Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár óra alatt tele lett a hócipője.

  alek
  Fotó: Facebook

  Kedd reggel kiderült, melyik hét sztárpáros száll versenybe a TV2 Ázsia Expressz című műsorának új évadában. A kalandreality ezúttal Amerikába költözik: az első megálló Mexikó lesz, ahová már el is indultak a játékosok, köztük Alekosz is, akinek már most elege van, holott maga a tortúra még messze sem kezdődött el.

  A Ripost Hollandiában érte utol az átszállásra várakozó egykori VV-győztest, aki barátnőjével, Rékával fogja majd belevetni magát az ismeretlenbe.

  „Több nehézséggel kellett szembenéznem már most, pedig még csak pár órája indultunk el Budapestről.

  Kezdeném azzal, hogy a pilóta egy nő volt, ami előtt eleve értetlenül állok, hiszen egy nő ne végezzen ilyen tipikusan férfimunkát.

  De ha már végez, akkor végezze rendesen, ne úgy, ahogyan ő tette. Egész úton tekergette, csavargatta a gombokat és variált összevissza. Tele volt vele a hócipőm! Nem értem, miért kellett bukdácsolni, fel-le hullámozni. Talán azt hitte, hogy ez nekünk tetszik? Hát nem tetszett, és ezt leszállás után jeleztem is a légikisasszonyoknak” – mesélte Alekosz, hozzátéve: úgy döntött, inni ezúttal nem fog az úton, és meg is indokolta, miért.

  „Egy úriember utazás alatt nem fogyaszt alkoholt, pláne, ha nem szívhat el mellé egy jó szivart.”

 • Egy egyedülálló családanya, aki elveszettnek érezte magát, amikor a lánya elköltözött otthonról, eladta mindenét, hogy egyetlen hátizsákkal járja körbe a világot. A 49 éves Rachel Stump mindig is tudta, hogy valami nagyot akar megvalósítani, amikor lánya, a 20 éves Wynter 2021 augusztusában elhagyta a szülői fészket, hogy a Hawaii Egyetemre menjen.

  A korábban alkoholizmussal küzdő nő a spórolt pénzét egy borítékba tette félre, amit azóta gyűjt, amióta 14 évvel ezelőtt kijózanodott. Miután megtervezte az utazását, és eladta mindenét, amije csak volt, Rachel 2022 áprilisában elindult Spanyolországba. Azóta bejárta Európát, meglátogatta Olaszországot, Svédországot, Albániát, Litvániát és Boszniát, mielőtt Indiába és Vietnamba utazott volna. Lánya rendszeresen látogatja, és támogatja édesanyját kiteljesedésében.

 • Miután Harry herceg hátat fordított az udvarnak, meglepve tapasztalta, hogy már nem járnak neki azok a biztonsági intézkedések, amelyek megilletik a királyi család tagjait.

  Mondjanak nekem egy példát arra, hogy védelem nélkül hagytak valakit, akinek annyi fenyegetéssel kell szembenéznie, mint nekem. Beleszülettem ebbe, és a veszély nem múlt el attól, hogy megváltozott a szerepem a családban

  – méltatlankodott a herceg.

  A brit belügyminisztérium válaszul azt kérte Harrytől, hogy 28 nappal az érkezése előtt jelezze, ha Angliába érkezik, mert így lesz idő „elemezni a fenyegetettség szintjét”, és felkészülni az esetleges védelemre – írja a The Telegraph.

  A herceg ügyvédjei szerint ugyanakkor ez teljesen fölösleges csuklóztatás, már csak Harry katonai múltja is indokolná, hogy automatikusan megkapja a legszigorúbb védelmet.

  A kérdés azért vált ismét sürgetővé, mert közeleg III. Károly május 6-i koronázása, és még mindig nem tudni, hogy másodszülött fia ott lesz-e a ceremónián, amelyen egyébként már nem osztanak neki lapot.

 • A francia törvényhozás alsóháza által elfogadott jogszabály értelmében a bíróságok megtilthatják a szülőknek, hogy képeket posztoljanak a gyermekeikről a közösségi médiában. A törvény szövege szerint mindkét szülő együttesen felel a gyermekek képmáshoz való jogaiért, és ha egyikük nem ért egyet, akkor bíróság eltilthatja a másik szülőt az önfeledt posztolástól.

  A szülők elveszíthetik a gyermekek képmása fölötti rendelkezés jogát akkor is, ha a megosztásaikkal megsértik a gyerek méltóságát. A jogszabályt beterjesztő Bruno Studer szerint a törvény célja, hogy megmutassa a fiataloknak: a szülőknek nincs abszolút joguk azt tenni a fotóikkal, amit akarnak.

  Egy 13 éves gyerekről átlag 1300 fotó kering a neten, köztük olyanok, amelyek visszaélésekhez vagy verbális bántalmazásokhoz vezethetnek

  – mondta a képviselő.

  A javaslatnak még át kell mennie a szenátuson, és a francia elnök kihirdetése után válhat törvénnyé.