Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Fishing on Orfű fesztiválon, valamint a Kobuci kertben adja két exkluzív koncertjét idén az Erik Sumo Band, amit egy rövid hipnotikus videóval jelentettek be. A koncerteken a klasszikus frontvonalat alkotó Harcsa Veronika és Kiss Erzsi páros is fel fog lépni a zenekarral. A budapesti koncertre majd március 5-étől lehet jegyeket kapni. A zenekar vezetőjével, Tövisházi Ambrussal készült podcastunk itt hallható, a Liza,a rókatündér filmzenéje kapcsán készült interjú pedig itt olvasható

  Erik Sumo - két exkluzív koncert 2018-ban! from eriksumo on Vimeo.

 • Szerdán mutatta be a Gucci-divatház a 2018/19-es őszi-téli, férfi-női kollekcióját Milánóban. Az olasz divatcég régóta ráállt a sokkoló vonalra, most sem hazudtolta meg önmagát.   

  A kollekciót egy stilizált, agyonvilágított műtőben mutatták be Alessandro Michele rendezésében, a vizuális effektusokat, bábokat a Makinarium nevű cég szállította. Ahogy a Gucci az Instagramján írta, azért műtő lett a kifutó, mert ez azt az alkotómunkát jelképezi, amikor egy tervező összevág, és újra összeilleszt anyagokat, hogy azok valami új identitást kapjanak. A galériában a képaláírásokban még fűztünk némelyik alkotáshoz magyarázatot is, úgy talán egyszerűbb lesz megérteni.  

  Az egyik legnagyobb és legdrágább divatmárka az egyik elöljáró abban a trendben, hogy ha az ember minél hülyébben néz ki, annál divatosabb, csak tegye ezt méregdrága ruhákkal és kellő önbizalommal. Pro tipp: minden ruhadarabot keverjenek minden nem hozzáillővel, legyen túlméretes a zakó, húzzák fel a nyakukba a gatyát, ne érjen le a nadrág szára a cipőig se, lehetőleg a színek egyáltalán ne passzoljanak, kockásat vegyenek fel virágossal, tyúklábmintásat a pepitával, és tulajdonképpen mindegy, mit vesznek fel, csak legyen benne Gucci. 

 • Várható volt, hogy fel fogja gyújtani az internetet Donald Trump legújabb zseniális ötlete az amerikai iskolai lövöldözésekkel kapcsolatban (miszerint fel kéne fegyverezni a tanárokat), és ennek kapcsán elő is került egy 2008-as kutatás, amit a New York-i rendőrség hatékonyságával kapcsolatban végeztek, és 8 év adatait foglalta össze. Ebből kiderült többek között az, hogy ha a rendőrök elsütötték a fegyverüket, milyen eséllyel találták el a célpontot:

  • Tűzharcban 18%
  • Ha a célpont nem lőtt vissza, 30%

  És ezek a fegyverhasználatra alaposan kiképzett, az extrém stresszes szituációkhoz hozzászokott, lőtéren rendszeresen gyakorló, és hát alapvetően, rendőri pályát választott, tehát a fegyverhasználatra pszichológiailag alkalmasnak talált, és utána az ilyesmire még alaposan felkészített emberek.

  Ja, szóval tök jó ötlet lenne a tanároknak fegyvert adni.

 • Na jó, kicsit finomítok: öt fellépő, öt minikoncert. De az 1000 forint, az komoly. Ennél csak két komolyabb van:

  • a fellépők névsora és
  • az, hogy a rendezvény jótékony célú.

  Előbbi persze elsősorban azoknak, akiket nem a Despacito-remixek világa hoz lázba, hanem mondjuk az Indexen tavaly az év magyar lemezének választott Óriás frontemberének, Egyedi Péternek a fellépése. Vagy Jónás Vera, Czutor Zoltán, Kardos Horváth János, netán a metálvonalról Apey.

  orias.png

  Ők öten lépnek fel ugyanis azon a március 1-jei jótékonysági rendezvényen, aminek a jegyenként 1000 forintos bevételét az Utcáról Lakásba! Egyesület kapja, amely célja, hogy a hajléktalanok életét ne csak átmeneti intézkedésekkel segítse, hanem az otthontalanok legnagyobb problémáját, a lakáshoz jutást oldja meg. A szervezet a bérlakásba költözést támogatja, eddig már több mint negyven hajléktalannak segítettek. De nem folytatom, az esemény Facebook-oldalán minden fontos infót megtalálni.