Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Egri Rendőr-főkapitányság keresi Thanost, a 9 hónapos staffordshire terrier kutyát. Thanos Egerben, a Béke úton éldegélt egy családi házban, amíg február 11-én, valamikor este hat és hét óra között be nem nyúltak érte a kerítésen át az udvarba, és el nem vitték autóval. A rendőrök lopás miatt nyomoznak, és a lakosság segítségét kérik. Aki tud Thanosról, itt találja, hol várják a jelentkezését.

  foto1 90
  Fotó: Police.hu
 • Tavaly mi is írtunk az év bombaüzletéről, vagyis arról a magyar cég által gyártott szalagátvágó aranyollóról, amivel még Erdoğan asszony is nyisszantott egyet novemberben. Mivel a potom 6500 forintért vesztegetett ollókra egy sor állami szerv 12 százalékos árengedményt kap, azt hinné az ember, hogy senkinek nem kell szégyenben maradnia egy szalag mögött, Győr új polgármestere, Dézsi Csaba András azonban

  mégis az ujjaival ollót formázva pózolt a győri kórház felújított szülészeti részlegének átadóján.

  A gondtalan gyerekkort idéző mozdulat rengeteget emel az amúgy is kiválóan elkapott pillanatkép színvonalán, tényleg nem nagyon lehet mit hozzáfűzni az egészhez. Azt sajnos nem tudni, hogy Dézsi miért döntött az egyedi megoldás mellett, de csak reménykedni tudok abban, hogy szándékos volt, és legközelebb az ujjaiból formázott pisztoly csövéből kiszálló képzeletbeli füstöt fújja majd el egy képen.

  (444)

 • Egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy hiába van nappal, a Ferenciek terén csak nem áll le a közvilágítás, a lámpák ugyanúgy égnek, mint az éjszaka közepén.

  Természetesen egyből nyomozásba kezdtünk, hogy feltárjuk a különös jelenség hátterét: 

  miért égnek a lámpák fényes nappal?

  Kollégám kérdéseivel egyenesen az illetékesekhez fordult: felkereste a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft-t. 

  Lámpa nappal.
  Lámpa nappal.

  Mint a világításért felelős cégtől megtudtuk,

  a lámpák azért égtek fényes nappal is, mert elromlottak.

  Egészen konkrétan "a bekapcsolási jelet érzékelő hangfrekvenciás vevő ment tönkre."  Hát ebben ennyi volt, sajnálom. De hogy egy jó hírrel zárjam: azóta kicserélték a hibás részt, az üzemeltetés helyreállt.

 • A T–34-es harckocsi másfél éve állt a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum bejáratánál, de felújításra szorult, így a honvédség szakemberei az éj leple alatt elszállították onnan.

  Az intézmény szerdai tájékoztatása alapján a harckocsi a távolléte alatt nemcsak megszépül, de egyes hiányzó elemei is a helyükre kerülnek majd. Ha valaki attól félne, hogy az elkövetkező időben nem lesz miben gyönyörködnie a Kapisztrán téren, annak sem kell aggódnia,

  a T–34-es helyére ugyanis egy PT-76 típusú úszó harckocsi érkezik még csütörtök este.

  Ezt a könnyű páncélost eredetileg a szovjet Vörös Hadsereg és a Tengerészgyalogság részére fejlesztették ki, a szovjet haderő 1952-ban rendszeresítette, majd a Varsói Szerződés tagállamai is hadrendbe állították. A Magyar Néphadseregben közel száz példányt alkalmaztak, elsősorban a felderítő alakulatoknál. Az úszó harckocsit éles körülmények között is bevetették, például 1968-ban a csehszlovákiai megszállás során. A típust 1983-ban vonták ki a hadrendből.

  (MTI)