Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csodálatos módon megmenekült a kaliforniai tűzvésztől Anthony Hopkins otthona. A 4,9 millió dolláros (közel másfél milliárd forint) malibui házának semmi baja sem esett a tűzvészben, ami közel 12 ezer házat emésztett fel. A Fox News videója alapján egyáltalán nem túlzás csodáról írni, Hopkins háza körül minden a tűz martalékává lett.

  Sok hollywoodi sztár háza megsemmisült a tűzben, köztük Kim Basinger, Miley Cyrus, Niel Young, Pierce Brosnan és Gerard Butler ingatlana. De ennél is nagyobb baj, hogy hivatalosan már 71 halottról és több, mint ezer eltűntről adtak hírt a hatóságok.

  DsKCQyMVYAA6t1R
 • Sok baja van az Európai Unió különböző egységeinek az Amazonnal, a világ most már talán legnagyobb online kiskereskedelmi cégével, például hogy nem nagyon fizet áfát az európai tevékenységei után. Európai Parlamenti képviselők egy csoportja viszont most azért háborog a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos cége ellen, mert az Amazon oldalán CCCP-pólókat, sarló-kalapácsos pulcsikat és hasonló, szovjet tematikájú cuccokat lehet kapni.

  cccp1.PNG
  Fotó: Amazon.com

  Az ügyben egy litván néppárti képviselő, Antanas Guoga írt nyílt levelet Bezosnak, amelyhez még 26 képviselő csatlakozott, leginkább a keleti blokk országaiból, bár vannak az aláírók között spanyol és brit képviselők is. Magyar részről a fideszes Kósa Ádám állt ki az önkényuralmi mörcs ellen.

  Guoga a levelében arról ír, hogy a szovjet rendszer úgy 60 millió áldozatot követelt, az pedig nem szép, hogy az Amazon több millió érintett európait megsértve pénzt keres ennek a rendszernek az emlékén. 

  cccp2.PNG
  Fotó: Amazon.com

  Más cégeknél amúgy már sikerült elérni, hogy leálljanak a szovjet cuccok árulásával, a legnagyobb amerikai áruházláncnak számító Walmart és a német Adidas például már véglegesen levette az ilyen termékeket a polcairól. 

 • 43563961 2307402889480573 8446009542126338048 n

  Gazdit keres az ország legkövérebb tacskója, Ebi. A négyéves tacskó közel húszkilósan került az Eszkuláp Állatvédő Egyesület gondozásába, írja a Blikk.

  Egy idős nénivel élt, egészen az asszony haláláig. Valószínűleg a hölgy nem tudott nemet mondani a kutyának, azt hitte, hogy Ebi mindig éhes

  - nyilatkozta ideiglenes befogadója, Bea, aki szerint egy normál méretű tacskónak 8 kilósnak kell lennie.

  A leginkább egy kisfókára hasonlító eb most különleges fizioterápiával fogyózik. Egy hónap alatt már öt kilótól sikerült megszabadulnia, ami egy kutya szervezetét igencsak igénybe tudja venni.

  Csak azért, mert szépen néz ránk vagy kunyerál a kutyánk, még nem azt jelenti, hogy tényleg éhes is. Lehet, hogy azt hisszük, jót teszünk vele, ha folyton etetjük, pedig súlyos problémát okozhatunk az állatnak így

  -mondta Bea.

  Ebit az állatvédők csak olyan gazdinak adják, aki vállalja, hogy folytatja a kutyus fogyasztását.

 • Miközben Donald Trump amerikai elnök mellé egyre több klímaszkeptikus zárkózik fel - legutóbb a brazil elnökválasztáson nyert Jair Bolsonaro, aki kiléptetné országát a párizsi klímaegyezményből - az idei nyár rekordmeleget hozott. A világ egyik legfontosabb klímakutató intézete, a Kormányközi Panel friss jelentése szerint

  bő egy évtizedünk van arra, hogy visszafordítsuk a felmelegedést, különben nekünk annyi.

  Ezért az Aletsch-gleccseren, a Jungfrau 3466 méteres nyergének közelében egy 2500 négyzetméteres, több mint 125 ezer normál képeslapból összeállított óriás képeslapon - melyet a világ 35 országából küldtek gyerekek és fiatalok - a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.