szarvasmarhát akarnak a helyén legeltetni. 

  Ez nem valami furcsa brazil hobbi: a világ húséhségét igyekeznek kielégíteni. Brazília a világ legnagyobb marhahúsexportőre, a piac körülbelül 20 százalékát uralja, és 1,64 millió tonna hús eladásával 6,57 milliárd dollár forgalmat generált.

  A legnagyobb vevője Hongkong és Kína, ám az EU is ott van a negyedik helyen, a forgalom 7 százalékát ide hozzák, Európába. 

  Lehet Bolsonaro felé mutogatni, hogy mit művelnek az országában az őserdővel, de mielőtt ezt megtesszük, nézzünk bele a saját tányérunkba, mert van esély rá, hogy az az ínycsiklandó szaftos steak import marhából készült. (CNN)

 • 54 új fa a József nádor téren, 297 új fa 2014 és 2019 között a Belvárosban!

  Ezzel a magyarázattal tette közzé Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere azt fotót, amin éppen egy facsemetére lapátolja a földet a nemrég felújított József nádor téren.

  És akkor egy fotó arról, hogy nézett ki ugyanez a tér a felújítás előtt:

  A téren kétségtelenül kevesebb fa volt akkoriban, alig 24 darab, de mintha kissé nagyobbak lettek volna. És volt ezen kívül fű is, nemcsak térkő, mint a mostani átalakítás után, ami az összes megtermett, idős fa kivágásával járt annak érdekében, hogy mélygarázst rejtsenek el a tér alatt. Ahol egyébként a felszíni parkolást is visszaállították.

 • A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Vékássy Bálint vett részt a jövő évi olimpia csapatvezetői értekezletén. Megmutatták neki az olimpia falut is, és ez a kép ott készült.

  Origami ágyat látunk, ami kartonpapírból készült, vagyis a karton a mindennapok része lesz Tokióban.

  Olympic Village bed

  A kartonágy teherbírása két mázsa, a matracokat pedig igyekszik személyre szabni a gyártó.

  Még több infó itt található.

 • Igen kínos véletlen miatt kellettt bezárni a Fekete-erdő népszerű Tatzmania vidámparkjában az Adlerflug nevű berendezést.

  A levegőben repülő utasszállító kosarak horogkeresztet mintáztak.

  A németek ezt nem találták túl vidám dolognak, hiszen náluk tiltott jelkép a náci horogkereszt, így a július végén elindított berendezést kénytelenek voltak bezárni.

  Most átépítik a szerkezetet, hogy nácimentesen lehessen élvezni a röpködést.

  Untitled-1